i meneCitiraj:
Tashunica prvotno napisa
Printable View
i meneCitiraj:
Tashunica prvotno napisa
Ma premrla sam od straha da nas ne odvoje, mislim da to ne bih podnjela.
Samo mi recite da se to ne može desiti
uopće ne mora značiti da će ostati, ja ni ne znam broja koliko smo puta bili gore, a nikada nije ostao.
uvijek budemo u dnevnoj bolnici, znači svaki dan na terapije u dogovoreno vrijeme i to je to.
a da bude bebica morala ostati, postavi se na sve četiri i rikni da ne ideš nikuda od nje. kod mene je to do sada uvijek palilo :mrgreen:
ako si iz zg-a i treba bolničko liječenje prvo će ti preporučiti dnevnu bolnicu. lovro je imao more bronhitisa, od dobi 6mj nadalje i more puta je gore liječen u dnevnoj bolnici. tako da se ne brineš, bit će sve ok, svakako odite gore
Da, ne dam je ni u ludilu, taj dio mi je jasan.
Starija mi je bila šest dana na Šalati, zbog ešerihije, kada je imala tri mjeseca. meni nisu dali da ostanem sa njom, jedva su me puštali da je dojim, a ja poluluda pred njihovim vratima, uplašena za dijete, neinformirana o svim mogućnostima, nabijena hormonima .... Pokušavam se toga ne sjećati.
Sada je situacija drugačija, po pitanju moje informiranosti, ali strah je ostao, negdje duboko ispod rebara.
Ma neću o tome ni misliti, bit će sve u redu.
Meni se jučer i danas čini bolja situacija sa disanjem i kašljanjem, samo je bebica loše volje, stalno ozbiljna, smrknuta, inače je mala smijavica. Pa brinem naravno.
Hvala vam puno!
Još jednom hvala i pozdrav svima.Citiraj:
tropical prvotno napisa
Javim se nakon pregleda ...
dexametazon u ampulama nije bezazlen i najgora je verzija kortikostiroida jer se najvise direktno talozi u organizmu, zato postoji flixotide i sl . lijekovi s istom svrhom a manjim nuspojavama i stetom za organizam.
sne što su vam rekli? jel beba dobro?
Kao prvo - beba je doma.
A onda i ostalo - dijagnoza : akutni bronhitis (koja razlika između virusnog i akutnog?), dobili ventolin (bebyhaler sa ventolinom) i objašnjena nam fizikalna terapija.
Tamo smo na licu mjesta dobili dozu ventolina, pa fizikalnu, pa dozu ventolina. Nakon dolaska doma i sisanja malecka je podrignula i izbacila golemo klupko šlajma.
Nisu komentirali terapiju koju nam je preporučila pedijatrica.
I na kraju, ili na početku jer je jednako važno, svi su bili ljubazni i spremni sve objasniti, posebno sestra koja nas je primila i koja mi je objašnjavala korištenje bebyhalera.
Trebamo davati ventolin 4 puta dnevno, znači na 6 sati. Na pitanje da li to znači da je trebam buditi noću, rečeno mi je : da.
Ali sada mi pada na pamet, a nisam se sjetila pitati, mogu li ja probati to dati bebici dok leži, odnosno spava? Ili je baš moram posjest u krilo? Obzirom da sam do navečer sama sa njom doma, možda će mi biti lakše da joj dajem ventolin u ležećem položaju.
I da, zaista sam se malo opustila nakon svega ...
Jer beba se konačno počela smijati :heart:
Na pregledu me je doktorica posebno pitala da li je beba preboljela vodene kozice, da li netko zna zašto?
Nisam se snašla odmah da pitam, a poslije se nisam sjetila...
sne, baš mi je drago zbog obje
oprosti što sam te plašila sa bolnicom, mislila sam da te tješim :oops:
ma srebrnjak je zakon!
ove stvari koje si pitala ne znam, al će ti cure sigurno odgovoriti
ja sam svome davala i u snu, ali je spavao na povišenom i to na dosta povišenom.
jeste primljeni u dnevnu bolnicu?
drago mi je da je bolje i da si se smirila :love:
ivy, bez brige, tvoj post je zračio optimizmom. I to što ti je boravak u bolnici bio pozitivno iskustvo naravno da mi je značilo.
Tashunica, nisu spominjali dnevnu bolnicu. Trebam davati ventolin 5 dana po 4 puta, a zatim 3 dana po 3 puta, uz fizikalnu terapiju, pa kontrola kod pedijatra.Tako piše u nalazu. Preporuka je alergološko testiranje jer smo i mm i ja alergičari. Bebicu su komplet pregledali i vadili joj krv.
Sinoć sam nakon svog posta pročitala još i detaljne upute na babyhaleru pa mi je sada još jasnije. I na njihovim slikama bebica nije sasvim uspravna, već samo pridignuta. Probat ćemo tako, ja se nadam da se noću neće buditi, ili ako se probudi - sika i nazad na spavanjac.
Jutros kada sam joj davala lijek nije plakala, sve joj je to igra i to je mnogo lakše nego onaj nesretni antibiotik.
I konačno je normalno kakala, nakon par dana svih nijansi zelenog i zelenog sa sukrvicom.
Jutros također iskašljava, ma osjećaj mi kaže da je sve puno bolje i konačno mi se razvezao onaj čvor u trbuhu koji me davi danima.
Drage moje, puno hvala :love:
ajde super.
ako se bronhitis još jednom ponovi kupi si svoj babyhaler da imaš za svaki slučaj.
i ako imaš pitanja priključi se na topic o bronhitičarima.
Evo nas od pedijatrice. Dečkić ima 2,5mjeseca, ima bronhitis. Jučer je počelo hroptanje. Inhaliranje sa ventolinom svakih 8 sati. 2 kapi ventolina na 2,5ml fiziološke otopine. Kod pedijatrice je inhaliran i meni se čini sad 1 sat nakon toga da se to hroptanje još više pogoršalo i čini mi se da slinu izbacuje na usta. Jel to ok? Mislim jel to inhalacija učinila svoje pa to sad izbacuje van? Ja ga moram inhalirati večeras i ujutro, pa sutra kontrola.
Nadam se da imaš Arianu i da ga usisavaš. Špricni fiziološku pa posaugaj. I u međuvremenu ga inhaliraj samo fiziološkom. I po noći ako treba. Imam iskustvo hospitalizacije bebeka od mjesec dana zbog bronhiolitisa i od tad pušem i na hladno. Determinirajući stav kad je bronhiolitis u pitanju!
Imam omron..nakon svake upotrebe kad se isprazni pustim da se još na prazno osuši. Ima i onaj nastavak za nos. Ne znam dali na to misliš, još se učim pošto ovaj inhalator imamo tek nekoliko mjeseci, a nismo ga morali do sad previše koristiti. Nego njegovo inhaliranje traje nekih 10minuta otprilike pošto postane jako nemiran, a masku baš moram pridržavati jer iako je za djecu njemu je prevelika, tako da kad postane nemiran to ide svuda najmanje u nos i usta. Danas ga je sestra kod pedijatrice inhalirala i trajalo je taman 10tak minuta da se isprazni ovih 2,5ml sa ventolinom, tako da se duboko nadam da neću imati prevelikih problema s tim. Kaže mi mama da sam ja prvi bronhitis imala sa 4 mjeseca i do puberteta sam ih imala često, u pubertetu nestalo. Moj otac ima astmu, a i njegov otac, to jest moj djed je isto imao astmu. Tako da mi nije svejedno. Neznam dal je to nasljedno.
ja bih nazvala hitnu.
astma može bit nasljedna
ariana je http://www.miramarprom.hr/
imam nosni aspirator, ali njemu je nos čist...
premali je za nagađanja. ja bih svakako doktoru ako otežano diše.
kako je sad?
Meni ovako na uho se čini da mu je lakše. Ono danas je trajalo tih sat vremena dok je ispljuvao tu slinu i poslije je bilo ok..odspavao 2 sata..inače je dobrog općeg stanja. Evo i sad spava, škripa ali ne ko prije. u 11 ga moram inhalirati. Još sam ga popodne samo sa fiziološkom.
Vidjeti ću kako će biti noćas, ujutro svakako imam kontrolu.
meni su rekli da je astma naslijedna, MM ju ima a mala bronhitise.
slinu na usta moja cura izbacuje u pravilu samo nakon inekcije, mada se znalo dogoditi i bez. nakon toga joj je puno lakše ali obavezno ju vodim doktoru jer u takvoj situaciji nikad nije prošla bez inekcije.
mirnu noć želim!
Noć zaista mirna, spavao je sinoć od inhalacije jutros do 5, pocikio i nastavio do 7 kad je bila sljedeća inhalacija. Sad isto spava, kad se probudi idemo na kontrolu. Meni zaista zvuči kao da se smirilo i to dosta. Vidjet ćemo što kaže doktorica.
ma ne treba je buditi ( ali se ti trebaš zbuditi ) noći nego je malo podigneš na jastuk i knjige staviš ispod madraca da je na koso i staviš masku.
u svakom slučaju treba spavati na povišenom
jelena, spavao je na povišenom, nisam ga ja budila sam se probudio čim sam upalila inhalator.
Uglavnom, bili na kontroli, bolje mu jest, ali isto se još malo čuje škripanje, tako da i danas nastaviti sa inhaliranjem. Pošto je ona sutra dežeruni pedijatar rekla sam da ćemo i sutra doći da ga posluša.
Astma nazalost je nasljedna, meni ju troje klinaca ima.
Najmanji obavezno povraca slajm kod bronhitisa, tek predkraj se moze iz nosa nesto izvuci. Imamo problem sto ne moze (konkretno zadnji put) dobro udahnuti inhalaciju ventolina i atroventa pa mu je ubrzo lose te smo to morali drugacije rjesavat.
Drzim fige da je ubrzo iza vas.
Glavno da ide na bolje :hug:
Hvala puno!
Nadam se sutra još bolje:fige: