Meni su skroz nakošeni korijeni i guraju ostale korijene-a zubi izvana savršeno pravilni. Umnjaci, dakako, nisu nikli, imaju korijen. Izvadila kirurga jedan davno...savjetuju mi opću anesteziju za ostala tri
Printable View
Lupe, žao mi je što bar nije gornji - lakše je i manje bolno
ali, gle, ja vadila 2 donja i imam 2 potpuno suprotna iskustva. Oba su bila kao i tvoji, ukoso, blni za poludit. prvi sam vadila po hitnom postupku jer sam se jedno jutro probudila i nisam mogla više zinuti. doslovno :(
to sam vadila u gundulićevoj. 2 tjedna sam se oporavljala. katastrofa, izmesarili su me da mi je pola bilo dosta :(
drugi sam vadila privatno. za razliku od gundulićeve niš nije čupao, samo lijepo zarezao (dosta duboko) i izvukao zub. sašio i to je to. oporavila sam se za čas. iduće jutro sam se normalno ustala, otišla na fax i zaboravila da sam dan prije vadila umnjak :-o
tako da, ne ovisi sve baš o tome kakav ti je umnjak (iako je to jako bitno, naravno) nego i tko ti ga i kako vadi
nadam se da imaš dobrog 'vaditelja' :-)
Boxica, ma sve se tu već zna...cijelu tu priču smo zubar i ja prošli već i pričali kako bi se to "jednog" dana vadilo...zato je i došlo sad do toga da je situacija kakva je...jer je on svijestan šta je na stvari...a sve se mislim da mu kažem da me pošalje oralnom u Zd pa nek tam zarežu, izvade i gotovo.
Samo se ja dvoumim i nisam pametna dal da na cijeli taj "šou" odem sad dok sam još trudna ili nakon poroda...jer poučena prijašnjim iskustvom;sve je prošlo relativno ok, ja za tjedan dana bilo ko beba ništa ko da nije ni bilo, al sam zato tjedan dana bila na brufenima i ketonalima, popila čudo antibiotika i neznam čega sve ne...a o bolovima čeljusti(baš kosti) da ne pričamo jer je zub bil ful duboko....
Pa me tu cima ta famozna dvojba...kaj je pametnije za izvest...a velim, tva bitna mi stučnjaka u odluci igraju ping-pong a na meni se bu prelomilo ako se nedaj bože upali.
Ideje?
uf, Lupe... meni su oba donja umnjaka rasla tako ukoso, gotovo vodoravno... lijevi mi se upalio u trudnoci i to naravno na moru i naravno za vikend kad nije radila hitna u Zadru (za nepovjerovati da usred sezone u subotu u gradu Zadru nema hitne stomatologije!!!)... jedva sam namolila farmaceutkinju da mi da neki antibiotik koji je dozvoljen u trudnoci jer sam vec pocela povracati od bolova... na kraju sam ga operirala nakon poroda, iskasapili su mi pola celjusti jer je korijen imao kuke kojim se zahaklao za meso pa su morali piliti i piliti da bi olabavili zub, a posto dojimo, nisam smjela popiti nista jace za bolove i to je bio uzas jedan :( ali bas uzas!
tako da ti je mozda bolje da to obavis prije poroda jer prolaziti takvu torturu dok imas malu bebu koja zahtijeva brigu 0-24 je stvarno grozota...
Vec sam pisala (ako se ne varam i na ovom topicu, takodjer) kako su prosla moja dva izvadjena umnjaka (gornji i donji), plus jedna donja sestica. Bez lijekova protiv boli, antibiotika i bilo kakve druge drame. Nisam znala ni kad je izvadio zube, a ni poslije. Ama bas nista nisam osjetila.
Nadam se samo da doktor jos uvijek radi - imam zub za vadjenje i pazljivo ga cuvam do sljedeceg posjeta Zagrebu... nema sansi da pustim nekom drugom zubaru da mi prilazi s klijestima. Jok.
kaae, kod kojeg kirurga si vadila umnjak?
vadila sam sve umnjake s nekih 20g jer su bili ispod sedmica.
to sto su tebi izbili laksa je varijanta od ove moje di ti pile kost da dodju do nje.
sve je proslo ok.
bit ce i tebi. samo hrabro :)
I moji svi umnjaci su vani odavno, izvađeni u 20-ima jer nisu imali mjesta za potpuno nicanje u mojoj čeljusti.
Sve ih je povadio dr. B. Perić iz KB Dubrava, kojeg toplo preporučam, bez ikakvih problema ;)
Priključit ću se ovdje jer mi treba dobar oralni kirurg. Ne moram vaditi umnjak ali jako kompliciranu gornju šesticu s korijenom debelo u sinusu, moguće su komplikacije. Jako mi je hitno, jer već pijem treću dozu antibiotika (nije sve zbog zuba) a zub i dalje boli i nisam sigurna koliko dugo ću moći trpiti te bolove prije nego završim u Vrapču. Imam jedno užasno iskustvo s privatnim oralnim kirurgom pa me dodatno strah. Molim neku preporuku za nekog normalnog, obavezno mora biti kirurg. Ako slučajno ne nađem nikog privatno, koliko se dugo čeka u dubravi (i mogu li uopće tamo ako živim u zapadnom dijelu grada?). Na stomatološki ne bi, isto gadno iskustvo (ma mogla bih napisati knjigu o problemima sa zubima). Puno hvala na svakoj preporuci.
ajme i ja trebam vaditi umnjak gore lijevo...u zadnjoj trudnoći me prvi put zabolio..to je bila bol gora od one dok sam rađala..tad me bolio tako strašno i nikad više..sad tu i tamo osjetim neku tupu bol..ali skroz je ukoso i kako je izlazio tako je i trunio..a ne mogu se ohrabrit nikako..čula sam puno više loših iskustava,nego dobrih..strašni bolovi nakon vađenja(i po 7-8dana nakon vađenja)..planiram to napraviti u veljači,kad mm bude doma..muka mi je čim pomislim na to..
[
sa uputnicom za oralnog kirurga mozes gdje hoces. preporuka svakako za Dubravu i dr Perica. jedino ne znam kojim danom ima ambulantu, ali to provjeri telefonom. ako moze, zub se odmah izvadi, a ako je nesto komplicirano naruce te za operaciju.
sretno u svakom slucaju
QUOTE=Tattoo;2310834]Priključit ću se ovdje jer mi treba dobar oralni kirurg. Ne moram vaditi umnjak ali jako kompliciranu gornju šesticu s korijenom debelo u sinusu, moguće su komplikacije. Jako mi je hitno, jer već pijem treću dozu antibiotika (nije sve zbog zuba) a zub i dalje boli i nisam sigurna koliko dugo ću moći trpiti te bolove prije nego završim u Vrapču. Imam jedno užasno iskustvo s privatnim oralnim kirurgom pa me dodatno strah. Molim neku preporuku za nekog normalnog, obavezno mora biti kirurg. Ako slučajno ne nađem nikog privatno, koliko se dugo čeka u dubravi (i mogu li uopće tamo ako živim u zapadnom dijelu grada?). Na stomatološki ne bi, isto gadno iskustvo (ma mogla bih napisati knjigu o problemima sa zubima). Puno hvala na svakoj preporuci.[/QUOTE]
Privatno ti radi i ima ugovor s Hzzo Zoran Ivasovic, Poliklinika ident u Jurisicevoj. Jedan od boljih oralnih kirurga kojem i njegovi kolege profesori salju svoje pacijente. Meni je u trudnoci vadio odkrhnutu sesticu i bilo mi je za 5!!!
Jel sigurno radi preo hzzo-a ja isto trebam!?
Kirurgiju radi preko Hzzo, sigurno. Samo plombe, ne!
da, da kirurgiju, ja imam paničan strah i mrzim bolnice, na fakultetu sam imala manji zahvat ,a u kb dubrava kao djete 3 puta, i ne mislim ići više tamo
Ja sam vadila umnjak u 11. mjesecu, znači prije nekih mjesec i pol. Prije toga sam zaradila gadnu upalu trigeminusa i takvu bol nisam iskusila ni za vrijeme poroda. Uzrok je bio umnjak. Odahnula sam kad sam ga se riješila (kod moje vlastite zubarice, svaka joj čast) iako je rastao ukoso i svakako, ali je bio na donjoj čeljusti pa je to išlo dobro i relativno brzo. Mislim da mi je lokalna anestezija teže pala od samog zahvata, ali sve u svemu - dobro i brzo, a i oporavak je bio ok. Sretno svima koji to moraju obaviti - unatoč strahu i nelagodi, ja sam se spasila!
Kod mene moj zubar ne dolazi u obzir jer se ne radi o umnjaku vec o zametku zuba 6-tice koji nije nikada izrastao i sad radi duboko u celjusti! Treba pilati kost i sl!
e a jel moguće da ja zbog umnjaka imam učestale glavobolje? nisam ni sigurna jeli to glavobolja ili od te tupe boli umnjaka koju ponekad osjećam da me boli glava...
Je, mene od ovoga zna boliti glava i uho pogotovo!