-
Evo da se nadovežem na temu jer sam danas imala raspravu povezanu s ovime što lovrinka piše. Dakle, prijateljica ima maloga od 7 i pol mjeseci, druga beba - i komentira ona da kako je mali jednako lijen kao što je i starija seka bila u toj dobi. Da nema šanse da će išta radit. Nit se okreće, ako mu je igračka malo izvan dohvata u zraku recimo, samo je pogleda i okrene glavu na drugu stranu, ma ono "pravi Dalmatinac na tatu". Kako je ona to opisivala, ja sam umirala od smijeha.
I onda iskomentira da je mala identična bila takva (a danas je ne možeš ulovit i stić - zdravo i vitalno dijete bez premca), i da sva sreća pa ima staru, iskusnu pedijatricu jer ju nije ništa plašila, pa se ona ne zamara niti sad s malim, ali da čuje da po Zagrebu ekipa masovno ide zbog takvih stvari na raznorazne vježbe i da roditelji jadni živce i zdravlje gube. Njoj je njezina doktorica rekla: lijena djeca, uživajte dok traje, sve je s njima u redu. Eto, samo sam htjela to podijelit s vama i reći da je moj komentar na kraju njezine priče bio da šteta što mi njezina doktorica nije bliže da prebacim i ja svojeg malog :)
-
Moj ljenjivac hoće hvatati rukicama igračke, kratkotrajno zadržava istovremeno dvije igračke u šakicama,noge visoko diže, stopala trpa u usta, ali eto nije nešto vruć za posezanjem za stvarima kad to uključuje okretanje pa me muž zafrkava da mi ni Gips nije ravan u čeličnoj disciplini vježbanja :)
Ja sam jaaako sretna da se ipak počeo rotirati nakon par dana vježbanja i baby handlinga, fizioterapeutkinja je jedino skrenula pažnju da treba voditi računa i o simetriji. Ako se 2 puta okrene na desnu str., treba ga navoditi da se nakon toga okrene i na suprotnu.
Dobro je imati oko sebe nekog tko ne diže veliku strku i prašinu, ali eto mi se našli u situaciji da smo poslani fizijatrici. ona nakon detaljnog pregleda ustanovi hipotoniju trupa, kaže kako nas još neće slati na uzv mozga i da nam termin za kontrolu za mj.i pol dana.
Malo sam mirnija nakon jučerašnjih vježbica jer sad u tom periodu dok čekamo kontrolu možemo svaki dan malo kvalitetnije provoditi vrijeme na podu. Ja se ne usudim vježbati one vježbice koje uključuju sjedenje, ali ćemo nastaviti s rotiranjem i pokušavati produžiti boravak u potrb.položaju. danas ćemo pokušati i s loptom.