U stvari ne, sada sam ponovo pročitala recept.
Nisam odmah skužila da vrhnje ide u kremu sa sirom, mislila sam da je odvojeno. Makar možda bi pomoglo, zbilja neznam.:roll: Ja obično koristim biljno,jel je lakše za rad, iako je mliječno finije.
Printable View
Da, mikserom. Na brže, kod mene 3. brzina.
Tuče se slatko vrhnje sve dok ne postane šlag. Znači kompaktno, ne tekuće, ana.m.
Fini, bijeli šlag, od kojeg se mogu raditi i ukrasi na torti. Ali, nema okretanja pogleda dok se tuče. Treba naći baš taj trenutak kad je dovoljno kompaktan, a nije još prešao u stanje putra. Ne liči još na putar, ali već dobije onaj masni ukus.A ako se odvoji kruti i tekući dio, onda ste promašili cijeli fudbal:mrgreen:.
Ne treba mu Kremfiks ako će se brzo upotrijebiti, tj popapati.
ana.m hvala na opisu pogotka, baš si me nasmijala. Da li su se pitali kakva je to čudna buka u kuhinji? A ti, onako kul, ma to tako piše u receptu.
I tko je vidio da kolači uvijek ispadnu dobro. Naročito je super kad napraviš rođendansku Zadarsku tortu koju si radila desetke puta,i ujutro nađeš frižider koji pliva u čokoladi, a od torte ostao samo biskvit, mljackav i natopljen. Nisam otkrila zašto.
Hahahaha!!! Mogu misliti tvoju facu beti3 kad si to vidjela... Za izradu torte nisu bili prisutni, a za šrudlu je fala bogu znal samo muž!
E vidiš. meni se nije to vrhnje uopće stvrdlo, ni malo, bilo je tekuće, kao malo gušča smjesa za palačinke, a onda se odjednom desilo ovo kaj pišeš...odvojio se kruti dio od tekućeg. Nije očito bilo dovoljno hladno???
p.s. bolje da ne znaš kako je kuhinja izgledala nakon pogotka!!!
definitvno ti nije vrhnje bilo dovoljno hladno.
drago mi je da je torta uspjela.
p.s. spajka čak sam na isti datum otvorila temu, prije točno tri godine...i eno je još aktivna! :mrgreen:
E ana bas sam se nasmijala s dogodovstinama oko strudle.bitno da je torta bila slasna i da je ekipa bila zadovoljna
To se i meni dogodilo s rođendanskom tortom, bila je potpuno normalna kao i uvijek i nakon par sati u frižideru ispustila neku vodu, od kud nemam pojma... Horor. A bila je šlag krema, biskvit i čokolada od kud ta silna vodurina nikad nisam skužila.
A vrhnje za šlag ja uvijek koristim vindijino i uvijek ostavim jedan dan u frižideru prije korištenja i bude super čvrsto i fino, ali sad po ljeti, nakon 24 sata sam otvorila i izgledalo mi jje malo sumnjivo, miris bio ok, ali kad sam počela miksati odmah se razdvojilo na grudice i vodu. Možda si jednostavno naletila na vrhnje koje je predugo stajalo ispred frižidera u dućanu ili tako nešto.