caruska, žao mi je što sve ovo moraš prolaziti. Drži se!:love2:
Printable View
caruska, žao mi je što sve ovo moraš prolaziti. Drži se!:love2:
:cry: jako mi je žao...ja sam uvjerena da sve u životu ima neki razlog, Bog zna šta radi..Isplači se, zašuškaj se uz svog muža i za koji mjesec u nove pobjede..Poslije kiše uvijek zasja sunce, makar ništa što ti ja sad napišem neće ti umanjiti tvoju bol..Dosta nas ovdje ima male anđele na nekom boljem mjestu i suosjećamo s tobom.:heart:
drži se :love2:
nadam se da će sve otići samo, da li su ti rekli da dođeš na kontrolu, vadiš betu ili se javiš svom ginekologu?
bitno je biti siguran nakon svega da se sve očistilo, najbolje je iskontrolirati betu
znam da ti je grozno, prošla sam i sama to preko nekoliko puta, ali moraš izdržati i boriti se dalje
neka ti se sluznica oporavi koji ciklus i cijeli tvoj organizam, a onda će doći i bebica :heart:
caruska žao mi je ali budi jaka. Iz ovoga je možda pozitivno to što je tijelo samo odradilo prirodnu selekciju. Prođoh proljetos takvo mučenje ima nema, raste, ne raste, kuca ne kuca, pravilno ne pravilno i u konačnici kiretaža. Stigao mi citogenetski nalaz i utvrđen ženski kariotip s trisomijom kromosoma 16 i 21. Nije bilo suđeno to mi je 4. gubitak trudnoće. Svaki je težak ali sa vremenom se naučiš nositi sa gubitkom.
Nek slijedeća trudnoća uveća vašu obitelj za barem još jednog člana.:love2:
caruska :love2:.Da bi pospješila izbacivanje svega van bez lijekova možeš staviti hledne obloge (led) na donji dio trbuha (tako je mene savjetovala gin), to pospješuje kontrakciju maternice i izbacivanje van ugrušaka i krvi...drži se, i pusti da vrijeme učini svoje.I svakako betu provjeravaj sve dok nije 0
evo me...
kontrakcije su tu(nedaj boze ikome)boli da ne mogu doc do zraka....
nesto ispada iz mene(oprostite na izrazu) i krvarim...
na kontrolu mi rekli za 7 dana,al ako bude i dalje ovako bolilo odo ja ranije....
nedaj boze ikome...
rekli mi da to izbacivanje moze trajat i po par dana,ja evo od jucer se patim....
sve nekako gledam da izbjegnem kiretazu jer sam je imala nedugo,a i nisam jos zaboravila....
hvala vam sto ste uz mene,to mi puno znaci...
a ovo sa ledom cu probat....
Caruska, nema puno toga sto ti mogu reci, osim da tvoja agonija prodje cim prije. :love2:
Prosla sam kiretazu i spontani, znam kako je tesko to sto prolazis. I nadam se da ces druge godine grliti svoju malu srecicu.
nadam se i ja...
a kad si imala spontani jesi imala te kontrekcije?
Caruska, pratim tvoju temu, nekako mi oko uvijek pobjegne na nju i stvarno mi je žao što kroz to prolaziš. Ja sam isto imala imala jake kontrakcije kad sam imala spontani u 8. tjednu. Boljelo me oko dva dana, uz lagano krvarenje, kao trudovi, bolovi u križima, dolje, svuda, stvarno bolno. Kad je stvarno postalo grozno, otišla sam na hitnu i tamo je na stolu prilikom pregleda sve izašlo, doktor je malo jače stisno na trbuh. Iako je plod izašao, on je napravio ultrazvuk i rekao da je ipak nešto malo ostalo i da će malo i počistiti, tj. kiretirati. Stvarno ružno iskustvo.
Ali... nakon 6. mj. sam ostala trudna i rodila blizance. To ti pišem kao neku utjehu, preživjet ćeš ovu bol, a kasnije će nadam se doći i lijepe stvari.
nažalost i ja sam to prošla prije 2mj..dogodila mi se neočekivana trudnoća koju sam na kraju prihvatila sa velikom ljubavi..Beta je rasla i pokazivala trudnoću ali nije bilo ploda..otišlo je 15.06. spontano bez kiretaže..Sad čekam 9 mj i pregled,i naravno zeleno svjetlo jer sam shvatila da želim imati još djece.Još uvijek nisam prebolila svoju bebušku,i vjerojatno će uvijek ostati dio mene..Drži se,sve će biti ok..Nemoj gubiti nadu..Meni je doktorica rekla da se dogodilo ono što se moralo dogoditi!puno pozdrava
uff, baš mi je žao što kroz ovo prolaziš. i to dvaput u kratko vrijeme. :(
kontrakcije su normalne, mene je bolilo nešto više nego menstr. bolovi (a bili su jaki).
drži se i nek najgore prođe što prije!
hvala vam cure...
ja inace nemam bolne M,al ovo danas i jucer....
ne znam s cime bi usporedila bol...
kao da me neko trga,sarafi sarafcigerom...
ma grozno...
mm nije znao sta bi,bacala se po sobi od bolova...
a inace imama jaaaakooo visok prag boli...
nadam se da ce ova agonija prestat.....
jer ja ne mogu vise....
nije da te želim plašiti, al to traje 7-10 dana, ok nije bol intenzivna toliko sve dane, sredina je nekako najbolnija čini mi se, no opet sve ovisi od osobe do osobe.Popij tabl. za bolove (možeš i neofen forte), stavi led da sto prije sve ide van. Betu odi vaditi kad stane krvarenje, jer sve dok krvariš znači da se nije nulirala. na pregledu će ti napraviti uzv i vidjeti jel sve otišlo...drži se, šarafljenje i kontrakcije su na žalost normalne i treba istrpiti (zato si pomozi tabl.za bolove). Znam da te hvata panika od silnih bolova i ugrušaka koji ispadaju, no svaki odlazak na hitnu može značiti da će te tamo kiretirati i završiti s tim..a mislim da je puno bolje za tebe i organizam da to samo ode.Zato ne trči na hitnu ako baš nije potop ili uz tablete naizdrživa bol.
ajme jako mi je zao sto te toliko jako i dugo boli... dnevno mozes popit do 1200mg brufena,to su ti 3 tablete od 400mg,nemoj se patit!
puzic,ali mene je samo bolilo jedno popodne,dan prije sam se lose osjecala i bolila me jako glava,pocelo me grcit sutradan pred rucak i za 2-3h sam jako prokrvarila,dok sam dosla u bolnicu bol je vec skoro skroz stala a dok sam bila u bolnici 2dn vise nista nije bolilo! duljina trudnoce ovako nesto kao kod caruske....
evo me...
do jucer me bolilo...
danas nista,mali menstrualni bolcvi tu i tamo...
a jucer sam mislila da je gotovo da umirem kolko je bolilo....
za sad sam ok,krvaruckam i dalje....
al nedaj boze ikome....
popijem dnevno jedan ketonal i pusti me,al danas nisam jos nijedan jer me za sada ne boli....
Meni je par dana prije samog spontanog krenulo krvaruckanje. Gin propisao utrogestane 3×2 i mirovanje. Nakon 2 dana navečer krenuli jaki grčevi, previjala se po krevetu, imala sam osjećaj da mi netko trga utrobu. Došla hitna po mene, ali dok su me dovukli do kola, već je sve izašlo. Tako su i istog trena bolovi prestali. U bolnici je dr. napravio uzv, sve je samo otišlo pa nije bilo potrebe za kiretažom. Krvaruckala sam jako malo još par dana i onda je sve prestalo.
Drži se :love2:
Drži se, jako mi je žao zboj tebe.
evo me opet...
danas jako slabo krvarim,na odnosu na prosla 3 dana....
sad cu mozda glupost pitat....
ali dal bi smijela popit dubraston....
jer citam da on pomaze i kod ;;pomaganju;; da sve izađe
ne znam dal sam krivo informirana u vezi toga ili.....
evo me...
vec 2 dana jako malo krvarim....
ne boli me....
i sutra idem na kon.da vidim sta ce mi rec....
uglavnom,uzas....
pozdrav cure..
bila danas na kontroli...
sve je ok...
sve se samo ocistilo...
rekli cekat jedan ciklus i opet pokusat...
al ja cu ipak malo sacekat i napravit sve pretrage!!!!
VELIKO HVALA sto ste bile uz mene....
caruska, barem si prošla bez dodatne fizičke boli.
Pametna ti je ideja malo duže sačekati. Neka se to sve oporavi par mjeseci.
caruska, dogodine ces imati svoju bebicu,samo sad polako!