Sterilizator.
A u nasem slucaju i bočice i varalice....
Printable View
Sterilizator.
A u nasem slucaju i bočice i varalice....
-izdajalica 400 kn!
-neke premale kupljene benkice i body(dosta bačenog novca,kupovali veličinu 50 uzalud!!!)
-kinderbet( još ga ne koristimo! )
-vreća za spavanje 300 kn!
ima još stvari ne mogu se točno svega sjetiti.....
Najbolja stvar koju sam dobila za drugu bebu bio je jastuk za dojenje, meni je s njim bila milina, dojiti, izdajati, svašta... a ssad u trudnoći izležavanje, kako god hoćeš, još se i djeca lome oko njega jer svima se sviđa uvaliti se :)Citiraj:
Vodenjak prvotno napisa
evo vidis, pa upravo sam o tome i pisala ovaj prethodni post. da ne bi netko koristio ovu temu kao preporuke sto kupiti, a sto ne, jer stvarno sto je nekome najvaznija stvar na svijetu, drugome se moze ciniti kao potpuno nepotrebno...Citiraj:
Brunda prvotno napisa
u biti cini mi se da je skoro nemoguce znati sto ce ti tocno trebati prije nego sto rodis jer vecina stvari ovisi o naravi bebe. meni je maram bila najvaznija stvar na svijetu, a imam prijateljicu ciji mali je vristao kad bi ga stavila u taj polozaj i nema sanse da ga nosis u marami. za vrecu za spavanje su mi mnoge mame rekle da im je super prakticna, a moju m. ne mozes niti pokriti, a da ne posizi, a kamoli je staviti u vrecu...
i da ne nabrajam bezbrojne primjere...
plišane igračke
vreća za spavanje-nije je podnosio
i ništa više baby alarm super stvar
sterilizator isto
izdajalica-počela sam raditi kad je imao 3mj znači opet se isplatilo
krevetić-od prvog dana je spavao u njemu pa sve do 3,6god
putni krevet-ludilo za baka servis i putovanja tj odlazak kod sveki
vrtić-tako-tako
hodalica-15min dnevno i ne svaki dan,i za drugo će ostati di je i
sada na tavanu
ona košara na kolica nama koristila punih 6mj
i ja sam bila puno spretnija sa body benkicama nego bodyjem
tako da su mi za prva 2mj draže
Istina je da uopće ne možeš znati što će ti biti super korisno a što promašena investicija jer to ovisi o bebi i o okolnostima. Evo izdajalica je tipičan primjer, skupa je a netko ju nikada ne upotrijebi, to je stvarno bolje ne kupovati unaprijed nego samo pripremiti logistiku da vam netko to kupi. Ja nisam htjela kupiti prematalicu jer sam čitala da bebe sa toga padaju, pa su mi leđa otpala jer sam prematala bebu na krevetu i prematalica me preporodila.
Što se tiče plišanih igračaka - mi ih nemamo puno, dobili smo možda jednu ili dvije, a Lea ih naprosto obožava. Zapravo voli sve što predstavlja životinje pa tako i te plišance najgore vrste.
a nama je to bila zakon sprava. dobio je dva i ja sam bila presretna. jedan je u krku, a drugi u zg.Citiraj:
josie prvotno napisa
e da i putni krevetić je bačen novac. niti jedan jedini put nije spavao u njemu. pojma nemam zašto ga ne prodam
nama je putni super služio i služi u novigradu.Citiraj:
tweety prvotno napisa
prodaj nama, treba nam još jedan za zagorje
Ma ja oduvijek tvrdim (kada razgovaram s prijateljicama i kolegicama-mamama), nitko ti ne može točno reći što nabaviti, a što ne jer smo svi tako individualni kao i naše želje, navike i potrebe. Zato je sa skupim stvarima najbolje malo pričekati pa kad se ukaže potreba - kupi se u jedno popodne. Moja je malena npr. u vreći za spavanje prespavala cijelu prošlu zimu, spava i ovu, čak je sama traži za popodnevno spavanje. A ne znam kako bih živjela bez baby alarma. Imamo dosta veliki stan, ali i kada nekamo idemo gdje mislimo odspavati nosim ga sa sobom.
Inače, moja je logika da sve što me je (ili bi me) "spasilo" makar jedan puta, isplati se imati. Npr. putni krevetić. Nemamo ga jer mi kao ne treba jer na svim "strateškim" mjestima imamo "prave" što nove što posuđene. Ali, trebao nam je. Moja cura je naučena spavati u krevetiću i dok ne zaspi i kada se tek probudi vrlo je živahna pa krevet bez ogradice ne dolazi u obzir. Međutim, malena polako raste, kad je trebalo krevet je posudila prijateljica, ali kad budemo imali 2. dijete to će nam biti jedna od prvih investicija.
Izdajalice, sterilizatore i te fore nit kupovala nit koristila.
Nepotrebno u nasoj kuci=
-sterilizator- nismo ni kupovali, niti smo ikako sterilizirali. Mozda jednom prokuhali igracke, nisam bas sigurna jesmo li ijednom.
-dude mu posluze tu i tamo za igranje, mogao bi komotno i bez njih, uglavnom zvace tvrdi dio.
- fine dekice (i nevjerojatno klizave ili neprakticne)
- trljacice (nikad upotrijebili)
- one rukavice za novorodjence da se ne grebe
- sampon za bebe (za sad samo sapun), puder, baby ulje, zinkove kreme
- cajevi za bebe (mozda kasnije, Filip ima 7 mj. i jos ih nije okusio)
- niz cipelica koje je prerastao bez da ih je isprobao
- plisane igracke
- pumpica za nos
- baby gim
Vrtic, krevetic, komoda za odjecu s podlogom za presvlacenje i kadicom, te kolica i klokanica (marama manje) su nam must have. I teletabisi.
Možda je prerano, ali mislim da će ti kasnije savršeno poslužiti. Ja sam svojevremeno čuvala jednog bebača i ovo mi je bilo od velike pomoći.Citiraj:
Frida prvotno napisa
Boldano je ono što je nama must have, a crveno ono što se pokazalo nepotrebno:
Nama je super krevetić i naučio je spavati po noći od početka, ali zato po danu ni blizu. Mislila sam da mi ogradica ne treba, ali je A. počeo sa 2 mj. širiti rukicama i udarati o ogradu, pa mi je mama sašila ogradicu od nekog tankog šarenog poplunića kojeg je dobio - pa ima 2 ogradice za 0 kn, a one koštaju i po 400 kn.
Isto mi je must have komoda za presvlačenje. Kadicu koristili nekoliko puta i gotovo, jer ju je A. prerastao gotovo odmah (rodio se sa 55 cm), ha, ha., ali smo na poklon dobili neku napravu za kupanje u velikoj kadi - obična debela metalna šipka u obliku kvadrata na koju je navučen frotir i onako je ukošena. To nismo dobili iz RH, pa ne znam gdje to ima za kupiti, ali mi je to tako super, jer mogu kupati A. od početka a da mu voda ne uđe u uši i sl. Ima nešto poput toga plastično u Turbo limaču...
Izdajalicu kupila naknadno kada sam imala zastoj i upalu, ali onu malu za 30,00 kn, koju pumpaš rukom i možeš sam regulirati pritisak.
pumpica za nos isto je must have, ali ne neka meka, već ona malo tvrđa. Super došla jer A. već 3 tjedna ima začepljen nosić :tužni smajlić:
Isto tako sprej za nos (sterimar, miramar ili sl.), sirup za temperaturu ili čepiće i tako to...
Kolica bez košare (A. rođen u ljeto) - sada imamo navlaku za zimske dane i to je dovoljno.
U skafander ne može, jer mu je gornji dio tijela duži pa mu ne mogu navući na ramena...
Ne znam šta bih sa puderom ali kozmetiku nisam kupovala, jer sam dobila na poklon Nivein ruksak i to mi je super stvar, kad idem bilo gdje za staviti pelene i ostalo, pogotovo za kod doktora.
Trljačicu koristim tek od nedavno, a ručnike sa kapuljačom je već prerastao, a dobili smo ih 6 komada :shock:
Nismo koristili benkice, već isključivo bodiće i to mi je bilo super. Nismo mogli nositi ona plišana odjelca sa stopalima, jer mu gornji dio bude prekratak, a nogavice dugačke :/ Super su trenerkice
Baby alarm još ne koristimo, ali ćemo ga sigurno koristiti kada A. preselimo u njegovu sobu - sad je još s nama u sobi. Platila sam ga 100,00 kn pa mi se to ne čini tako strašno.
Hodalicu smo dobili, ali koliko će koristiti ne znam, još je rano za prognozu.
Autosjedalicu onu malu kao nosiljku dobili smo s kolicima i bila nam je stvarno super, iako smo je brzo izrasli, a super je bio i viper, kojeg smo prerasli radi kilaže, ali je bio zakon.
Nama se pokazalo nepotrebna duda varalica.
Must have su mi grickalice za zube i najbolje su one meke iz DM-a. Koristimo ih od 2. mjeseca (zubići izbili sa 4,5 mj.). Imamo ih 5-6 raznih boja. Uvijek završe na podu i sl.
Super mi je i didaktička dekica - još je u funkciji od kad A. ima 2 mjeseca.
Eh, da - tetra pelene stavili par puta kad smo A. nosili kod pedijatra, ali nitko ništa nije komentirao, pa smo to izbacili, a nismo ga nikako široko povijali od početka - samo jednokratne pelene. One platnene pelene mi koristimo kod dojenja, brisanje kod bljuckanja i sl.
Sad se ne mogu više sjetiti, ali ću nadopisati ako mi još nešto padne napamet.
neupotrebljivoCitiraj:
Kejt prvotno napisa
:lol: :lol: to je neko iživio dječačke snoveCitiraj:
emily prvotno napisa
neka mojoj niki to netko pokloni, tata će se vrlo rado poigrati ;)
Krevetić i previjalište za Karla, zna se drugo dijete, znate već što vas čeka. Ali kod prvog djeteta: hrpe jednokratnih pelena marki koje nam nisu odgovarale, hrpa kozmetike koju smo isprobavaliradi Anine kože i na kraju došli do vode i maslinovog ulja, a za ruke prati "Kopf bis Fuss gel". Od toga nema reakcija.
Apsolutno bitno:
jastuk za bebe (bio nam je otkriće kod drugog djeteta), jastuk za dojenje (imamo ih dva), marama za nošenje (imamo je već 7 godina, sada nećaka u njoj).
E vidiš, ovo je pravi prilog onoj gore navedenoj tezi kako svi imamo drugačije navike ;) . Mi kadicu koristimo i dan danas, a imamo gotovo 20 mjeseci, 85 cm i preko 13 kg. Montirana mi je u spavaćoj sobi uz komodu za presvlačenje. Posjednem ju i okupam bez ikakvih problema. Ona i šprica i igra se i u ničemu nije zakinuta što se toga tiče. Glavni razlog za kadicu je moja osjetljiva kičma pa i dalje imam namjeru u njoj je kupati.Citiraj:
vesnare prvotno napisa
JaMajka dala si mi dobru ideju :namig:
Kada moj malac počne sam sjediti možda se vratimo kadici, sada stradaju moja leđa, jer se moram sagnuti nad tuš kadu i dizati A. koji ima 12 kg :tužni smajlić:
Sjetila se da nam je dobro došla i klokanica samo što više ne mogu nositi A. u njoj jer mi je pretežak. Da nema kolica ne znam što bih :odvalih od smijeha:
Vreca za spavanje
Hopsalica
Jastuk (koji sam kupila prije poroda :lol: )
Benkice
kod nas je na sreću malo promašenih investicija, jer jednostavno investirali nismo puno-dosta toga smo nasljedili, dobili ili naručili.
kao potpuno nepotrebno pokazalo se:
-jastuk za bebe
-pumpica za nos
-plišanci (ne trza na njih uopće)
-(kršitelj koda)ova bočica koju sam u panici naručila iz bolnice jer sam mislila kako dojenje ipak neće ići+kutija (kršitelj koda) adaptiranog.
-kinderbet-u sobi je samo zato jer nemamo kuda s njim.
Mi smo kinederbet dobili, obojali ga u prekrasnu boju breskve, a sada mi služi za odlaganje neispeglane odjeće.
Htjela sam kupiti i Niveinu torbu s kozmetikom, no odustala sam na svu sreću, jer se kupamo u vodi s par kapi baby ulja i mažemo vitaminskom kremom koju kupimo u apoteci. Ne miriši lijepo, ali nam je super.
sad se mogu sjetiti samo klokanice kao potpuno promasene investicije- Luciju sam jednom nosila u njoj, kad smo ju isli prijavit na policiju.
tako sam se elegantno rasula posred petrinjske skupa s bebom u klokanici da sam skoro umrla od straha.
klokanicu prodala al jos uvijek imam tikove kad vidim primjerak iste
Kad sam vidjela da nećakinja provodi 4-5 sati u baby gym-u kupila i Dori a ona provela tamo čitavih 5 min-bačen novac
Benkice totalno nepotrebne
Kupili smo a i dobila je dosta robice pa je puno toga prerasla da nije iznosala
Plišane igračke
Kolica nije obožavala tako da mi je sad žao jer sam mogla proći samo sa kišobran kolicima i uštediti preko 2000 kuna.
Meni su super pomogli alarm,izdajalica na početku,onaj jastuk za dojenje sam koristila u trudnoći za spavanje a poslije ne puno.Dora spava u krevetiću,znala se i po sat vremena igrati u vrtiću.Hodalicu na sreću nismo kupili a ni dobili.
[quote="andrea"]Sorry, ovo je mozda glupo pitanje :mrgreen: , ali nekoliko vas je reklo da vam je kinderbet bio nepotreban- gdje vam je onda spavalo dijete?!?!? :?Citiraj:
tweety prvotno napisa
Pa kraj mene, u bračnom.
Muž u drugoj sobi :lol:
A ja bas htjela pohvaliti sve mame koje ne trebaju krevetice, a fakat ih ima. 8)
[quote="momtobe"]u mojem pooovelikom krevetu.ja sam bez muža :mrgreen:Citiraj:
andrea prvotno napisa
Nama je baby alarm najbolja stvar koju smo dobili za malog (istina, naručili smo ga). Koristimo ga od prvog dana i još uvijek i mislim da će mo ga još dugo koristit.
Nama se kao nepotrebna pokazala ogradica za krevetić jer (ono malo što je provodio u njemu) si ju je kad se počeo okretat prevlačio preko glave pa me bilo frka da se ne objesi na to.
Što se tiče benkica ni ja ih ne volim, al smo bili prisiljeni koristit ih prva 2 tjedna jer su Roku pri porodu slomili ključnu kost pa nismo smjeli oblačit ništ prek glave.
Po meni je najbolje kupit osnovne stvari, a ostale po potrebi. Skuplje stvari bi možda bilo bolje za prvu ruku posudit ak imate od koga pa ak koriste kupit.
a mi koje imamo muža, imamo i kauč :DCitiraj:
tweety prvotno napisa
neprotrebno: vrtić, hodalica, plišane igračke, puder i marama (znam, znam, sad me možete ubiti)
must have: krevetić, sva odjeća, posteljina, izdajalica, pelene, gumene grickalice, podbradnici...
Joj, poslid - nama je puder pred mjesec dana postao otkriće. Dobili smo ga u onoj Niveinoj torbi i služio je kao igračka H kad sam ga prematala.Citiraj:
Poslid prvotno napisa
Međutim, H je malo debeljuškast i ispod vrata mu se stalno crveni pregib. Čime sve nismo probali mazati i ništa. I onda rekoh, ajde da vidimo taj prašak. I - wow! Nakon dva prašenja, crvenilo nestalo.
To nam je sad postalo must have.
Marama nam je bila prije zanimljiva, sad isto više nije. Probat ću hildegardin sling pa ćemo vidjeti.
Od tvojih must have, nama su krevetić, izdajalica i gumene grickalice nešto bez čega normalno odrastamo. Podbradnike ne želi više niti vidjeti, stalno ih skida ako mu ih stavim, ali moram reći da lijepo papa, čak i juhu, ne teče mu iz ustiju, tak da se uopće ne zamaže.
Druga je stvar kad će početi sam jesti. Možda nam opet postanu must have.
ili imamo muža koji se jadničak stisne na čošak :hhih
nije se pokazalo:
-krevetac-tu i tamo po danu ili prvu turu uvečer, ali nije baš zadovoljan,uglavnom,mogli smo i bez njega.
-jastuk-meni je to odvratno, ograničava moj kontakt s njimemali to je samo kako se ja osjećam
-prematalica-i je i nije.M je toliko živa beba da je u rodilištu "izaša" iz onog jastuka bacajuć se nogicama..na prematalici ga je uvijek problem presvuč,ali je super za njegovu robicu.
-bočice i izdajalice...izdajanje mi je bljak,a ionako se ne odvajam od njega,bočice smo kupili 1 mi za svaki slučaj,a druge svi oni koji misle da beba treba bočicu pod svaku cijenu-yeah,right!još ih nismo upotrijebili,sada,sa početkom dohrane,u upotrebi je didaktička čaša.
-benkice.to mi je totalno bezveze,pogotovo jer se nismo široko povijali
pa ih nismo imali čime uhvatit na dnu,
-užasno mi je žao šta je dobio tonuuu robice od ljudi koji nisu dobro računali pa je bila kriva veličina za krivu sezonu,neke divne stvari su ostale netaknute.
-najdraži nam je mobile koji mu je kupila baka od 2-4.mj bi po pola sata buljio i pokušao ga dohvaitit.i babygym voli.druga baka mu je kupila onu igračku u koju se ubacuju oblici.još je naravno nezna koristit ali je obožava.
-super su nam bile gazice koje nam je isto baka otkrojila od velike gaze i porubila.
-bodići od Galeba-nemaju ni one botuniće na vrhu nego se kad se oblači to raširi.jako praktični.
-babybjorn.sad je težak ali dosad u upotrebi 24/7
-autosjedalica,naravno,bez nje ni u dućan autom!
...
Potpuno nepotrebno: sterilizator.
djelomično: cca 25 od 30 "podbradnih pregačica" :mrgreen:
nama neophodno bila je izdajalica (posuđena, koju moram vratiti... :( ) i koja me je spasila u 10000 prilika....
+ kolica
- klokanica (bilo nas je strah koristiti je dok je bio mali, a kasnije smo ovak i onak uživali nanašajući ga...)
- dječji poploni i sl za dječji krevetić (tek sad koristimo poplon samo radi toga što mu je vreća premala, a s obzirom da je dimenzija krevetića moram izmišljati trikove kako bi mi djete normalno spavalo)
+ vreće za spavanje (ako spava sam u kindaču što je obično do ponoći ili do najduže 2-3 sata)
Eto..
Rok je stra tek nešto manje od 2 mjeseca pa nismo baš došli do svih spoznaja o tomer što mu treba a što ne, ali iz ove kratke prakse evo iskustava:
potpuno nepotrebno:
- mobil (a imam 2! koja budala stavi gore glazbu koja traje svega 45 sekundi pa moram non-stop trčat u sobu navijat?! mi dobili cd sa super instrumentalima za bebe pa staviš u liniju i na repeat, svira cijelu noć!)
- vreća za spavanje (tako mi je žao jer sam žicala mamu da mi ju kupi-osim što sam ga jednom u nju stavila kad sam ga vozila u kolicima jer je dekica bila u pranju-nismo ju više koristili)
- klokanica - dobili je, ali kako ju ni jedan pedijatar ne preporučuje kupili mi maramu...
must have:
- ležaljka (da ju nemam ne znam kud bih s njim preko dana! ovako u njoj provodi svo vrijeme kad nije u kinderbetu (u kojem samo spava noću) ili na rukama). u njoj provodi 60% vremena i preporučujem svima
- marama - super stvar kad treba skoknut do dućana, placa, videokluba i sl.
koliko košta ta marama i di je ima za kupiti ?
imamo klokanicu, nismo još isprobali, kad se smije uopće (moja djevojka ima 20 dana) ?
potpuno nepotrebno:benkice(100 x su nam bili bodići)
izdajalica (kršitelj koda)(platili je 350kn :x ,a 100x nam je bolje i lakse islo rucno izdajanje)!
tata sa 2 kceri :DCitiraj:
daddycool prvotno napisa
miha,jel to onaj nas cd za bebe?? ;) ak je-drago nam je da se vama i roku svidja!! :D i nama je super,a pogotovo nasoj pikici!!jedino mi je zao sto ih po zg-u bas i nema!! :/ pretrazila sam skoro sve cd shopove!! :(
Miha, vreća za spavanje dobro dođe kasnije, kad se počnu prevrtati i obrtati u svim smjerovima.
Za ostale stvari se slažem (mobila imamo 3, jedan smo Petri objesili umjesto lustera ;) ).
maramu sam kupila u kamarisu u tkalčićevoj. e sad, ja sam uzela onu šarenu koja je poprilično skupa (540kn za gotovinu, 600kn na karticu), al nisam požalila ni kune koju sam dala. naime, kad se sjetim da grada ne bih vidjela da je nemam (jer ni u jedan tramvaj, naravno, ne možeš s kolicima, a i rijetko koji video klub, dućan pa čak i apoteke imaju prilaz za kolica u koja po ovoj zimi ni ne želim stavljati juniora). ovako priljubljenom uz mene ili MM-a mu je puno toplije i ljepše, a mi smo glavna atrakcija gdje god da se pojavimo...Citiraj:
Kejt prvotno napisa
inače, imaš u kamarisu i njihovih, jednobojnih marama koje su nešto jeftinije, ali nisam sigurna za cijenu - mislim da se kreću između 350 i 400kn.
što se klokanice tiče, ja sam sanjala o njoj prije, a MM je htio bebu samo da ju može nosit u njoj i hvalit se okolo - što da ti kažem, sad stoji ispod kreveta neraspakirana... ne znam koje je stajalište drugih pedijatara, ali naš kaže NE PRIJE NEGO ŠTO BEBA POČNE SJEDITI! mislim da ju mi ni nećemo koristiti jer do tog će trenutka Rok biti toliko veliki da u nju neće ni stat, dok umaramu (navodno) ide do 3. godine...
cure koje niste koristile kadicu za kupanje bebe, kako ste ju onda kupale? pretpostavljam da se beba kupala zajedno s roditeljima, e sad pitanje je li to uvijek prakticno?
uzasavam se nepotrebnih i suvisnih stvari tako da mi je ovaj topic super dosao :)