moj je 2x povraćao na pirovu kašicu
na zob nije alergičan (provjereno) IgE neg.
inače je alergičan na pš. brašno...
Printable View
moj ima i ječam i zob, raž, i pšenicu dost veliku tak da to sve može samo sanjat
nikako
dan danas je kukac i dojila sam ga preko 6 godina pa smo se tako svercali
nekim cudom on je rado jeo brokule (prokuhano toliko da malo smeksa), karfiol i mrkve
jeo je juhe i mahnito smo radili juhe od bundeve, tikvica i spinata. na istu sam foru radila i kupus i kelj
http://www.rizopia.com/M1Sel1.htm ima tjestetinu koja je kod nas najbolje prolazila i prvo je jeo golu tjestetnunu (nosio je i u zdjelici kao uzinu u igraonicu, poslje kad je napunio 4 to je islo i u skolu. onda smo napredovali da se u tjestetninu dodao paradajz sos pa smo onda u sos poceli trpati sve i svasta)
ja sam kruh pekla sama, kupili smo kitchen aid mixer i najbolje mi je brasno od orgran ali dodavala sam svasta i znala sam uzimati kukuruzno iz DM
razlika izmedju mojeg klinca i vasih je autizam. kod djece u spektru je cesto prisutno da je cijela drama oko uvodjenja oko novih namirnica. kod nas se na to nadovezao problem zvakanja jer nam je motorika usta katastrofa. moj ni danas ne moze podniejti nikakvu strukturu u hrani, hrpu toga jos uvijek moramo pretvoriti u kasicu jer ga inace tjera na povracanje
njegovi problemi nemaju veze sa celijakijom
p.s. spasile su nas palacinke kad sam naucila peci palacinke od bezglutenskog brasna
moj prvi klinac nealergičar na klopu, jel bi tek tolko da bi nekaj jel, morala sam mu staviti najmanje juhu, nekaj klope, pa jogurt, i voćku i pojel bi tek koju žlicu od svega, a sad je veći i teži nek njegovi koji jedu dečki, a nije jeo gluposti i slatkiše
Klinka alergičarka, zbirala iz klope svki dan nekja drugo i to jela, i sad je opet iznad prosjeka za dob, a ne jede masu stvari
ali ovaj klinac me naprosto izluđuje, a k tome nesmije opet jest puno tog
Kod najvećeg ak ništ uvijek je palio šareni kruh: Kruh na kockice s jajetom špekom i paradajzom, a kod ovih malih to ne smijem.
Ja danas delala nekaj kao mlince od rižinog s maslinovim, tesško se valja pa sam valjala rukom, i to mu bum stavila u klopu.
nama je doktor rekao da bi rota mogla biti okidac.
kod nas je dobro to da je malac poceo jesti odlicno sto nije karakteristicno za celijakiju. definitivno ne uvodimo gluten dok se on sasvim ne oporavi, a i tada cu se valjda tresti od brige. Preporuka je da se krene za zobi.
bili na uzv abdomena, sve stima, jedino ima jakooo puno zraka. toliko da dokica nije mogla napraviti kvalitetan uzv.
sutra ocitanje na km i psenicu.
jelena.o sutra ti saljem na pp informacije za nutricionistu.
Kod nas je situacija ta da je nalaz tTg visoko poz. ,a biopsija tankog crijeva negativna. Dr. sumlja da nije možda početak pa još nema lezije sluznice te da je možda zato neg.nalaz i sad čekamo nalaze genetske predispozicije-koji ako bi bili neg. celijakija bi se s velikom vjerojatnošću mogla iskljućit.
Jel tko imao sličnu situaciju-pozitivan tTg?koliko?
Sad videh ove nalaze kod sss, nadam ce sve biti ok, da li su vam stigli nalazi genetske tipizacije, nama je tTG bio ok, ali smo bili bez glutena. Mi ponovo klopamo hleb, svaki dan po malo, evo vec mesec i nesto i nema nekih promena, stolica 2-3 puta na dan, ali tako je bilo i kada smo bili bez glutena, najcesce skroz formirana, mada nam se pojavi i po koja kasasta, ono sto sam sada uvrtela u glavu jeste da mu je stomacic malo narastao, nadam se da tripujem, jer ja vise nisam normalna od tog zagledanja. Nama je stigao i nalaz alergoloski vezan za lek, antibiotik koji je on pio od treceg do desetog meseca zivota (imao je urinarnu, pa je bio na proofilaksi) i pozitivan je, ima alergiju na taj lek, ali zakasnelu, tako da je mozda te cudne stolice imao i od njega. Kod alergologa smo zavrsili za sada, ostalo je na alergiji na kikiriki i anribiotik, kokd gastro ponovo krecemo posle praznika, verovatno da ce ponoviti tTG i bas cu ih pitati i za ostale analize koje se mogu uraditi preko krvi, sve samo da izbegnemo biopsiju creva ako je moguce.
SSS kako je kod vas prosla biopsije, mislim na sam postupak
Nemamo još nelaze.
Nadam se da če vam nalazi biti ok i nečete trebat dalje,no ako je nešto sumljivo vele da je jedini siguran način biopsija-pa ako ju treba napravit- treba, nemoj se mučit mislima(iako znam da je teško)
hajde zanima me ova kombinacija Shar brašno bez jaja, s vodom , ulje i prašak za pecivo, uvijek mi je sredina napol pečena, kak to dobiti jestivije, inače znamo to prepoloviti pa još malo prepeč.
ak može detaljne upute!
tnx
Danas sam podigla genetske nalaze i negativni su