Debeli potpis. Joga plus izbjegavanje mlijecnih proizvoda oko tjedan dana i za vrijeme menstruacije doveli su do nestanka bolova. Prije sam se patila svaki mjesec uz brufene, uglavnom, vrijedi pokusati.
Printable View
Voltaren čepići.
Počinju brzo djelovati, a izbjegava se iritacija želuca.
Mene isto rastura prvi dan za poludit, nisam za nista, krevet i to je to. Koristim Zaldiar ali ne previse jer on ima tramala u sebi i rusi tlak, pa mi se vrti. Druga opcija je brufen 600 sumeci, lagan je za zeludac i brzo djeluje.
zaldiar nije lijek izbora za menstrualne bolove
jedino kod alergije na druge lijekove, ili ako postoji neki drugi mediciniski razlog da se ne uzimaju NSAR (ibuprofen, dexomen, ketona, voltaren....)
Pozdrav…meni npr brufen ibruprofen nista nepomogne tu i tamo mi pomogne brufen u prahu doktorica mi nezeli propisati na recept tablete tj ketonal onaj od 100 mg jer su kao jake pa moram si kupovati svaka tri mj onaj u prahu ketonal…meni jos jako puno pomaze vruca kupka samo na donjem dijelu trbuha navecer si stavim u jastucic imam jastucic di stavim prokuhanu vodu i stavim na trbuh i tolko mi opusta misice da je to nevjerovatno i jos ako me trbuh boli popijem ketonal i taj vruci jastuk stavim milina…ali zanimaju me tablete al da su bas jake dosta a da se nemora preko recepta uzimati bila bi vrlo zahvalna jer svaki mjesec je neizdrziv
budući da imam bolove od prve M, što znači sada više od 20 godina i da sam prvih 10 godina povraćala svaki mesec od bolova, mislim da mogu nešto reći na tu temu. Prvih par godina bi uzimala pain killere, od spasmexa bi mi bilo još više zlo, dobijala sam često inekcije da prestanem povraćati i da dodjem k sebi.
Uglavnom, skužila sam da mi je alternativa puno bolja, efikasnija i prirodnija - MACA prah, 1 žlica muškatnog oraha u prahu sa žlivom meda na svaka 3 sata prilikom bolova, ... I sada me zna dosta boleti 1. dan, često me bole i noge, a najviše krsta, od grčeva nekad ne mogu noću spavati, ali sam na ajurvedskom tretmanu koji obuhvaća jako striktnu dietu bez mlečnih proizvoda, šećera, pšeničnog brašna,... Isto tako uzimam i lijekove koje mi je dao odličan ajurvedski doktor - Indijac, a radi u Ljubljani i ima paciente iz cijele EU.
I zadovoljna sam sa pomakom, ide naravno jako polako, ali sigurno. Ima puno toksina u telu i naravno da neće i ne mogu nestati preko noći. Sada sam na dieti i terapiji puna 3 meseca i jako sam zadovoljna, ne samo za M, nego i za neke druge tegobe. Doktora sam izabrala po prepurica cca. 15-20 ljudi. Ne trebam ni pisati da sam probala sve živo u ovim godinama kako bi si olakšala prva 2 dana ciklusa, od različih ulja, termofora, vitamina, minerala, kontrapcijskih tableta, shiatsu masaža, .... Ono, kada si očajan, si jednostavno spremam svašta probati i potrošiti brdo novaca.
Jel ti tinkili imas endometriozu?
Ne, imam PCOS, a to su mi diagnosticirali tek nedavno. A ko zna, možda imam i još nešto pa nisu skužili. I za PCOS i septum trebalo im je oko 20 godina da postave diagnozu, odnosno ne bi ginekolozi ni tada, nego sam slučajno odkrila PCOS na privatnom ultrazvuku dok gastroendokrinologa. Od ginekologa sam samo dobila KT i dok sam ih pila (nisam dugo) nije me ništa bolelo, a posle kad sam prestala dobila sam podkožne prištiče koje nikada nisam u životu imala i trebalo je telu oko 2 godine da se očisti od KT.
Na PCOS nisam posumnjala, jer nemam višak kg, imam redovne M, ... a ultrazvuk mi niko nije radio, nego samo PAP test na svakom pregledu.