evo i nas mamina smijalica i gugutalica
Printable View
evo i nas mamina smijalica i gugutalica
goga 19, ne mogu vjerovati kako vrijeme brzo prolazi! kao da je jucer bilo kada smo bodrili tebe, niticu,snorki.... a gle sad, maleni vec puze! svaka cast!Citiraj:
Goga 19 prvotno napisa
Evo jedna pohvala i od nas. M. već danima guguće bababa, vavava, vauvau, ali prekjučer je jasno izgugutao mama i od tada sve češće kad traži papati ili plače govori mamamama. Sunce mamino!
Goga 19 baš sam mislila di ste nam vi! :love:
joj nitica kako slatko :love: jedva čekam da i moj mali pingvinčić kaže mama :heart:
Mogu ti samo reći jedinstveni osjećaj!Citiraj:
Romina prvotno napisa
Iako u knjigama piše da je u prvim slogovima tata (što u stvarnosti ne zove tatu nego guguće) moj miško je izgovorio mama (vjerojatno je i to dio gugutanja, a ne stvarno da me zove, ali meni je suuuuper). :angel:
jel si ga ''učila'' da kaže mama ili je sam od sebe progugutao? moja mama kaže da će prvo reći baba :roll: kako je satkoo to čekanje.btw. baš razmišljam o curama koje imaju ljetne bebice ....bilo bi mi super da i mi imamo topic o ljetnim bebama....ja sam za :mrgreen:
I ja sam za. Ajmo otvoriti ljetne bebače da izmjenjujemo iskustva!
Nisam ga učila, nego je on sam progugutao mama. Iako je stvarno prvo bilo baba, pa vava, vauvau i onda tek mama. Ja mu samo pričam: dođi mami, mama je tu, ti si mamino sunce....
e tak i ja sa njim pričam i svako malo utrpam riječ mama :mrgreen: mislim da moramo kontaktirat nekoga da si otvorimo topic,tak je barem bilo na jesenskim
Mislim da treba pitati moderatoricu. Buš ti ili ja?
jel moderatorica Lutonjica?možeš i ti pitat :mrgreen:
Citiraj:
Nitica prvotno napisa
Moj Matek je počeo sa am-am ili mam-mam da bi završilo na mama-mama. Koje veselje za Mihu - "Opet je rekao mama!" Sad smo već napredniji - uvrstili smo u govor i pa-pa, ba-ba i ta-ta. Sunce malo, valjda je mislio da bu tata ljubomoran. Miha mi se negdje u ovoj dobi ljutio rrrrrrrrrr, drrrr-drrrrr. Ili se varam? Možda mjesec-dva kasnije? :?
E, sad si me podsjetila i moj mišek od neki dan pokazuje ljutnju tako da "reži" grrrrr. Zezamo ga da je ko mali pesek. Joj baš su slatki. :heart:
Da se i mi pohvalimo malo.Maloprije smo propuzali i to nekih metar dužine,što je za nas veliki korak.Sjedili smo na podu a on je odjednom krenuo puzat prema igračkama.I jako smo sretni.Sad možemo jezik isplazit svima koji su rekli da nikad neće puzat jer je težak.Sutra idemo kod pedijatrice pa ćemo znat i koliko smo narasli.Cmok svima! :*
Noa ne spava čitav dan! grrrr....
očito su sve sve Noe takvi/e,ni naša ne spava preko danaCitiraj:
ra prvotno napisa
da se ne hvalimo na novom topicu...
POGLEĆ'TE TKO MI DRŽI GUZU (i još poneku sitnicu :mrgreen: ) NA RUCI KOJA JE RASTURILA POLA ŠTAPOVA NA SLJEMENU...
http://public.fotki.com/trnoruzica/upoznao_sam_janicu!!!/bad_kleinkircheim_053.html
sacuvaj mu ovu sliku da se hvali kad bude veliki :mrgreen:
Moja se devojka sa tacno 6 meseci i 3 nedelje podigla sa stomaka u sedeci. I od tada se zvrk ne smiruje, samo vezba ustajenje cak i u snu!!! :D
Da se i mi malo pohvalimo, bili smo jučer na kontroli (koja je malo kasnila zbog praznika), Rio sa 3,5 mjeseca ima 9300 g i 70 cm! Naravno, dobivenih samo na cici ;)
ajme, svaka čast! (gdje je smajlić koji plješće?!) a ja mislila da je moja 'mrvica' velika :lol: :lol: :lol:Citiraj:
ninaXY prvotno napisa
Ajme Nina xy, pa koliko ga cesto dojis? Jel silazi on sa sike? :lol: :lol:
Bas superr, a meni doktor za nasih 6 i po kila sa 3 meseca rekao da je bebac super napredovao, sta bi rekao za tvog, koliki bebac super, kucam o drvo!
dakle, već neko vrijeme kad jedemo ja govorim "josip papa" i varijante na tu temu...
jutros idemo mi doručkovati, stavim ja njega u stolicu, stavim hranu na stolić i moja mrvica kaže jasno i glasno "papa!"
tolko sam ga izljubila da je još sat vremena govorio papa i gledao me sa isčekivanjem...
a mame nema ni pod razno. kad mu kažem "kaži mama..." samo me pogleda preslatko i nasmije se.
inače znamo gdje je lopta, tikataka (tj. sat), medo, mama, tata... hodamo sa pridržavanjem, stojimo bez pridržavanja (ruku, krevet i trosjed vrše tu funkciju), sami papamo prstićima sve u 16, a eto nakon mjeseci čekanja i nadanja, jučer se konačno uspio pokrenuti i malko prema naprijed u ležanjenatrbuhu/puzajućem stavu.
nitko sretniji od njega (osim njegova mame... :mrgreen: )
miha, bbb2909, :smajli se topi od ponosa:
Konkururamo za titulu najdeblje bebe na forumu :lol: . Dojim ga na zahtjev, gdje god se sjeti: doma, na ulici, u dućanu... nekad prespava i po tri sata, a kad je budan, onda traži svako malo. Ma sad je super, u početku se stvarno nije skidao s cice ;)
Citiraj:
ninaXY prvotno napisa
ajme nina, a ja sam mislila da je moja bucka kad su joj s 3 mjeseca izmjerili 7050 i 63 cm. svaka cast, cicama spomenik!
i ja sam mislila da smo mi "teska kategorija" - sa 3 i pol mjeseca 8kg i 68 cm! a vidi ti, ima jos tezih teskasa u nasoj kategoriji! :lol:
ajme, kako su vaši svi dugački - moj štrajka, Rok s 3 mjeseca imao 7400gr i samo 62cm :(, a ja i MM smo 180cm, tj. 185cm! kak sad :? ?!
E mIha super si, moj Branko ce vrlo brzo prestici svoju mamu, ja imam 158 cm, a on sa 3 i po meseca 66 cm. Ali zato moj muz ima 185 cm.
Koja porodica!!!
Vito je danas rekao prvu riječ (priznajem da nije svjestan značenja iste, ali zanemarimo to ;) ), rekao je MAMA :mrgreen: Strašno sam sretna :love:
Kod nas slična situacija: ja 156 cm, m 185 cm, a malena sa dva mjeseca i 6 dana 63 cm. Ako nastavi ovim tempom do vrtića će nositi moje stvari! :lol:Citiraj:
bbb2909 prvotno napisa
Fotka za pamćenje!Citiraj:
miha prvotno napisa
E pa konačno da se i mi malo pohvalimo.Josip puze sve u 16,diže se na noge uz oslonac bez problema,a danas se po prvi puta i sam ustao na noge nasred tepiha.Najprije je digao guzicu u zrak,raširio noge,a zatim i ruke i uspravio se.Ajme sriće!Inače prkelja non stop,papa relativno dobro(ja sam zadovoljna).Kad mama kaže daj 5 on pruža dlan da se pljesnemo,kuži tika-taka,vau-vau,kuži di je mago iz medo winnie pooh.Ma on je mali mamin lumen još samo da oće spavat bilo bi savršeno.Ali što je to savršeno?
E da,zaboravih reći da ima 5 zuba:donje jedinice,gornje dvojke i donja dvojka upravo probila.
evo nas opet malo sa 4 i po miseca 65 cm i 7160 gr kaže teta doktorica bravo samo tako nastavite i još da ce pohvalim kako smo se cjepili a nije zucnuo samo je reko ufff kad je sestra izvadila iglu :lol:
Mi smo u petak bili na kontroli,imamo 11kg,77cm.I po prvi put je dr zadovoljna.Uvijek kuka kak je debeli...A za nagradu smo u domu zdravlja pokupili virus!
mi smo jučer bili na kontroli i imamo 8100g i 68cm . Naravno tu su i dva mala zubovića,a doktorica nam je rekla da ima motoričke sposobnosti kao beba od 8mj, i da je stvarno jako napredan.Nama je jedino bitno da je on nama zdrav i sretan :love:
Moram se pohvaliti - Filip (9 mj. -2 dana) je danas jeo pitu od jabuka, a za veceru blitvu, krumpir i pastrvu. I to nista nije bilo pasirano. Piti je sam grickao i zvakao, sav lud od srece sto jede isto sto i mi-a ne svoje kasice. Na kraju je sam uzeo komad u ruku i grickao. Ja sam umirala od smijeha, a i on sa mnom. Uglavnom veselje-dijete mi raste. Po cijeli dan skrguce sa svoja 4 zuba i samo trazi sto bi glodao.
Evo i nas! Bili na kontroli pre tri dana i imamo 8290g i 72cm. Mamina dugonoga lepotica! Zube jos nemamo!!! :roll:
A i sinoc se devojka digla prvo na kolena a onda i na nogice. OSlonila se na tatu koji je lezao na boku i gloedao film i hop, hop posize se. Umalo se nisam srusila. Narvno, odmah sam je vratila nazad ipak mislim da je malo rano.
Evo i nas s pregleda! N. ima 2 mjeseca i sveukupno je dobio 2.700g od rođenja, tako da sad ima 6.400g i 62cm dug, a sve to na maminom mlijeku :heart:
Igrajući se s babygimom moj se Josip digo se na noge i držeći se za ručku,gurajući cijelu konstrukciju polako korača na prstima.
I mi smo danas bili na pregledu sa mjesec dana (Grga će ustvari tek 22. imat točno mjesec) i sad je i meni lakše kad znam da ipak nije gladan iako je samo na cici,bez obzira na svakojake "dobronamjerne" savjete: sada smo veliki 4800g i 55cm, znači narasli smo 1200g i 4cm.Mama je ponosna na svoje cike iako smo imali malih problema sve do neki dan,sad nam se tek sredilo dojenje konačno,i nadam se za stalno! :roll: