Moja je varijanta ginekologa privatnik koji radi na ugovor sa HZZO-om, tako da normalno ostvarujem svoja prava, a ipak imam udobnost privatnika (znači: nema čekanja, u slučaju hitnosti brzo primanje, nekim danima rad i ujutro i popodne, pristojna ordinacija no bez velike tehnologije, npr. nema 3D UZV i sl.). Međutim, riječ je o liječniku kod kojega idem od samoga početka spolnog života (a povela me stara). Naravno, kao i svaki čovjek, on ima svoje dobre i loše osobine, ali zbog ovih dobrih ostajem i dalje kod njega (npr. u prošloj me trudnoći upozorio da se ne prepadnem ako mi se pojavi koja kapljica krvi u dane kad bi mi trebala doći druga menstruacija, to se zbilja dogodilo i prilična frka bi me uhvatila da nisam znala za takvu mogućnost).
U onolikom opsegu koliko je meni trebao, pokazao se kao stručan (zamjeram mu jedino što mi nije preporučio interferon kad sam imala HPV nego sam za to saznala iz časopisa i on se složio da ga uzimam), nisam čula za neke afere oko njega, na pregledima je pristojan, bez suvišnih komentara i pomalo "očinski" tip.
Sve su moje prijateljice nadgledale trudnoću kod najrazvikanijih liječnika u gradu i plaćale svaki pregled masno, ali u jednom slučaju to nažalost nije spriječilo loš ishod, makar je UZV bio 3 ili 4D, makar je i tada bila riječ o nesumnjivom stručnjaku kojega moje sugrađanke većinom obožavaju (osobno ga ne poznam, ali čujem sve najbolje o njemu - on je isključivi privatnik).
Dakle, i ja bih se složila s Mimom i Mamomju da pri izboru treba tražiti čovjeka i stručnjaka, a neke stvari, nažalost, ni liječnik ne može spriječiti.
Ali, u slučaju koji je doživjela Crvić (na drugom topicu), odnosno kad jedan liječnik proglasi da trudnoću propalom, DEFINITIVNO treba otići po drugo mišljenje.