Tako sam ja napravila, s time da je prva ginicka radila sve dotadasnje preglede, a kod ove druge sam isla da se upoznamo jer sam kao u njenoj bolnici planirala roditi.
Tako da se slucajno desilo da je izmedu 2 pregleda bilo svega par dana. Prva ginicka nije nista vidjela. Druga je i to vec pri kraju pregleda i isto je rekla da nema sanse da se pomakne. I nije se.
Onda sam nakon mjesec dana isla ponovo kod prve i nisam joj nista rekla sta je ova druga dijagnozirala. Tada je i prva ginicka vidjela potpunu placentu previju i doslovce se usr.la, jer me pregledavala sa vaginalnim UZV a to je isto moglo prouzrociti krvarenje.
To mi je inace frendica od frendice i ona me molila i nagovarala da ODMAH idem u bolnicu. Zastrasivala me sa kojekakvim pricama iz njene prakse gdje su zene skoro iskrvarile itd. Ne pisem ovo da te strasim, nego da znas sta ces mozda sve cuti od doktora.
Ja se nisam odmah dala u bolnicu, nego sam otisla po trece misljenje. Koje je bilo isto. Ukljucujuci preporuku lezanja u bolnici. Nakon sto sam se dobro informirala i vidjela da npr u Engleskoj hospitaliziraju tek u 32 tjednu (ako se sada dobro sjecam, ali u svakom slucaju vise od 30, a ja sam tek bila oko 20), odlucila sam ne ici u bolnicu ali sam strogo mirovala doma. Nisam kuhala, niti radila bilo kakve kucanske poslove, niti sam izlazila iz kuce, osim par puta kratka setnja do vrta. Bio je 10/11 mjesec pa bas i nije bilo vrijeme za neko veliko tumaranje po vani.
Da sada dalje ne duzim, planirani C/R je napravljen u 36-om tjednu, a posljednja 2 mjeseca trudnoce sam ipak odlezala u bolnici. Nisam imala niti jedno krvarenje. No, cura koju sam upoznala i koja je isto imala pp, je nekoliko puta krvarila. Ona je jadna provela skoro 5 mjeseci u bolnici.
Ja ti zelim da se tvoja placenta smjesti tamo gdje joj je i mjesto i da tvojoj bebici bude slobodan put za van. :-)