netko ima pozitivnih iskustava sa st rodilištem a ja negativno ...i prvi put...a za SD sam čula i dobor i loše...mene slijedeći put čeka SD, pa sad???:roll:
Printable View
netko ima pozitivnih iskustava sa st rodilištem a ja negativno ...i prvi put...a za SD sam čula i dobor i loše...mene slijedeći put čeka SD, pa sad???:roll:
Drage forumašice,
želi li netko sudjelovati u našem radu, za poboljšanje uvjeta u bolnici i odnosa prema roditeljima malih anđela.Želi li netko od vas javno ispričati svoju priču ,treba nam 1-2 mame koje bi ispričale svoju priču imenom i prezimenom za izdanje u 24 sata.Prije izlaska članka dobiit ćemo neku vrstu drafta kao i do sada.
pošaljite mi pp
Evo Roza je jedna mama, kao članica i MIB-a pa je već ranije upoznata sa svime, još netko želi da se čuje njegova priča, što vas smeta, ljuti,boli.....
nadam se da će Ministarstvo shvatiti da su oni ti koji trebaju napraviti promjene,a ne prebacivati na nas koji smo prošli patnju, da ispravljamo još i njihove greške propuste
dakle imamo 2 mame, Rozi i mamu s MIB foruma , u petak intervju.. javim kada izlazi.Žao mi je što ne dodate kakve komentare,sugestije da se i vaš glas više čuje i da pomognemo što više , što manje broju mama Anđela u bolnicama
Priče su ispričane,čekamo izlazak u tisku.Snake i Roza hvala vam za sve.Neka javnost i med.soblje zna da nama naša djeca nisu samo broj iz statistike i da mrva dobre volje može puno toga na bolje promijeniti bio to pogled,dodir topla riječ ili letka s informacijama
Evo s ponosom javljam da je i ovdje izašao članak ,jako dobro napisan.Pusa svim mamama koje su hrabro napisale svoju priču
http://www.maminosunce.hr/online/sunce35.html
I jako zanimljiv članak u Vjesniku
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?I...9-199380B54373
ovaj clanak u vjesniku je jako dobar, ponekad se pitam bili moji sinovi prezivjeli da su bili u nekoj boljoj bolnici. kad sam rodila sa punih 26 tjedana i jos koji dan na neonatologiji u Mostaru su nam odmah rekli da nemamo nikakve sanse i da njima nisu prezivljavala tako mala djeca, al da ce oni dati sve od sebe...
blago vama koje ste iz zagreba a ja cu se svim silama truditi da ako Bog da kad opet budem trudna dodjem gore pa makar morala placati boravak u bolnici...
draga i moji su ušli u 27 tjedan, pa su umrli, a u Splitu su bili sa najboljom doktoricom.....kaže muž da mu je doktorica rekla da nema boljih od nje.....
svi mislimo da je, da je... ali valjda je tako trebalo biti, i bilo bi i u Americi, iako ja maštam o tome da idem vani, da će bit bolje.....
znam norah al mene ti statisticki podatci su iznenadili, njima u mostaru nije bilo nikakve sanse da prezive, jer njima nije niti jedno djete te dobi prezivjelo... al sta je tu je, tako je Bog htio al znas i sama da uvjek razmisljamo sta bi bilo da smo ovo da smo ono.... bil bilo ista bolje... znam da se netreba muciti sa takvim pitanjima al jednostavno nekad nemozes protiv sebe, koliko god pozitivan bio takva pitanje se pojave s vremena na vrijeme....
ja se pitam svaki sekun sta bi bilo da.......
stalno ponavljam i ne prestajem misliti na to
ali stvarno ti podaci su poražavajući...gledala sam neki dan na tv-u da je beba u Americi preživjela u 23 tjednu i super zdrava....
ma sve je to glupasto....
imam ponešto iskustva u prikupljanju i obradi statističkih podataka pa nikada ne uzimam, što piše u ovakvim člancima, zdravo za gotovo. pa ću reći isto što i andjelak, članak u Vjesniku je ''zanimljiv''. iz njega bezrezervno vjerujem u priču mame koja ima troje nedonošene djece i koja priča o svom iskustvu. to nije statistika, to je istina, to su tri prave priče o ljubavi, vjeri i želji kojima vjerujem. a statističke podatke uzimam s rezervom.
Članak u Maminom suncu je jako dobar. pohvaljujem koncepciju gdje glavninu imaju prave priče, prava iskustva, iskreno opisani osjećaji roditelja anđela, a onda tek na kraju riječ stručnjaka u obliku savjeta. (doduše ne vidim potpis tko je napisao članak, ali napisan je dobro).
ovo su samo moja razmišljanja.
i još nešto, već jesam, ali opet ću jer to zaslužuju, pohvaliti medicinske sestre u riječkom rodilištu koje su jedine reagirale na moje plakanje kao da plačem s pravim razlogom, glavna sestra me zagrlila, savjetovala, tješila...
andjelak, hvala na linkovima!
U članku su istinite priče mama Anđela s foruma MIB. Zajedno smo napravile koncept ,a jedna draga mama ga je predala svojoj prijateljici novinarki koja je prepoznala važnost ovakvih tema.:heart:
Evo malo mudrih izreka ,za dalje
http://www.testovi.covermagazin.com/?p=377
Duboko me dirnuo cijeli ovaj pdf i teme. Pozdravljam letak i ideju da se o ovoj temi pise i raspravlja.
Zanima me da li je ovaj letak tiskan u nekoj tirazi ili ga je svaki clan/clanica ovog foruma samoinicijativno printala i ostavljala u nekoj ambulanti/bolnici?
Naime, na poslu sam u nekoj prilici spominjala ovu temu i letak, pa postoji mozda mogucnost da ovaj letak ucinimo dostupnijim.
Molila bih da me netko od autora/ica letka i forumasa/ica koji je bio vise ukljucen u ovu nastajanje letka kontaktira na mob 099 733 4561.
Ovo je prilicno hitno i unaprijed hvala svima
Matovila imaš pp.;-)
Letak je printan u kućnoj radinosti i šalje se na vrata bolnica,savjetovališta,može i kod ginekologa,ma cure nosite ga gdje god mislite da bi mogao doći u potrebite ruke i biti od pomoći.
Još jednom pozdravljam sve vrijedne ruke i one koji nešto žele mijenjati i pomoći:heart:
Statistika 2010
Mrtvorođenih 2010, od ukupno živorođenih 43201, 113 je umrlo tijekom prvih 7 dana života :(
Tko kaže da obitelji o tome trebaju šutjeti i ne imati pomoć društva
više o tome
To je 12 razreda u školama
Ispravak 210 mrtvorođenih
Ne mogu vidjet letak... Htjela bih da bude dostupan i u KC pa ako mi ga možete poslat na pp ili da nekome dam mail?
ja isto nemogu vidjeti letak ,a baš bi mi trebao :-(.ima li netko da ga isto može poslat na pp ili mail? lijepo molim
ja ne mogu otvoriti,kad kliknem na sliku samo se vrti i nikak da se otvori...
Dragi rodielji andjela,
Kao jedna od vas zelim podijeliti s vama moju knjigu o mojoj bebi koja je umrla od raka sa samo 6 mjeseci starosti.Prica je to o mom zivotu od njenog zaceca do borbe smrti te zivota nakon.Nadam se da ce vam pomoci...
https://drive.google.com/file/d/0By5...w?usp=drivesdk
QUOTE=andjelak;1851281]Dragi roditelji malih anđela i svi oni koji nekoga s takvom pričom poznajete,
Želimo i na vašim stranicama pokazati rad jedne male povezane grupe Anđeli-povjerljivo, članica foruma Mameibebe, koje se uistinu razumiju i podržavaju jer smo sve prošle slično iskustvo.
Unatrag nekoliko godina, nažalost, upoznajemo sve više novih članice, kako na našem tako i na drugim forumima. Shvatili smo da svi, nakon prvobitnog šoka, imamo jednu želju, a to je pojasniti okolini kako se uistinu osjećamo, što smo trebali i još uvijek trebamo.
Ovim letkom, koji se nalazi u privitku, željeli smo zbog vlastitog iskustva koje smo prošli gubitkom djeteta tijekom trudnoće i nakon poroda nešto promijeniti, olakšati i medicinskom osoblju i roditeljima koji prolaze slično iskustvo.
Također, nam je želja da se društvo educira kako postupiti kada se susretnu, u bližoj okolici, sa slučajem ranog gubitka djeteta te pokušaju suosjećati, shvatiti jačinu boli i tragediju tih obitelji.
Medicinsko osoblje je najčešće prvo u kontaktu s roditeljima, stoga može odigrati važnu ulogu u prihvaćanju gubitka i nošenja s istim .
Ako se više o tome govori, piše, možda jedan od nebrojnog medicinskog osoblja prepozna važnost tih informacija i ne shvati ih kao neku vrstu prodike, već preda naš letak majci koja iz rodilišta odlazi praznih ruku.
Nadamo se da će ta majka znati da nije sama, da ima podršku, kako u bolnici tako i izvan nje. Makar bila to i samo ova pismena informacija, za razliku od nas, koje smo lutale internetom tražeći neku potvrdu da nismo same, da nismo čudakinje jer nam se „to" dogodilo, kao i zbog svega onog što osjećamo. Nadamo se da neće na odlasku iz rodilišta, kao i svaka rodilja sa zdravim djetetom, dobiti samo otpusno pismo u kojem stoji da se javi za 6 tjedana ili po potrebi ranije.
Drage forumašice, redovno isčitavamo sva vaša iskustva, zajedno tugujemo i veselimo se svakoj novoj trudnoći, sretnom kraju priče, zato se nadamo se da ćete i vi prepoznati našu želju i pridonijeti njezinom ostvarenju na ovaj ili neki drugi način.:love2:
Mame anđela s foruma Mameibebe
ANĐELI-POVJERLJIVO
Letak za printanje u boji:
http://pdfcast.org/pdf/iznenadni-gubitak-djeteta[/QUOTE]