ja sam također bila na UN dijeti (malo modificiranoj verziji jer sam ju prilagođavala sebi)..i skinula sam 10kg (1. put) i 7kg (2.put)
a ne primjećujem da mi je išta loše
doduše svakoj prehrani se može naći mana, tako da me to ne opterećuje
Printable View
ja sam također bila na UN dijeti (malo modificiranoj verziji jer sam ju prilagođavala sebi)..i skinula sam 10kg (1. put) i 7kg (2.put)
a ne primjećujem da mi je išta loše
doduše svakoj prehrani se može naći mana, tako da me to ne opterećuje
meni nije jasno po čemu je loša:? .koliko sam ja skužila (možda krivo) poanta je u rasporedu i odvajanju namirnica,a ne ko ona (atkins?) tipa jedi samo meso i šunke.
I ja sam bila na UN dijeti - 1.mjesec sam se zaista držala svega i bez problema istopila 5 kg, a nakon toga sam počela "savijati" pravila i u konačnici odustala. U svakom slučaju, dijeta je djelotvorna - sada sam točno toliko teška koliko i prije trudnoće, ali ostatak ću riješiti (nadam se) aerobicom i vježbanjem
ajde bacite "recept" za tu dijetu vi koje ste uspjele smršaviti pomoću nje (UN).možda se odlučim,mada sam ja više ubijanje sportom tip. 8)
moja jednostavnija verzija :)
1. dan - meso i mlij. proizvodi
2. dan - povrće
3. dan - tjestenina / slatko/(ne znam kak se zove ta grupa namirnica)
4. dan - voće
i tak stalno
nikad u životu nisam bila na nekoj dijeti i stvarno mislim da za smršaviti postoji jedino pravilo manje jesti i više vježabti. U trudnoći sam se udebljala oko 22 kg i sad nakon nepuna 3 mjeseca mi je ostalo cca 4 kg. Još nisam krenula vježbati, ali znam da drugačije neće otići. I to je to
samo da ne zaboravim napomenuti - ja sam na dijeti bila prije trudnoće, tako da ne znam da li je ovo uopće prihvatljivo za dojilje
a vezano uz vježbanje - otkad se bavim športom sam čak dobila 5,6 kg, no mršavija sam i dosta mišićava, općenito u stoput boljoj kondiciji...prema tome, ne treba gledati samo kilažu
Cure sto vi zovete dietom je moj normalan rezim ishrane. Ne gojim se - ali ni ne mrsam. U trudnoci uglavnom dobijem 5-10 kg, ali zato nakon poroda znam nabaciti po 10 kg. To je najvise poslijedica 'ne-znam-sta-cu-sa-sobom-cijli-dan' nakon poroda jer se ne osjecam sjajno, hodanje mi bas nesto ne ide, a sport da ne pricam.
Dorucak (08:00): zdjelica nemasnog yourta (naturel), nakon toga do rucka voce i poneki badem ili orah. Pijem uglavnom vrucu vodu (ne caj).
Rucak(12:00): Sendvich (2 snikte kruha, sa kuhanim jajetom i salatom - ili neki ekvivalent) i supa
Vecera (18:00) Nesto kuhano, naravno sa salatom i supom.
Uleti tu po neka kafica, sokic ili sl. tokom dana - ali nista posebno. Slatko ne jedem - istina omakne se mozda jednom mjesecno. Ali tad rucamo toplo pa za veceru pavimo palacinke ili mufins ili nesto slicno.
Mozda nije magisno - ali (navodno) topla voda pomaze za mrsavljenje. Posebno ujutro sa malo limunovog soka.
Meni niti jedna dijeta dugotrajno ne pomaze jer odricanje samo povecava zelju za onom hranom koja bas nije najdrzavija. Jedini nacin da mrsavim i odrzavam tezinu je zdrava prehrana i dovoljno fizickih aktivnosti (ne vjezbam ali jako puno setam). Pojedem komadic cokolade (organic, 80%) kad mi se jede slatko ili pojedem kolac da si zadovoljim potrebu za slatkim (obicno carrot cake, kolac od sira ili slicno). Izgubila sam 15 kila od poroda koji je bio prije 7 mjeseci i ako ovim tempom nastavim ne bojim se da cu se uskoro vratiti 'u normalu' ...