:(
mi smo se pojavili u vrtiću 1. dan nakon više od 3 tjedna bolovanja i nika je ipak dobila poklon (iako igrom slučaja svoj dolazak nismo najavili)
Printable View
:(
mi smo se pojavili u vrtiću 1. dan nakon više od 3 tjedna bolovanja i nika je ipak dobila poklon (iako igrom slučaja svoj dolazak nismo najavili)
E, za to bih ja tjerala mak na konac i inzistirala da dijete nešto dobije.
Ako je dogovor da ti doneseš, pa neka one daju (sv. Nikola je bio jako tužan što mu nije donio na vrijeme, pa mu je sad poslao), nije problem. Ali napravila bih scenu, tražila razgovor s psihologom, pedagagom itd. i ustrajala. Neka mu daju sutra, uopće nije važno kad. Pred svima, uz objašnjenje. Ne bih dopustila takvo ponašanje prema djetetu, jer mislim da je izuzetno loše i bolno.
Da napomenem: nisam konfliktna, izbjegavam sukobe, mislim da s odgajatelji(ca)ma treba biti dobar, imam razumijevanja za činjenicu da su same s n djece. No ovo je nešto što bi mene danas (nekmoli s par godinica) strašno pogodilo. Takva vrst izdvajanja i obilježavanja.
Zato, u boj za svoje dijete ;)!
Vjerujem da će se javiti netko od psihologa i iznijeti stručno mišljenje. Moje, laičko, jest da je to užasno za dijete.
ma ja sam se već više puta kačila s tim tetama. i uvijek mi je nekako bilo krivo na kraju, jer mi ostane pitanje, a šta ako onda one budu lošije prema mom djetetu jer sam ih ja napala :-/
ja bih u stvari voljela čuti mišljenje ljudi koji rade u vrtićima, da li je to možda nešto neizbježno što se dogodi. ok, znam da se moglo izbjeći, i da su trebale misliti unaprijed, ali eto tražim neko logično opravdanje, jer ako ga nema onda je to stvarno tužno
Trebale su tete misliti. To su mala djeca. A nije teško biti dobar i svakom djetetu se posvetiti.
Evo, kod nas u gimnaziji su svi učenici dobili po lizaljku i to im je podijelila pedagogica obučena u Sv.Nikolu i profesor obučen u krampusa. Bez obzira što su veliki, svima je bilo super dobiti poklončić, a još više saznanje da njihovi profesori toliko misle na njih. Iako ne moraju, naravno. I ništa nismo mi roditelji platili.
Može se kad se hoće.
Meni je to grozno i neznam svako dijete je trebalo dobiti poklon bez obzira bilo tamo ili ne, moram priznati da ne kužim, osim ako nije ona idiotarija da se od roditelja skupljaju novci pa tko neda ništa. To mi je slično kao kad kazalište gostuje u vrtiću pa ako roditelj ne plati dijete nemože gledati predstavu :-/. Ja zbog toga uvijek panićno čitam sve obavijesti jer bi mi bilo grozno da moje dijete sjedi negdje dok drugi gledaju predstavu. Ovdje su tete s Nikolom stvarno trebale nešto napraviti, pa kako tako nešto čovjek može gledati.
Da je bilo volje,mogle su to riješiti tako da pošalju nekoga iz vrtića u najbliži dućan ili kiosk,s obzirom da same ne mogu napustiti djecu.
Psihologa,čistačicu,kuharicu..bilo koga.
Gdje ima volje,ima i načina.
Mogu misliti kako je bilo maličkom.:-(
A kaj velite na maličkog koji je tek krenuo u školu i na satu vjeronauka im je časna objasnila da djed mraz NE postoji, alli Sveti Nikola postoji.
Malički se vratio doma roditeljima uplakan, potpuno srušenog svijeta. Fora časna, a?
(skoro pol razreda je plakalo...)
Ja moram priznati da i dalje nisam skužila zašto baš on nije dobio.
Jel falio jedan poklon pa su odlučile ne dati njemu? Ili vi niste donijeli poklon za njega?
Nije da opravdavam ovakav postupak, da ne bude zabune, no ako je ova druga situacija, onda mi je mrvicu prihvatljivija nego da su odabrale baš njemu ne dati.
Jer ako je vrtić sponzorirao poklone pa je jedan usfalio, a tete su odlučile da će to biti baš ajvić, onda bi zaista trebala otići i dići halabuku jer je takvo ponašanje nedopustivo.
A ako su svi dobili poklone koje su im doma pripremili (ili za koje su roditelji dali novce), a vi ste to zaboravili/predvidjeli onda bih se svejedno požalila da to nije način, no - čisto po meni - bi imala manje argumenata za galamiti.
A kad smo već kod takve teme -mi još nemamo iskustva - no fakat, kako rješavaju "probleme" kada svi roditelji plate ulaznicu za predstavu (karikiram) pa svi idu na predstavu osim jednog, dvoje djece čiji roditelji ne žele platiti?
Mislim da se stvar ipak može ispraviti, ali ustraj. Idi lijepo tetama, donesi sama dar (da mali ne vidi, a da njima izbiješ argument za prigovor - nemaju ništa i sl.), objasni da je mali cijeli vikend zbog toga bio tužan i zamoli da mu ga pred svima uruče (ne negdje potiho u kutku, jer je i poniženje, tj. izostavljanje bilo javno), uz objašnjenje da je sv. Nikola bio vrlo tužan što nije imao dar za njega, pa ga je naknadno dostavio.
Uzgred pripomeni tetama da je mali bio tužan i da bi rado porazgovarala s vrtićkim psihologom o tome kako to najbolje prebroditi. Ili idi direktno, bez dogovora s tetama. Naravno, nećeš odmah drvljem i kamenjem na tete (iako su zaslužile, ali živimo u civiliziranom društvu i već smo naučili da lijepa riječ otvara mnoga vrata), nego ćeš doći kao iskreno zabrinuti roditelj čije je dijete (opet?) ostalo obilježeno i izostavljeno, a maloga je to jako pogodilo. Pa onda usput priupitaj što stručna osoba misli o postupku teta (i očekuj da im pred tobom drži štangu, ali nije loše da neke stvari izađu iz učionice, malo se više pazi poslije).
Mislim da bi trebala nešto učiniti i ne pustiti da to prođe. Jer bi se u suprotnome to moglo ponoviti - tvojem djetetu ili nekom drugom.
Sretno!
p.s. To što mali možda ne pokazuje preveliku tugu ne mora nužno značiti da nije tužan. A ta mi je pomisao, pak, još užasnija i zato još više mislim da se to mora riješiti. Uostalom, i od tebe se na poslu vjerojatno traži da ispraviš svoje pogreške, ne?
ruzno od teta bar su mogle rec da kupis u ducanu neki slatkis tek toliko a ne ovako
u nasem vrticu smo svi davali par kuna za te poklone i bio je slucaj da djete nije bilo tri tjedna u vrticu i doslo za sv. nikolu ali teta je toj mami rekla da donese neku sitnicu od doma ako nije problem i sve je bilo rijeseno
Slažem se s Kapric, i ja bih tako postupila.
Jako su bezobrazne i bezobzirne.
Ja bih napravila veliku frku. Obrati se njihovim nadredjenim, buduci da one ocito nisu u stanju (ili ne zele) rijesiti ovu situaciju na zadovoljavajuci nacin, tako da isprave cinjenicu da je tvoje dijete osteceno.
ja bi i digla frku, ali bi i gledala da maknem dijete od tamo. i prije nego mi se potvrde moje sumnje da tete ne vole moje dijete.
Ja sam odgojena za "fildžan viška". Kad je rođendan u vrtiću, kupujem na ukupno brojno stanje grupe, višak ostaje za one kojih nije bilo taj dan i da im se kasnije. Ne mislim da su tete namjerno izostavile dijete, ali da se nisu mogle snaći kad su shvatile da im fali jedan dar :roll:.
Joj mene je srce zabolilo, ja još nemam iskustva s vrtićima i tetama, ali mislim da im ne bi prešutila da jednoga dana to naprave mom djetetu. Uf, uf, ali mislim da je to sramotno od teta da na takav način izdvoje i diskriminiraju dijete.
pa one su pedagozi!!!!
kako si mogu takvo nesto dopustit ??? ma mogle su nabrzaka kupit ,nego su nemarne i bezobrazne i ja bih im zabranila radit !!
imaju li one svoju dicu ,sta da njihovo dite ostane tako izostavljeno ,,,pretuzno mi je ovo srce mi se doslovno lomi,,,
e koju bih im ja frku digla ,,, :evil:
ljuta sam ka pas sta takvi uopce rade s dicom... jeli to drzavni vrtic?? vjerovatno da kad su tako nemarne ali to im nije nikakvo opravdanje ,,nema opravdanja!! :evil:
mogu samo zamislit sta se vrtilo u toj maloj glavici a to da je on sutio dok su druga dica otvarala :cry: suze mi idu.... grooozno ,,,
sad kupi veliki poklon i odnesi ga u vrtic i nek mu kazu da je sveti nikola njemu donia najveci i najljepsi jer je bia jaaako dobar i da je zato mora cekat pa nek drugi gledaju i sute!!!
ivy, možda da sv. Nikola pošalje poklon preko svoje kolegice, sv. Lucije. ;-)
Ako nije bed čekati do ponedjeljka (može se nešto u tom smislu djetetu i najaviti)...
da da kapric eto bas to ,,a to s psihologom je super!!!! pa nek se malo zamisle .....
joj, ovo je tako tužno, na rubu suza sam :-(
ja bi isto ozbiljno porazgovarala s tetama i dala doznanja da to nije u redu. micek :heart:
Kapric, svaka čast na konstruktivnom razmišljanju :klap:
Joj, baš ružno!
Moja curka je bila bolesna, danas je došla u vrtić prvi dan nakon desetak dana doma- dakle, nije je bilo u vrtiću ni tjedan dana prije sv. nikole ni par dana nakon, i teta joj je jutros odmah rekla da je sv. nikola ostavio u ponedjeljak nešto za nju i dala joj vrećicu s poklončićem.
Sviđaju mi se prijedlozi od kapric i dalm@. :)
ivy, obavezno nešto poduzmi. Tu ima super prijedloga, nemoj da ovo prođe tek tako.
Mislim, nije ovo puka nepažnja. Meni je ovo okrutno prema malom djetetu. Pa svaki laik bi tu nekako drukčije izveo stvar, a pedagozi bi stvarno trebali znati bolje.
Ako vrtić kupuje poklone,onda svaka grupa dobije po broju upisane djece i ne može faliti.Podijeli se onoj djeci koja su taj dan tamo.Ako su roditelji platili trebale su ti javiti.Ako su same nekaj radile trebale su računati na svu djecu.Moram priznat da ne kužim baš.Ak baš nisu imale mogle su pitati tetu iz susjedne sobe jer ima viška.
Eto kod moje male je bila predstava malo prije Božića i djeca su dobila darove. Moj sin je naravno želio kod seke na predstavu i gle čuda i on je dobio poklon, makar nismo rekli da će i on doći. Dakle sve se može kad se hoće i kad su ljudi dobri.