Euthyroxom.
Printable View
Euthyroxom.
Val, teško je nači ravnotežu, pogotovo umjetnu. Meni pod treapijom šeta od 0,nešto sitno do preko 9.
Meni je ispod 2 več prenizak.
nisam pod terapijom, za sada nije trebalo, ali prepoznajem se u nekim opisima pa me zanimalo.
Pozdrav cure, vec 10-tak dana pijem Eutyrox, dijagnoza kao u vas, hashimoto. nalazi su mi bili koma, tsh je bio 89.5. Za 20-tak dana idem ponovo radit nalaze ali moje fizicko stanje je bas lose. Kada ste se vi pocele osjecati bolje od terapije? Imam bebu od 4 i po mj. koji se budi nocu non-stop, sto me smori dodatno ali i to cemo izdrazati. Npr.danas sam za nista. Jeste li imale zelucane tegobe zbog hipa?
Kakve imaš želučane tegobe?
Platica, ja sam se osjećala bolje nakon 2-3 tjedna. Ali tvoj TSH je zbilja jako, jako visok., pa to baš i nije za usporedbu.
Meni je dr. tvrdio da se za 6 tjedana vidi pravo djelovanje terapije. Tako da pretpostavljam da bi u tom roku trebalo krenuti stanje na bolje.
Hvala cure. Ma zeludac mi je danas koma, znalo me to pogodit i ranije, imam lagao proljev, dosta mi "krci" unutra i lagano pobada, skroz malo jedem, snage nema za nista, muz cijeli dan s bebom, ja samo dojim. Pitam se je li to moze imati veze sa stanjem stitne ili jednostavno neka virozica?
Moja mi dr.nije nista od toga rekla, ni kada ce terapija pokazati djelovanje, ni je li bolje da pijem tablete na "prazan" zeludac ili da nesto prvo pojedem, a ja jadna bila totalno u banani zbog svega i nista se nisam sjetila pitati od toga... :(
Sad pijem jednu i po tabletu i tako do ponovnih nalaza, inace se iskreno dana da ce ovaj put biti bolji nalaz.
Euthyrox uzimaš uvijek ujutro natašte, cca pola sata prije doručka.
Tablete obavezno na prazan želudac, odmah po buđenju i onda pola sata ništa ne jesti.
Za ove kojise boje da tablete ne djeluju.
Meni je trebalo barem 3mj da prestanem dobivat na težini, barem 6mj da mi se vrati malo fizičke energije, čitava godina da izađem iz stanja potpune ravnodušnosti (počnem plakati i smijati se) :)
Tako da, strpljenja.
Preporučujem i dossssta kretanja, jer se cirkulacija od hipotireoze totalno uništi.
ja sam danas dobila svoju terapiju, dr. rekao točno onako kako je martinaP napisala, malo ćemo snizit tsh iako je u granicama i nadomjestit hormone i za 6 tjedana kontrola, tad bi se trebao vidjeti neki rezultat. Terapija 25mcg. No, na UZV-u mi je rečeno da imam čvor na lijevom režnju i da ga treba pratit. Malkice sam se zabrinula..
Evo meni nakon 2 mjeseca terapije eutyroxa od 75 mcg. hormoni u balansu, dr.mi rekla da nastavim tako, pa za 2 mjeseca opet na kontrolu. Ja se osjecam puno bolje.
I pocela sam uzimati kako ste rekle na prazan zeludac.
Sto se kilaze tice ja se ne debljam, u trudnoci dobila 10 kg. sada nakon 6mj.imam 2 kg viska, sto mi nije problem nikakav. Ali da mi se raspolozenje mijenja samo tako, to stoji...
ja sam zbog čvorića i cisti na štitnjači ( otkriveno na redovnom sistematskom) išla vaditi hormone, naravno privat jer dok dočekaš da dođeš na red u bolnici, možeš i umrijeti.
Nalaz hormona:
TSH 1,6 ref ( 0,4 - 4,0 ) vađeno prije trim mjeseca je bio na 0,9
T4 82,1 ( 58- 161 )
T3 1,25 L ( 1,3 - 2,6 ) granično nizak ali ovo mi nije prvi puta da je jedino T3 snižen i to uvijek malo ispod granice.
Antitjela
anti TG - < 20 ref < 40
anti TPO 10,9 < 35
Već neko vrijeme sam umorna, pospana ( ali često ne mogu zaspati), koncentracija mi je skoro na nuli, pamčenje nikakvo, nervozna, luda, razdražljiva, plačljiva, kile idu gore bez obzira što ne jedem puno i šazim na prehranu zbog gastritisa.
Također mi je prema nalazu sistematskog svaki i kolesterol osim onog nekog na T povišen.