Čini se da neće spavati nikako osim na meni.
Printable View
Čini se da neće spavati nikako osim na meni.
Hoće svoju mamu i gotovo :D
A mama hoće svojih pet minuta. :)
Nego, smijem li je pustiti da si žvače ruku ako će se tako sama uspavati?
Ona ne može zaspati. Danas čak ni uz mene. Stalno je nešto. Ili podrig, ili plinovi, ili kenja, ili neki nemir. Svaki put kada krene REM prene se za 5 minuta i gotovo sa svakim pokušajem spavanja. Ako ne odspava bar malo do navečer bit će je nemoguće smiriti. :|
Treba naći caku za uninati je. Kad je moja bila tako mala, zaspala bi il na cici il potrbuske na meni pa bi je uz minimalni tramak prebacila na stomak i tako bi spavala dosta dugo. Ako bi bila na leđima, 5min i u plac...kad je ta caka prestala funkcionirati, uninali bi je u njihalici, dali cucu i pokrili dekicom preko glave (mogla je disati i rukicom maknuti dekicu s lica), isto bi jako brzo zaspala...pa je i to prestalo...pa samo njihanje il bi cicala, a ja bi se igrala s njenim prstima, mazila ih, pa bi je to uspavalo...to je palilo dosta dugo...najnovije je cuca+dekica. Dekicu stavimo srolanu s jedne strane i ona se okrene bocno, zagrli je, prebaci nogu, zagnjuri glavu...svaki put nesto
Ako nema cucu, rucica ju smiruje
Možda bi za nju swadling bio prava pomoć. Kako je toplo, možeš koristiti tetru. Neke bebe naprosto cvatu kad ne bude same sebe pokretima.
Ovako nekako http://www.babyfaq.info/crying/swaddle.php
Bitno je da ne bude preslabo, kako bi se beba micala cijela, kao svežnjić, ali ni prečvrsto, naravno :) Zato su najbolji elastični materijali, tetra je dovoljno elastična.
Praksom naučiš koliko vremena beba voli biti zamotana. Nevjerojatno ih smiruje taj osjećaj sigurnosti koji dobiju kad im ručice i nožice ne vitlaju naokolo.
Moj najstariji jevolioćošak dekice,i sad senajrađe tak uspava, ima samo 14 god., klinci ti su vrtili cice, majce, kosu frkali, svašta, sve u svemubili loši spavaći, ali to su klinci s dermatitisom pa nijeni ćudno
Swaddling iliti to povezivanje u struce se ne preporuca prije nego li se u potpunosti uspostavi dojenje (djetetu trebaju ruke, izmedju ostalog), a ne preporuca se ni za bebe koje spavaju uz odraslu osobu.
Ne znam što je cuca. :)
Pokušam tu i tamo neko ofrlje umotavanje u lagani ručnik. Tek toliko da mi ne popije živce čupanjem kose, a u posljednje vrijeme i stiskanjem mene.
Dojenje uspostavili jesmo i preko noći spavamo skupa.
No, što sam zadnje primijetila je da zna zaplakati kada piški. I samo taj čas. Sada kao zadnji hipohondar guglam urinarnu infekciju.
Eto je na meni, pokušava zaspati, ali svako malo ide grimasa kao da će zaplakati.
Tvoja beba je skroz mala, zar ne?
Naucit ce zaspati i spavati sama... nekad. Za nesto godina. Do tad, bebu u nosiljku i - ceep calm and carry on. ;)
Da, ima dva mjeseca.
Napredujemo. Jučer je odrijemala preko dana u dva-tri navrata što je za rezultat imalo da je i navečer ranije zaspala (pola sata). Jutros je pojela, i sada opet spava.. sve joj je lakše usnuti. Samo treba puno strpljenja i spavanja na trbuhu.
Ako itko još prati moje jadikovke, ...
Beba sada hoće zaspati, a dok spava zna se prenuti plačem, kratkim, ili evo slučaj od večeras, leži na meni, spava, ja glasnije udahnem ili pomaknem svoju ruku, a ona se odmah trzne kao da se prepala nečega, a u snu je.
Ne razumijem od kuda to.
Ali to ti je sve normalno, probaj je smiriti sisom, dudom varalicom ili samo stavi ruku na nju da te osjeti...događa se to i kad su veće bebe
To bude obično nakon sisanja, dudu ne koristimo, ruka bude na njoj.
Bitno mi je da znam da nije znak nečega ozbiljnog. Hvala. :)
moj je znao jako dugo s rukom prek guzice spavati, u jedno vrijeme guzica se morala i njihati