da
Printable View
da
sillyme nije li bas car kindla da nema pozadinsko svijetlo koje umara oci?
Ne kad svaki dan lezis bar pol sata u mraku i cicom uspavljujes bebu i pri tome ocajnicki pokusavas ostati budan. Imam ja lampicu ali nije mi to bas neki gust, nejednoliko pada svjetlo, s vremenom slabi svjetlo, pa zamjenske baterije - uglavnom, radije bih da ima pozadinsko svjetlo ako je kak spada kad citam u mraku, pod uvjetom naravno da je na danjem svjetlu normalno citljivo kao i do sada.
U stvari lampica mi je prakticno krepala ovo ljeto jer sam isla citat (uspjesno :mrgreen: ) zadnji nastavak onoga sto bi i Jadranka citala
ok imas sprecificne potrebe koje ipak brzo prodju ;)
ja stalno skicam onaj novi kindle fire
Ja sam ga isto gledala, pa se nisam nista usudila... vidjela sam vec dosta tableta (jer to je tablet) i vecina me nije odusevila. Dok ne naidje neki tablet koji bi mi bio po mjeri ostajem na kombinaciji laptop + ebook reader + mobitel.
Ja bih pak rado da izadje ultratanki e-ink reader formata dx ali u boji - da napokon mogu citati pdf-ove formata A4, i da pri tome mogu "zvrljati" biljeske po njemu s olovkicom (po ekranu) i onda jos negdje isprintati s tim biljeskama. Ima nekih naznaka prema tome ali nije to jos na nivou da bih ista kupila.
U stvari na kraju cu vjerojatno morati kupiti tablet za tu svrhu... sto znaci da ce umarati oci, bit ce tezi nego zelim i jos cu biti nezadovoljna kako radi... Ali nadam se bar da ce onda imati lan prilkljucak i korice s qwerty tastaturom pa da bar mogu pisat kak spada, tipkanje po virtualnoj tastaturi nije neka sreca.
Ja bi samo knjige citala na njemu. I definitivno bi ih citala po mraku, iz slicnih razloga kao Sillyme, ja se kad mali zaspe cesto nasadim kod njega na krevet pa citam knjige pod svjetlom neke lampice za citanje kojom sam skroz zadovoljna. Tablet smo imali, al bio mi je skroz nespretan pa smo ga se rijesili, touchscreen mu je bas bio problematican, nikako
nisam mogla pogodit sto zelim, tako da to ne bi.
Nego, jel stvarno feeling s kindlom kao da se cita knjiga, tj. kao da se cita s papira, i jel stabilan (nekvarljiv, neresetirajuc)?
Sillyme, htjela bi procitat trecu knjigu prije trece sezone, da vidim kako je to, a nisam jos ni drugu procitala, neki dan sam je mislila kupit u knjizari, ali kad sam vidila u kakvo ju jemegalomansko 100 kilogramsko pakiranje algoritam spremio, odustah, a i cijena im je jaca, prvi dio sam kupila na aerodromu po upola manjoj!
Ja bih si isto rado kupila Kindle - ali kako gdje i na koji način ga vi kupite (ili planirate kupiti). Naručujete preko neta ili vam ga netko donese!?
jedini problem koji sam ja imala je ona prica s coverom, koji nije imalo integriranu svijetljku, pa mi se praznila baterija brzo, koja inace traje bez problema jako dugo. rijeseno micanjem covera, a amazon mi je vratio lovu za isti.
drugi problem je bilo nespretno igranje ne nadzirano od strane mog djeteta koje je na kraju stalo na isti. sta reci pukao mu je ekran. dakle nije do proizvodjaca, vec do mene. sama sam si kriva. ja ga imam sad ce dvije godine i zbilja nemam zamjerki.
u algoritmu je svojevremeno uvijek bilo paper cover verzija tih knjiga po zbilj aznatno nizim cijenama (engl. verzija)
imam ipad, i on mi služi kao čitač, koji je ujedno zamijenio laptop. dok je mm bio na putu, zamijenio mi je i telefon :-)
nevjerojatno kako sam se brzo "navukla" na njega.
kako svako malo putujem busom, dosta sam knjiga i raznoraznih dokumenata pročitala preko njega.
kvaliteta slike mi je zadovoljavajuća, ne umara (makar nema onaj retina zaslon).
la_mama ipak dajem prednost manjem e citacu.
za vrijeme koje prikracujem putovanjem. doma bi mi mozda bilo svejedno.
Meni ipad isto nije "sjeo". Ni jedinica ni trojka. Tezak. Zagrijava se. Brinem da ga ne ostetim. Ne stane mi u torbicu. Trosi bateriju.
Kindle je lagan, baterija traje dugo, stane mi u torbicu (malu sportsku torbicu), mogu ga drzati jednom rukom dok citam a drugom se npr. drzati dok stojim itd. Za citanje knjiga (beletristike) mi je neusporedivo prakticniji.
ajd mi dajte preporuku koji e-čitač kupiti za starog, slabovidećeg roditelja (ali ipak informatički pismenog ;-)) koji oči lomi čitajući e-knjige s prastarog monitora
treba biti neki na kojem funkcioniraju hr znakovi, može se povećati za slabije videće, pogodan za deblje prste (ok, ne baš predebele, ali ne za vrh umjetnih nokta), i da baš nije prekrhak
i o kojoj cijeni (s carinom) pričamo?
i da li je skidanje tih e-knjiga protuzakonito ili ne?
on si nekakve skida s Interneta, ali ne znam da li su te u odgovarajućem formatu za e-reader?
Zavisi plati li ih ili ne, osim, ako nisu besplatne. Ja mislim da cu ja uzet taj kindle, neki sto sam ga ja gledala bio je oko 90 dolara, bez carine, al kaze md da ni ne naplate svaki put carinu (?)
Ja sam nedavno kupila Sagem-ov čitač, pročitala jednu knjigu i vratila ga nazad jer nisam bila zadovoljna.
Baterija mu se ispraznila za dan i pol, sam je listao stranice, nije pamtio dokle sam stigla...
Vratila sam ga i dobila novce nazad.
Poslije toga sam pokušala čitati na svom I Phonu i oduševljena sam.
Ne umara oči, nije preveli a ni premali čega sam se bojala, stane u svaku torbicu i uvijek je sa mnom :)
Odlično!
Narucila kindle danas, onaj najosnovniji model, kazu da ce doc za 2 do 4 dana. Zasad me kostao oko 120 dolara. Jos carine i ino...
Ja imam kindle touch. Definitivno najdraži gadget ikada.
Ne umara, ekran kao knjiga, knjiga koliko hoces, a sve u par grama :)
Mi smo iz tisucuijednog razloga nabavili Google Nexus 7. Skroz je ok i kao e-reader.
Malo skicam Paperwhite, ali muci me sto e-ink ne kuzi boje, za sad. :/
Lako :)
Imas kindle aplikaciju za iphone, i koristis iphone isto kao da imas kindle uredjaj. Isto mozes i na ipadu. Mozes i na pc-u, ali to vec lici na citanje s kompjutera. meni je ok i na kindle-u, i na iphone-u i na ipad-u, zavisi sta citam i u kojim uslovima. Npr. kad se Luna rodila najvise sam citala s iphone-a, jer je mali i ima pozadinsko osvetljenje, a u trudnoci sam najvise koristila sam kindle uredjaj.
To je tvoj account a amazona, onaj koji inace koristis da tamo bilo sta kupis. Ako si ikad ista kupila na amazonu, imas ga, a ako nemas, napravi ga, samo otvaranje accounta je besplatno, a verovatno ces nekad kupiti bar neku kindle knjigu za dolar-dva :)) pa ce i koristiti :)
Na tih 120 dolara, još 350 kn pdv-a i špediterskih troškova za dhl (to se ne može izbjeći kad se naručuje preko Amazona). Al Kindle je super :) Što ga ne kupi prije?! Lagan ko perce, a u njega gomila knjiga stane. Jedino mi je žao što nisam uzela onaj s pozadinskim osvijetljenjem (taj novi paper white), ali na njega se trebalo čekati par mjeseci pa mi se nije dalo. Al stvarno bi mi dobro došlo to svijetlo s obzirom da uglavnom čitam kad mali spava, a volim leći kraj njega dok spava. Ali nije ni ovako loše.
Ja sam jučer ovo naručila preko e-baya, nadam se da će biti ok.
gledam ovaj paperwhite kindle
jel to netko ima i jel zadovoljan? kako dobro funkcionira taj touch screen?
do noćas sam imala jedan drugi e-reader ali sam ga stlačila i otišao je u vječna lovišta :cry:
sad sam ko đanki u apstitencijskoj krizi, ja ne mogu dojit a da ne čitam :sick: umrijet ću od dosade :škartoc: i sad sam prerazmažena da čitam prave knjige, ne da mi se okretat stranice (šuškanje, težina knjige i tak)
jel taj ekran na kindlu premali? ovaj moj pokojni je imao veći ekran
jel mi to bitno? čitam uglavnom knjige, tj. beletristiku
jel lako okretat stranice? ovaj moj pokojni je imao kao mali joystick kojim sam okretala stranice
hoću li preživjet bez e-readera?
i još da napomenem, da je ovaj moj pokojni bio mužev :facepalm:iako sam ga ja prisvojila i sad ko fol želim kupiti njemu (a ustvari kupujem sebi :škartoc: )
ja sam danas svog kindlića shebala koljenom.........aaaaaaa :-(
betty kindle je san snova. fontu se može mijenjati veličina i tip, osm toga možeš mu screen rotirati. lista se pritiskom na dugačku tipku koja je sastrane, mogu dešnjaci i ljevaci.
Ja bez svog neću preživiti.
optimistična, meni kindl nikako ne ulazi u ovogodišnji budžet pa sam se ipak vratila knjigama
mislim, mogla bih kupiti onaj kindl vulgaris, ali želim baš paperwhite
ali kupit ću ja njega, taman crkla :starac:
meni je žao što nisam kupila paperwhite pa da mogu čitati ko čovik po noći, a ne s ovom nekom blesavom lampicom se kilavit :/
pratim temu!
Možete li mi reći gdje skidate knjige. Hrvatske i engleske. Dobila sam neki čitač, nije kindle. Bez uputstva i sad pitam umjesto da sama tražim :škartoc:
planet9.hr