ah, tek sad vidim da se mogu okretati. koliko otprilike koštaju?
ovo mi se čini ok cijena:
http://www.njuskalo.hr/djecja-kolica...-oglas-1884599
Printable View
ah, tek sad vidim da se mogu okretati. koliko otprilike koštaju?
ovo mi se čini ok cijena:
http://www.njuskalo.hr/djecja-kolica...-oglas-1884599
Pinky, ovo je odlična cijena i kolica izgledaju super....nama se vlakić puno više dopadao jer lakše možemo svuda prolaziti, kad mi se auto napenali na nogostup nemam problema, ući bilo gdje s njima nije problem iako ni ta široka nisu baš toliko široka koliko mi se činilo u početku....
uglavnom, mi imamo Jane vlakić, prvo smo imali onu košaru koja je i autosjedalica, vrlo loše iskustvo - sjedalica nam nije koristila, brzo su košaru prerasli, nakon toga se montiraju kao kišobran kolica i tu je već priča bolja....ima 3 položaja, lako se sklapaju, zadovoljni smo...
no sad kad gledam: ne bi ih ponovno kupila....a koštala su dosta - 7.500,00 kuna
tonili neka nosiljka bi ti bila super....marama, mei tai, ergobaby carier, moji se obožavaju nositi, ne smeta nam ni kiša, hladno vrijeme, ništa - stisnemo ih uz sebe i mrak....mi imamo mei tai
Ma imam onu chiccovu nosilicu - klokanicu, al Evu mi u tome fraz primi - morala bi je ponovno pokušat stavit u to. A i iskreno - leđa me rasturaju i ardije bi neku - ne nosilačku varijantu.
Inače - mi imamo side-to-side kolica i obožavamo ih. Naručili ih prek neta - jedva čekam proljeće da ih bubnem u sportski dio.
zo evo gledam, isti vlakić ko tu na njuškalu košta 4950 kn u filipovih beba. jezuš!!!!
ali previše sam sujevjerna tuka da bi već kupila kolica, iako bi mi se stvarno isplatilo, u pola cijene su, doslovno
Ja ću ih kupit u Italiji tamo su 440 eur s time da ti vrate nazad njihov porez (Ivu), na ta kolica ide i jaje a preko je 110 eur na sve se vrati porez , mi smo izračunali kolica+2 jaja+2baze za auto dođu kao PegPeregova kolica za jedno djete u Hrvatskoj užasno skupo. Svu opremu ću kupovat preko. Pinky imaš tu sivu boju odnosno oni kažu java i sada od 2011 crvenu mogu se okretat kako god hoćeš, jako se lagano sklapaju baš smo ih jučer u Zg gledali fora su!
Mi smo prvo mislili kupiti dvoja ista, pa da su neovisni jedan o drugom, ali pošto smo na 4. katu to bi nam bilo jako nezgodno tegliti. Na kraju smo se odlučili za ta side-to-side kolica gdje su jedan do drugog. Nekako mi ih je lijepo vidjeti tako, a recimo ova od peg perega su široka nekih 80 cm, što (iako dosta) opet nije toliko stravično. A naše ulice u Dalmaciji su "pusti me da prođem", teško se probiti i s jednima, tako da mi je skoro svejedno... Ma ne znam još ni sama, promjenit ću mišljenje još pet puta do ljeta... Da se MM pita on bi već to sve kupio, a ja niti čut dok ne vidim obe bebe u svojim rukama... ma koma teška! :roll:
tonili, a ništa onda, male tačke i vozi :mrgreen:
Pinky, denny znam kako se osjećate - prvu stvar, a to su bila kolica, smo kupili kad sam prošla 28 tjedana, na jedvite jade me nagovorili, s tim da sam ih pogledala i stavili ih u sobu da ih ne vidim više dok ne rodim, tako je bilo sa svim stvarima, moji kupili i maknuli sve jer nisam mogla podnijeti da to gledam i razmišljam da li ću to koristiti ili će se, ne daj Bože, nešto loše dogoditi
sbonetic, odlično, bome se isplati, čestitam na dva dječaka :heart::heart:
joj, da mi je italija bliže!!! a njihov pdv se zove ko moja stara hehehe
bravo ana
sve si super napravila :klap:
cure imate veliku raspravu o kolicima ovdje
http://forum.roda.hr/threads/16261-Kolica-za-blizance
možda vam pomogne u odluci,pa nastavite tamo:-)
MIJA 32 hvala :-*
na stranici kolica za blizance stavila sam link za naša kolica s košarama i kao kišobran kolica mi imamo TFK duo kolica :)
Kako je lijepo vidjeti da je ova tema napokon procvijetala :klap:
velika pusa svim mamicama,bebicama,trudnicama.........:-*
Evo nas da se malo hvalimo! jučer smo bile na cijepjenju. I vaganju. Jedna ima 5400 a druga 5800! Pedica se nije mogla načuditi kako ih još uvijek isključivo dojim! He he! I kako lijepo napreduju. A po motorici su malo ispred svoje skupine! Jaoj, baš sam ponosna!
Nemojte mi zamjeriti, ali moram ih malo hvaliti :-)
Bravo jele!!! Prave su! Mi ćemo sljedeći tjedan na mjerenja - baš me zanima.....
MOje su s 2 i pol mj bile 4900 i 5300
ajme, bome imate prave cure :heart::heart:
jele, a jel ti prihvatljivo da ih okreneš na trbuščić da ti podrignu? moji su tako podrigivali kad bi ih hranila istovremeno, jedino ako su ti sklone bljuckanju onda je bolje da budu uspravno
Ma baš i nije jer manja ionako ne voli biti na trbuhu (nije joj to fora), a veća voli, ali ne punog želučića :-(
Nema veze, jos koji mjesec, pa kad krenu sjediti, bit će lakše, bar što se podrigivanja tiče. Bogu hvala, nek mi to bude najveći problem :-)
da - otpadaju mi leđa - najgore mi je kad ih kupam , pa onaj prignuti položaj - nemrem se ispravit poslije. Zato bi si radije nabavila kolica za jednu nek uzela neku nosilicu....ono kaj sam već napisala...
koliko cm imaju vaši?
moji jako vole biti na trbuhu, i prazni i puni, već par mjeseci su na podu na trbuhu po cijele dane
tonili pričaj mi.... umirala sam od bolova jer godinama imam problema s leđima, a nikako nisam mogla skontat neki bolji položaj, a da sve bude kako valja, ali prođe
dječaci su mi sa 6,5 mjeseci kada smo bili na zadnjem cijepljenju imali 68 i 68,5 cm, nakon toga, Hvala Bogu više nismo išli kod dr, sad ne znam kakvo je stanje, morala bi malo mjeriti
je vas lipo čitat :heart: :heart:
Cure jel vaši spavaju ili su spavali skupa u kimbici? Kad ste ih razdvojili ili ih planirate razdvojit i je li bilo problema?
Moje još uvjek spavaju u istom kimbaću. Onda se kroz noć tata prebaci mališi, a one dođu k meni, svaka s jedne strane :-)
A što se kupanja tiče, ja stavim njihovu kadicu u veliku kadu i klečeći (ne na kukuruzu, nego na jastku :-) ) odradim kupanje. tako mi se lakše dići bez da savijam kičmu.
Ja ih kupam u kadici na stolcu u njihovoj sobi - iako je dosta visoko, ipak sam pogrbljena. Ah, jedva čekam ljeto - onda ću ih tuširat :)
Moje su isto skupa, nekad ih pred juto stavim k sebi kad tata ode na posao - polako mi se čini da im postaje tijesno - vidim da je preseljenje na pomolu. Baš me zanima kak bu to prošlo....
Moji su sa 6mj imali 8500 i 8800g i dugi cca 70 cm.
Oni su do 2,5mj spavali zajedno a onda smo ih premjestili svakoga u svoj kindač i tako spavaju i dan danas mikakvih problema nismo imali kod razdvajanja uživali u prostoru,a što se tiče kupanja prvo smo na stol stavili kadicu jer je super u visini pa ne ode kičma,poslije su poslužile stolice a sada se kupamo u tuš kabini kadica nam stane taman unutra ili ih samo brztinski tuširamo a oni ili stoje ili čičaju i sve obavimo brzinski bez problema :)
Pinky, zaista je ispunjenje snova, vidjet ćeš :heart::heart:
tonili, čini mi se da su moji spavali zajedno do nekih 3 mjeseca, a onda su otišli svaki u svoj kindać, nismo imali problema nikakvih, oni sad baš vole svoje krevete, vole spavati u njima, vesele se kad ih stavim spavati i nema problema u vezi toga s obzirom da je sad nemoguće da spavaju s nama jer ode svaki na svoju stranu, nas izguraju ili se guraju oni dva, čupkaju se, guraju prste u oči i sl.
kupam ih na stolcu u sobi još uvijek, nikako da se preselimo u kupaonu, malo mi fali prostora za sve što mi treba, a i bit ću još pognutija nego što sam sad, pa mi se ne žuri nekako
Ovak je i meni. Zato ih mislim tuširat po ljetiCitiraj:
malo mi fali prostora za sve što mi treba, a i bit ću još pognutija nego što sam sad, pa mi se ne žuri nekako
jeli ovo "spavaju zajedno" znači jedan do drugog? Mojoj kumi su dečki dosta dugo spavali u jednom krevetiću, ali uvijek jedan gore, drugi dolje. Ne mogu se sjetit do kad je to trajalo. Postoje li i veći krevetići od onih 120x60?
nisam se zanimala baš za veće krevetiće, mi smo se nekako odmah nakačili za taj standard s obzirom da uzimamo dva
ali mi se čini da ima veće dimenzija 140x70 ako se ne varam
moji, dok su spavali zajedno, bili su nakošeni dijagonalno jedan do drugog
I moje spavaju dijagonalno - i krevetić nam je 60x120, a znam da ima i 70x140 samo nama takva 2 ne stanu u sobu ( i ova manja dva budu naknap :/)
I još uvijek mi spavaju u jastuku, to mi je super - nemoram brinut jel im zima il kaj, ali polako su im naknap, pa razmišljam o vrećema za spavanje. Sam niaka nemrem prokljuvit veličine toga - jel to kupiš veličinu koju nose il kaj?
mene su jastučići spasili, super stvar za manje bebe, ne brineš o ničemu, uvijek pokriveni, ako treba malo odvežeš i pustiš im zraka, ma odlično, moji su dugo bili u tome
ne sjećam se kad smo točno uzeli vreće za spavanje, isto odlična stvar, obučeš ih i ludilo, nema da izmigolje van, ja sam uzela neke od 90 cm, dugačke su, ali to nema veze, jednostavno je ostatak vreće prazan, ima lufta oko rukava, ali to mi ne smeta jer su vreće tople, ne može im biti hladno, imam te bez rukava, spavaju u toploj plišastoj pidžami
jedino što se sad užasno vrte i okreću, pa se ta vreća zavrti oko njih kad se okrenu par puta, pa ostanu zarobljeni i zovu upomoć, ali to brzo riješimo, glavno da im se ne može ništa dogoditi
mi imamo jedan ovaj veći 140x70 i kad više nebumo trebali ogradice ide u krevet,a drugi je 120x60 jer nismo bili pri lovi ali namjeravamo uzeti ovaj veći još jedan jer dečki spavaju sami u svojoj sobi od 3mj pa ima mjesta .
tonili moji spavaju u vrećama ide po dužini ćinimi se od 70cm na dalje naše su 90cm :)
A kaj ne mogu oni upast unutra ak je veći broj? Sorry na besdastom pitanju, al ak ej duža, onda je i otvor za glavu i rukaviće veći, kaj ne? Mislite da ja za svoje cure od 54 i 56 cm mogu uzet broj 70?
šta su jastuci? za vreće znam
lol
jastuk ti je ono u čemu su prije bebe išle van iz rodilišta, bilo je popularno, prije su bili bijeli, našlingani, umetneš bebu unutra i zavežeš - u rodilištima još uvijek takve koriste samo su čvršći od običnih, sada imaš fensi verzije u bojama i dezenima
tonili, ne može ti beba izmigoljiti, to se fino zacifa ispod vrata, taj otvor je vjerojatno tu negdje po mjerama bez obzira na dužinu vreće, isto tako otvor za ruke
Pinky, evo neka slikica:
http://www.babysedmica-webshop.com/J...?product_id=55
http://www.babysedmica-webshop.com/J...product_id=221
" modernija " verzija
Odlična mi je ova stranica, čitam i upijam kao spužva.
Imala bih molbu za ljubazne mamice:heart::heart: da malo prepričaju svoje trudnoće; koliko ste često išle na preglede i kakve, šta ste koristile u trudnoći za olakšavanje svih njenih "čari" (strije, oticanja, hemeroidi, zatvor i sve ostale ljepote kojih se sad ne mogu sjetiti), kakve vitamine i ostale preparate..... i sve što vam padne napamet, a mislite da bi nama bilo korisno.
E pa nakon što sam vas ovako izrešetala s pitanjima red je i da se ispričam na tome:oops:, ali kad me sve zanima:mrgreen:
bok aneri :heart:
evo napišem neke crtice:
trudnoća je došla prirodno nakon puno spontanih pobačaja i ružne povijesti bolesti te sam zbog toga bila dosta često na pregledima i nisam neki klasičan slučaj, pa ne bi o tome
protiv strija sam se borila do 28 tjedna, a onda kada je krenula prva svaku minutu bilo ih je sve više, ja sam mršavica, a koža mi se rastegnula do nemogućih razmjera, bila sam ko slon, trbuh do koljena, a ja 1,62 cm - prizor za zabilježiti
naoticala negdje od 30 tjedna nadalje, ali ne puno...cijelu trudnoću sam preležala, pa opet nisam neki primjer
zatvor - ajme majko, umirala sam doslovno jer sam primala puno željeza s obzirom da je i anemija bila jedan od mojih problema, drugim riječima - slavila sam svaki uspješan izlazak iz zahoda
vitamini - klasika - prvo folic plus, nakon 12 tjedana prenatal od centravita
Aneri, evo i mog iskustva:
Trudnoća: Ne planirano, prirodno :-)
Protiv strija: krema iz Müllera, njihova najjeftinija, stalno se mazala kad god bih se sjetila. Bilo ljeto, pa trbuh stalno vani ionako :-) Danas se vidi da sam rodila, ali nemam "lubenicu" na trbuhu (kuziš što mislim?)
Kontrole: jednom mjesečno vaginalno i tri, četiri uzv.
Zatvor: naljevala se "mivelom" iz konzuma. Ima puno magnezija, ali je pitka. Donat Mg mi je smrdio. I bez većih problema se izvukla. To mi je riješavalo i žgaravicu :-)
Vitamini: pregnital s omega kiselinama (pijem ga i sad)
Naticanje: bili smo na moru, pa sam puno plivala, i hodala za trogodišnjakom, tako da to nije bilo strašno.
Sve u svemu, prekrasna dosadna trudnoća :-)
ima li među vama neka heparinka, da znam koga ću malo gnjaviti sa pitanima?
ah jastuci su po dalmatinski paketine hehe
i mene zatvor ubi. otkad sam se rodila imam problema sa zatvorom, a sad su nemogući, uf
glava mi se raspada ovih dana, ali evo čitam da je to normalno za 12. - 13. tjedan
Pinky, kao što vjerojatno znaš, ja bila heparinka
mene pomagao donat mg - s tim da sam ujutro na prazan želudac pila 2 dcl mlakog donata ( zagrijala sam ga i miješala da izađe CO2 ), isto tako navečer prije spavanja, mislim da je maksimalna doza 0,5 l
Mene simptomi nikakvi ne muče u 17 sam tjednu ali me muči užasan strah od ranijeg poroda, jer do ove trudnoće sam došla teškim putem. Jeste li vi imale takve strahove?