Pa samo razinu poda ispod tuš kabine. Koliko sam shvatila problem je svugdje dubina odvoda, ali ako se digne pod, onda bi to trebalo biti ok. Iako, onda to više nije walk in jer nije na istoj razini
Printable View
Pa samo razinu poda ispod tuš kabine. Koliko sam shvatila problem je svugdje dubina odvoda, ali ako se digne pod, onda bi to trebalo biti ok. Iako, onda to više nije walk in jer nije na istoj razini
pa da onda ti nije walk in, ako hoćeš walk in onda podizanje cijelog poda ide uz skidanje vrata i otvaranje na kontra stranu.
Ne kužim ovo zadnje što pričate :-), ali evo, ja imam walk in tuš i super je, doduše to je nova zgrada.
U početku sam se protivila dodatnom tušu, ali sad mi je drago da ga imam.
Ništa još nisam čistila zasad. Možda muž čisti kanalice dok sam ja na poslu :-).
Uglavnom, osjećaj je super, samo ušećem unutra i kao da sam u nekim toplicama :-).
Malo je voda izlazila van na jednom mjestu ispod staklene stijene, ali je muž to nečim zapunio...
Walkin treba imati kanalicu pri dnu tusa (kod zida) i nagib prema njoj. Pogotovo ako je samo sa stijenom a ne s kliznim vratima. Znaci obrnuto od podizanja poda dno treba bit nize od razine poda. I onda tu još treba ukopati odvod za dubinu kanalice + dodatna dubina za cijev iz kanalice koja mora i opet imati pad prema glavnom odvodu. Uglavnom pise na svakom modelu kanalice koliko treba biti dubina za instalaciju i još dodajte par cm za nagib poda tuša. Inace voda nece oticati prema kanalici. Pa vidite da li imate mjesta u podu.
Svasta je moguće ali je upitno koliko je lako izvedivo i koje probleme za sobom povlači. A ponekad i nije izvedivo.
Ja kod koga god sam bila nakon par godina te fuge nisu bas bile krasne, u kutu ponajvise. Zato sam ja sebi sve te plitke tuš kade, vire valjda 2cm.
Sent from my iPhone using Tapatalk
imaš ovdje primjer na koju dubinu se montira cijeli sustav
imaju dvije opcije minimalno 12 cm dubine i min 15 cm dubine
ako si u staroj zgradi, probit ćeš strop susjedima ispod vas (visina stropne/podne deke bi trebala biti cca 20 cm)
a ako se majstor protivi tome, znači da vjerojatno nije siguran u svoj rad i ne može garantirati da neće negdje voda curiti
Eto, uzela drugog majstora. Izveo kanalicu u razini poda, bez kompliciranja, ali i ugradbeni vodokotlić za koji je onaj prvi također tvrdio da se ne može. Sad čekam keramičara. Držite fige da se tu nešto ne zakomplicira :)