to uspavljivanje je obavezno? bojim se da će s tom klizmom bit problema
Printable View
to uspavljivanje je obavezno? bojim se da će s tom klizmom bit problema
a od koga je dobil preporuku,imaš li papir s traženjem, ak ne onda otiđi kod normalne doktorice i reci da bi to htjela napravit
mislim da za velike ne ideuspavljivanje jer oni znaju bit mirni, čar je u mirnoći i poštivanju htjenja operatera.
onak u razgovoru stručna služba je sugerirala u tom smjeru, ali nemamniš na pismeno
u teoriji i s time možešnastupiti kod doktorice, tak sam i ja jednom tražila neka testiranja jer mi je jedan alternativac otkrio alergen kod klinke koji do tada nismo proučavali, na kraju je to i bio alergen koji je maloj smetao
Ma to ti je za malu djecu. Velikima to ne rade, kao ni odraslima. To je samo za bebe jer moraju biti mirni, a ne možeš im to objasniti. Djetetu od 12 godina se sve može fino objasniti.
Ne znam ti kako ide za stariju djecu, ali vjerojatno njima ne rade klasičnu BERA pretragu nego drugačiji oblik iste pretrage (evocirani slušni potencijali: ABR, BSR...) Ne znam puno o tome jer je mom sinu relativno rano ustanovljen problem druge prirode, pa po ovome nisu previše drvili. Uostalom, baš te briga - ne moramo MI znati kako se pretraga zove. Otorinac će znati.
Evo ti tu par riječi o različitim tipovima pretraga. Bit pretrage je utvrditi koji dio lanca od uha do mozga i natrag funkcionira s poteškoćama ili ne funkcionira: http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/768/
Kako do uputnice? Prvo se vrati osobi koja te uputila na slušni probir - očito zna o čemu se radi, pa sigurno zna i gdje se to može obaviti + kakvi papiri trebaju.
Liječnik opće medicine nama uredno daje uputnice za to.
Sretno! Nije to tako strašno... Svima nama smeta buka u nekoj mjeri, a nekome smeta baš jako. Senzorika nije crno-bijela, ima tu puno nijansi sive. Evo ti primjera iz mog ureda - moj kolega iz sobe uredno funkcionira i pri najvišoj razini buke i galame, a ja moram bježati iz ureda na hodnik ako mi zazvoni mobitel, jer ne razabirem baš ništa. I ne pomaže ako pojačam zvučnik, samo je još gore. To je stvaran život... Ili recimo kad uđem u školu na informacije za vrijeme odmora, imam osjećaj da će me buka baciti na zemlju - užas! Pa treba to podnijeti... Kad su svojevremeno u školi potegnuli pitanje trafostanice koja je relativno blizu škole (ali ne baš jako blizu) ja sam rekla da im je buka njihovih vlastitih učenika vjerojatno preko zakonski dozvoljene granice i nek brinu o tome, a trafostanica ih ni blizu toliko ne ugrožava. Sorry na offt. - samo sam htjela reći da tvom djetetu sigurno u školi zna biti teško jer su davno prošla vremena kad je na nastavi vladala relativna tišina, a o odmorima da i ne govorimo.
Nisam ovo vidjela. Zamoli nek ti stručna služba ili školski liječnik napišu što treba i zašto (ne mora to biti nikakav službeni dokument, samo da ne bude rekla-kazala - nek se potpišu i ostave kontakt telefon da ih liječnik koji bude pisao uputnicu može pitati što treba), pa s tim ideš obiteljskom liječniku (ili pedijatru - ovisi gdje je karton).
Ja mislim da u Suvagu možeš napraviti samo tu pretragu, ali po potrebi i kompletnu obradu (to malo dulje traje i uključuje logopeda, psihologa, otorinca, (kod mog sina je još bio neurolog i fizijatar - sve po mjeri).
Kreni polako - prvo razgovor kod stručne službe što točno treba, nek te upute gdje bi se to moglo obaviti (nije Suvag jedini, možeš i na ERF - tamo šalje roditelje stručna služba iz naše škole i to ne bez razloga, ima ERF audiologa, fonijatra i hrpu logopeda: http://www.erf.unizg.hr/hr/odsjeci/ozl/mladen-hedever)
Sad ti se možda čini komplicirano, ali sve je to rješivo.
Doma potakni dijete da proba učiti čitajući naglas, u tišini ili uz minimalne smetnje - malo isprobaj što mu paše. A u školi traži da ga stave sjediti u prvu klupu, da bolje čuje i ima što manje smetnji od drugih klinaca.
Morali smo donjeti klizmu.dao nam nas pedijatar recept.nakon tog svega kad se probudio bio je malo osamucen.nije bas mogao hodat.
Termin na suvagu smo dobili tek kad sam procitala sto pise na uputnici.cekali smo suvag mozda 20dana.