-
Zao mi je sto prije nisam vidjela ovu temu da vam prenesem svoja iskustva.
Naime moje dijete ide u prvi razred, dnevni boravak u Ante Kovacic.
Od 4 prva razreda, 2 su sa boravkom a 2 bez.
Ovi razredi s boravkom imaju po 27-28 djece, a bez boravka 17-18.
Razredi s boravkom uce njemacki, a oni bez engleski.
Sto se tice dvorane, postoji dvorana koja nije dovoljna za cijelu skolu, tako da od 3 sata tjelesnog tjedno imaju samo 1 sat u dvorani.
Dobra stvar je sto imaju sportski program u skoli i profesora tjelesnog dediciranog za to.
Tako da moje dijete ide 1-2 puta tjedno u malu sportsku skolu, i 1x tjedno na atletiku.
Te aktivnosti pocinju nakon sto zavrsi nastava, u 15 h i traju do 16:30, sto nama odgovara s obzirom da ionako dolazimo po njega nakon posla izmedju 16:30 i 17. Ne mogu bas reci da sam zadovoljna sa kvalitetom te rekreacije, trener mi se ne cini pretjerano motiviran, ali dobro, ipak se dijete malo iskace.
Sto se tice uciteljica, ne mogu reci bas niti da sam s njima zadovoljna, stalno se zale da imaju previse djece, kao da je to moj problem.
Cim u razredu ima nekoliko zivlje djece, one ne mogu vise izaci s njima na kraj.
Ali mislim da bi to mogao biti problem i u drugim skolama, tako da se tu ne moze nesto puno napraviti...
-
Hvala ti MamaNata.
Jel znaš kako je sa dodatnim engleskim, kad je on obično i ima li ga uopće?
Kakvo vam je iskustvo s njemačkim?
Do kad se mora doći po dijete najkasnije, jel do 17h?
-
Dodatni engleski postoji, drzi ga u skoli neka skola stranih jezika. To ces moci saznati na pocetku skolske godine iz plakata i letaka.
Kratko sam razmisljala o tome ali sam zakljucila da nakon cjelodnevnog boravka u skoli zadnje sto djetetu treba je jos engleski, pa sam odustala od ideje da ga upisem. Mislim da je isto u popodnevnim satima kad njima zavrsi nastava.
Sto se tice njemackog, njemacki je prema programu dosta zahtjevan, cini mi se malo previse zahtjevan za prvi razred, ali uciteljice iz njemackog su dobre pa tu nema nekih problema.
Njima nastava traje do 15:30, a do 17 h su na dezurstvu, tako da ih treba pokupiti u tom vremenu, dakle najkasnije do 17.
-
100 prvašića u 4 razreda (3 boravka) i ipak svi uče engleski.
Priredba u pon u 13h.
-
Kod nas su 4 boravka i 1 klasičan i isto počinjemo u 13h. Jezik još ne znamo!
-
Zbog zauzetosti dvorane, od 3 sata tjelesnog, 2 će biti vani
-
Kakav je ples "osmjeh", jel ima iko iskustva? Plaća se 180kn.
Prošle godine je bilo srijedom 17-18.30h
A besplatna gimnastika i atletika u školi?
-
Podizem temu...
Ove godine i mi cemo u 1. razred. pripadamo u Kovacici iako nam je Malesnica 200tinjak m bliza. Odlucili smo se 100% za Kovacic iz vise razloga. Izmedju ostalog zbog toga jer 3 djece iz susjedstva, a iz njene vrticke grupe, ce isto ici u Kovacic pa smo se mi roditelji vec dogovarali oko razvozenja...
No, moja mama mi je bacila bubu u uho jer ce D. jos 3 godine ici u vrtic (DV malesnica u Cesaricevoj) i kaze da bi nam ( a i baki i dedi koji ih cesto razvazaju) bilo puno olaksavajuce da je N. u Malesnici u skoli jer je usput do vrtica. Moze se ciniti kao banalan razlog za izbor skole, ali kad uzmem u obzir period 3-4 godine, cini mi se kao razlog o kojem treba razmisliti.
Molim mame prvasica koje su jesenas pisale na topicu da podjele svoja friska iskustva o ove dvije skole :)
-
samo pitanje dal ova riječ ražvažanje znači vožnja ili odvađanje djeteta u vrtić? Vi stanujete negdje na pol puta između Vrtića i malešnice?
-
"Razvazanje" nema dva z (s kvacicom u jednoj rijeci vec samo jedno) :) . Nemam HR tipkovnicu na kompu kojeg ttrenutno koristim. Podrazumijeva odvozenje i dovozenje djece u/iz vrtica skole.
Ne, mi smo na pocetku A.T. Mimare i skola Malesnica nam je na pola puta do vrtica Malesnica (onog "novog" u Cesaricevoj). Skola Kovacic i vrtic u koji mali ide su na suprotnim stranama Spanskog. Tocnije, svaki dan prolazimo pored skole Malesnica kada idemo u vrtic.
-
gle ak vam je zgodnije probaj ko ana dete upisat u Malešnicu, ili mlađe prebacit u vaš vrtić
-
Drage mame,
ja sam evo upisala svoju prvašićku u Kovačić, ima li friških iskustava?
:)