Daj kukica pokazi sto si napravila doma?
Printable View
Daj kukica pokazi sto si napravila doma?
mi smo imali radove u kuci i rusili zid koji je bio oslikan...
ali poslala sam ti link na pp
želim zahvaliti svima koji su mi se javili i pogledali moj site. :heart:
daj kukica hoću i ja vidjeti! :(
fakat daj da svi vidimo.i mene zanima
poslala sam vam pp :D
daj i meni
jel može i meni ;)
kukica, daj pliz i meni.
bravo kukica!jako lijepo! meni se fakat sviđa! ali ja bi to po cijelom stanu, a ne samo u dječju sobu; šišaš klince, oni to ne znaju cijeniti :lol:
preporučam se ak trebaš prostora za vježbanje :mrgreen: ...a još ak bi ovaj financijski dio mogle riješiti u naturi...bum ti mješala boje, držala lojtre, prala kistove... :roll:
bila sam siteu i stvarno je prepredivno!!
:D nisam ni skužila da ima postova i na drugoj stranici :shock:
hvala puno na komentarima
i ja bih, plizzzz
Znatiželja je proradila!
Može li i meni??!! :mrgreen:
Pozdrav svima!
Evo čitam slučajno ovu raspravu i ne slažem se s time da djeca nebi trebala imati disneyeve likove na zidu.
Ako se mom djetetu sviđaju npr. Simba, Timon i Pumba, zar ću ga prisiljavati da gleda na zidu nekakvo drveće, jabuke i leptire koji mu ništa ne znače.
Ja sobu uređujem zbog mog djeteta a ne zbog sebe, i dakle moje se dijete mora ugodno osjećati u svojoj sobi a ne ja
A to što netko zaradi ponešto na slikanju Disneyevih likova, u čemu je problem? U tome što nije Disneju možda platio autorska prava?
Ma baš me briga za Disney. To je za njih ionako sića
s jednog foruma gdi čovjek pita je l se smije zarađivat slikajuć mickeya mousea po zidovima:Citiraj:
mista prvotno napisa
... An illustrator tracing and colouring
a copyrighted character is infringement. Disney's
lawyers will not let anyone with f... with their
copyrights and trademarks so don't even go down
that road. For example, a daycare was forced by
Disney to paint over a mural of Disney characters.
Hanna-Barbera jumped in and used the media
op and offered to paint their characters over
Mickey. ....
-GaryT
ne mislim da će me netko otkucat disneyu ako ga pokradem.
ali nije dobro krast iako je vrlo vjerojatno da te nitko neće otkucat.
velim, druga je stvar ako si ga ti sam doma naslikaš.
Ma to štima, ali moje dijete baš hoće Simbu na zidu.
I što da sada ja radim?
O slikanju nemam pojma,
Kukica odbija slikati te likove jer joj je to ispod časti
Da kupim original Disney poster A3 formata, premalen je ...
I što sad?
kukica ne bi htjela kopirat isto kao što i ne želi biti KOPIRANA. ima onih koji to slikaju. JA MISLIM da to nije u redu, ali ne mogu nikome zabraniti da se time bavi.Citiraj:
mista prvotno napisa
Pa evo konkretnog odgovora: Ja osobno ne bih platila nikome da mi oslikava dječju (ili bilo koju drugu) sobu. Ako nemam smisla sama oslikati, onda ću staviti neke postere ili slike.
A dati 2500 kuna za crtiće po zidu, meni je to :shock:
meni bi bilo glupo dati te novce da mi netko iskopira Simbu na zid. ali mi ne bi bilo glupo dati i više da dobijem na zid originalno umjetničko djelo.Citiraj:
Poslid prvotno napisa
otvorila sam ovaj topic jer sam sama vidjela jedno takvo umjetničko djelo u jednoj dječjoj sobi. ne znam koliko ih je to koštalo jer je cijela soba bila oslikana i izgleda genijalno. a radila jedna naša prijateljica slikarica...
Imam prijatelja koji svira po kafićima sa svojim frendom (dvije gitare). Što oni rade? Pa isto se trude što originalnije odsvirati i otpjevati Daleku obalu, Parni valjak, Azru, ...
Meni je to potpuno isto kao i kopiranje Disney likova na zid. I ja (a i drugi ljudi) ih dođu slušati znajući da oni samo kopiraju original (ipak uvijek dodaju nešto malo svoga)
Naravno da je ljepše imati nešto originalno, ali je pitanje koliko taj original košta, a kod djece je još bitnije ono što se njima samima više sviđa - kopija Disneya ili nešto originalno.
Ja bih sebi npr. u dnevnoj sobi nešto originalno (što se meni sviđa), a djeca neka biraju sama
Kukica, ajde molim te i meni pošalji svoj link
Hvala!
Glazbeno djelo pripada njegovom autoru samim činom stvaranja. Autori, kao jedini vlasnici glazbe, imaju isključivo pravo kontrole javnog izvođenja svog djela, te zakonsku mogućnost da spriječe svakoga tko bez njihove privole javno izvodi njihovu glazbu.
Svi koji glazbu čine dostupnom javnosti i tako sebi priskrbljuju neku korist moraju, za takav oblik korištenja glazbe, imati odobrenje autora i za to platiti pripadajuću naknadu. Učestali korisnici glazbe u javnosti su televizijske i radijske postaje i ostali elektronički mediji, organizatori koncerata, diskoteke, hotelski objekti, ugostiteljski objekti, trgovinski i drugi poslovni prostori, prijevozna sredstva, kinematografi, muzeji, plesne škole itd.
http://www.zamp.hr/press/sadrzaj/sPitanja.htm#zasto
ovo je bio citat. mista, imas pp
http://www.dziv.hr/hrv/pdf/autorskaprava/bros_autor.pdf
vjerojatno sam već dosadna, ali koga zanimaju autorska prava...
E draga Kukice, vidim da si završila akademiju, a i ono na tvojoj stranici je super, ali bojim se to mom sinu od 5 godina kojem su glavne likovi Spiderman, Batman i Ninja kornjače nebi ništa značilo.
Pretpostavljam da se tvoj rad ovdje u Hrvatskoj ne cijeni dovoljno, ali što možemo - u takvom svijetu živimo.
ja si uvijek velim "bu bolje"
I ja ti to želim
I meni link, please...
Uf kud je otišao ovaj topic, Kukica, hajde i meni molim te link da vidim i ja te ljepote! Tnx
evo, odvažila sam se i stavila website u profil. sad svi možete vidjeti...
Stvarno je lijepo. I s karakterom. Sad sam te prepoznala i kao ilustratoricu knjiga! ;)
i meni su crtezi preslatki, svaka cast
ali i odvazila si i mene da ukrasim jedan dio ivarovovog zida.
ustvari, mislim da ce stradati vrata.
nesto ja (geometrijsko), nesto sestra (poetsko), vec odmalena se znalo koja ce gdje. ja sam stolice crtala tako da si iz crteza mogao znati tko ih je napravio, a ona tako da si mogao znati tko je sve na njima sjedao. :*
ako idem s akril bojama, cime je dobro zastititi uradak da vrata kasnije mogu prati DM maramicama?
Može link?
Ja obožavam crtkarat okolo naokolo po zidovima, namještaju i svuda gdje stgnem, iako sam daaaleko od Kukice.
I jedva čekam da Grga dovoljno naraste pa da zajedno možemo oslikavat jajca za Uskrs, izrađivat ukrase za bor, šivat zavjese za njegovu sobu itd...
Isto tako mu planiram dati da zajedno oslikamo njegovu sobu. Malo ja, malo on pa kak bude bit će. Vjerojatno neće biti neki vrhunski mural, ali mislim da će taj zid njemu biti najdraži na svijetu jer smo ga oslikali zajedno...
prozirni lak za parkete malo razrijeđen sa razrjeđivačem (otprilike za svaku čašu laka staviti razrjeđivača koliko stane u 1 cm visine male plastične čašice). sa mekanim kistom što tanje raširiti.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
ne znam je l' sam bila jasna :(
Ja imam neki prozirni lak za čamce i sve živo lakiram s njim...
mislim da je to to
jesi, tenks. :*
sad jos da dokucim neko zdravije rjesenje :D
imam doma sadolinov lak za parket s vodenom osnovom, ali on ostavlja neku lagano zuckastu nijansu, a to bi htjela izbjeci.