Kako misliš nudila si mu noću,...?? Jesi ga budila noću ili?? Jel i sada tako radiš?Citiraj:
cekana prvotno napisa
Printable View
Kako misliš nudila si mu noću,...?? Jesi ga budila noću ili?? Jel i sada tako radiš?Citiraj:
cekana prvotno napisa
Samo sam ga digla i prištekala ako je htio zinuti, obično je! I sada još! Dok ne budemo sigurni da smo se riješili urinoinfekcije
...ne probudi se, ali lijepo pije u snu :angel:
thora, samo polako....
prirast tezine koje je tvoje djete do sad imalo, svakako je pokazatelj napretka...
a dijete nakon 4 mjeseca dobija manje na tezini nego sto je do tad dobivalo...
da li dajes bebi neku drugu tekucinu osim svog mlijeka?
da li se mozda osjecas umorno i iscrpljeno?
kao prvo, mlijeka ne moze nestati preko noci, ako se i dogodi skok u razvoja u roku dan/dva se stvori dovoljna kolicina mlijeka za dijete, ako mu se da da nesmetano sise a da je to sisanje ucinkovito...
dijete bi trebalo stavljati s jedne na drugu dojku u slucaju da je sigurno do kraja posisalo jednu...i unutar dva do tri sata nuditi mu istu dojku, ako nije posisalo do kraja...
da bi se povecala kolicina mlijeka, treba cesce dojiti (jako su vazni nocni podoji za proizvodnju mlijeka, pa je dobro da ih imate)
podoji bi osim cesci trebali biti i efikasniji (zaspi li ti beba na dojci?)
svo sisanje bi trebalo biti na dojci, znaci izbjegavati dudu varalicu i bocice koliko god mozes (sistem pijenja na bocicu i sisanja dojke je razliciti, bebama je lakse vuci iz bocice pa neke koje probaju bocicu tesko se vrate na grudi, ili pocnu imati nepravilan polozaj sisanja...).....
i izdajanje nakon podoja pomaze povecanju produkcije mlijeka....
znaci, neka beba obavezno posise jednu dojku do kraja, ako je zavrsila podoj prije kraja, unutar 2-3 sata, ako trazi opet, staviti je na istu dojku....
neka svo sisanje ima na dojci (koliko si ml mlijeka dodavala dnevno?-ako je veca kolicina, nemoj naglo smanjiti na nulu)....
dojiti cesce, kad god trazi
uzeti si par dana vremena, biti stalno s bebom, lezati skupa, posvetiti se tome i vjerovati u uspjeh...
a mi smo tu za podrsku :)
Zrinka,hvala ti na savjetima.Hranimo se svaka 2 sata,ponekad 3,a i po noći zna papati svakih 2-4sata.Nikakvu drugu tekućinu mu ne dajem,a da sam iscrpljene jesam,poprilično.Naravno md radi cijele dane i mi smo sami,a naravno treba se posvetiti i bebi a i stanu,uz to gotovo svaki dan idemo u šetnju.Eto,danas se nije probudio,a to da mu fali mlijeka se događa oko 1,5 nakon zadnjeg hranjenja,i nakon ritualnog kupanja i sremanja za spavanje (jučer je tražio još,prekjučer nije i dva dana prije toga za redom je tražio).Dakle, kada mu fali, popije na flašicu 40-60ml.Što se tiče dudice dajemo mu je u principu kada ide spavati,a flašicu jedino kada mu je potrebno još mlijeka.Od prvog dana je hranjen na zahtjev,i moram se pohvaliti da nam je bilo ludo,ali da ,bez md-a,šogorice,seke i sos telefona, bi odustala.E da,uvijek posiki obje dojke,nikada mu jedna nije bila dovoljna,i pazimo da počne na onoj na kojoj je zadnjoj završio.Mislim da sve koliko toliko dobro radimo,i što se tiče prehrane i svega ostalog(osim što sam kronično premorena)pa sam totalno zbunjena tim povremenim nedostatkom mlijeka.