Ja bih rekla da nije baš tako drastična situacija da bi trebalo mijenjati razred, bar za sad.
Printable View
Ja bih rekla da nije baš tako drastična situacija da bi trebalo mijenjati razred, bar za sad.
meni je jadno da netko na osnovu par rečenica na forumu proglašava nekog jadnim i nesposobnim za rad
Da, jer on mora naučiti slušati učiteljicu kakva god ona bila jer će to raditi i ako ga preselim u drugi razred. On u svojoj glavi očito ne doživljava da je škola obaveza i nema hoću -neću nego moraš :-( Inače u četvrtak je bio ok na nastavi, ali u boravku nije napisao zadaću jer " nije razumio " zadatak. Doma je odmah sve riješio jer je htio k prijatelju na igranje:roll:
U petak mu se na matematici nije dalo prepisivati zadatke s ploče :-x pa mu je to ostalo kao zadaća koju je u boravku napravio..
Baš me zanima što bude danas:roll:
Sad me ovo podsjeća na moju prvu učiteljicu.
Jako draga i dobra, ali disciplina je bila nepoznat pojam. Ja sam već prije škole naučila čitanje i osnove matematike, tako da jednostavno nisam imala što raditi velik dio nastave. Kako nisam bila buntovni tip, jednostavno sam većinu vremena puštala misli da vrludaju. Drugi u razredu su se pobrinuli za rušenje autoriteta i stvaranje nemira. Promijenila sam razred zbog nekih drugih okolnosti, ali do tad sam se već naučila da u školi ne moram raditi baš ništa i da dobre ocjene dolaze same po sebi. Onda sam došla u ruke učiteljici partizanskog tipa, koja je imala svakakvih rupa u znanju ali nas je filala s podacima o ofanzivama koje smo morali učiti napamet, i moje ocjene su se dosta poljuljale. Taj prijelaz mi je dosta teško pao.
nema tu puno pomoći, ja bih na tvom mjestu tupila malome kao što tupiš, da mora slušati učiteljicu, mali je vjerojatno i dalje neće slušati, i tako će biti do kraja 4. razreda. :mrgreen:
ne možeš ti umjesto nje stvoriti autoritet u razredu.
ali isto tako, nikako ne bih odobravala njegovo neslušanje - dosadom. ajde budite iskreni, kome nikad u školi nije bilo - dosadno? darovitima, prosječnima, naprednima. pa nije baš škola neka ludo zabavna institucija gdje se sva djeca ludo zabavljaju i nikad nikome nije - dosadno?
brate mili, ok da je zabavnije učiti pisati onima koji pisati ne znaju, il računati onima koji ne znaju računati, al ni njima nije neki diznilend.
razumjeti - da, tolerirati - nikako.
on mora biti svjestan da u školi mora slušati učiteljicu. prepisivati s ploče. pisati zadaću. we.
i da si ti u ovoj priči skroz na strani učiteljice.
a to što ona ne zna postići disciplinu, to će ona morati nekako riješiti, ili ne riješiti, čini mi se.
mislim, sve u svemu, problem nije baš toliko velik, niti toliko neobičan, a sigurno ne za mijenjati razred. zato što dijete priča pod satom. nit je prvi nit je zadnji. zapala ga je učiteljica koja je, eto, preblaga. pa muku muči s djecom koja to iskorištavaju. nije joj lako. pa se žali roditeljima. a šta će, vjerojatno ne zna drugačije. već smo zaključili da nemaju svi savršene predispozicije za taj posao.
e da, sori ako sam iz tvojih postova dobila blaži dojam o problemu nego problem u stvarnosti je.
ali, ovako gledajući, čini mi se da se stvarno, ali stvarno pretjeruje s pozivanjem na stručne službe, psihologe, razgovore itd.
možda ja imam neki issue sa stručnim službama, ne kažem, ali koliko god je ok biti na oprezu, toliko mi je isto ok manje tražiti od te naše djece.
dozvoliti im da budu - djeca.
čim su malo neposlušni, nedajbože im se neda učiti ili pisati zadaće, hop, ajmo kod psihologa. ima sigurno neki problem kojeg treba riješiti. možda im ne posvećujemo dovoljno pažnje. :roll:
takav dojam imam ponekad. da ta naša jadna djeca moraju biti uvijek savršena. :-/
ono što sam ja zapravo htjela reći, je da bi mi bilo vjerojatno puno da sam ostala kod ove prve učiteljice, jer druga je bila baš :-/ , samo uz malo obraćanje pažnje na činjenicu da bi mi trebalo zadati neke više poticajne zadatke.
cvijeta73 - potpuno si ulovila situaciju :-) Nije panika i nisi umanjila probelm, ali prošli tjedan kad sam otvorila topik mi je bilo:-o užas i kad će to prestati.. i što će se iz toga razviti, imam delinkventa od 7 god - tako sam se osjećala :-o
Imam iskustva s mijenjanjem cijele škole radi učiteljice, ali to je bio stvarno veliki problem jer mi je dijete postalo zatvoreno, nemotivirano, frustrirano, žena stvarno nije bila za posao koji je radila, promjena je rezultirala totalno drukčijim odnosom malog prema školi - doslovno se preporodio :-) i nije imao nikakvih problema s izvršavanjem obveza.
Nekako mi se čini da mi je jedini način rješavanja ovog problema pilit ga svaki dan pa dok ne nauči da mora slušat učiteljicu.
Preseljenje u drugi razred ne dolazi u obzir jer tamo ima ekipu iz vrtića s kojima je vezan pupčanom vrpcom i mislim da bi još manje pazio na satu jer je totalno zaigran :roll:
Žao mi je što nisi imala sreće :-( Ja sam imala sreće s učiteljicom koja je imala stpljenja s nama "naprednima" i uvijek nas je nafilala s dodatnim zadacima tako da nam nije bilo dosadno. Ali meni zbog strahopoštovanja - tako sam odgojena nikad nije palo na pamet da joj za išta velim neću.
ma nije to bila toliko zla sreća, jednostavno me podsjetila ova priča i majoslavin prijedlog o promjeni razreda.
Nadam se da ćete riješiti situaciju, mi imamo sreće i učiteljicu koja zna uvesti reda u razredu, ova vaša je kao popustljiva mama, pa klinci rade šta hoće, dok ne postavi granice neće se ništa promijeniti.