na testiranju (2D, najzesci) hildegardini ulosci i mogu reci - mocni su, stvarno!
Printable View
na testiranju (2D, najzesci) hildegardini ulosci i mogu reci - mocni su, stvarno!
Potpisujem! :*Citiraj:
coccinella prvotno napisa
Za par dana ih i ja prvi put isprobavam, jupiiiiii! :D
:oops:
Nisam sigurna tko je sretniji kaj dobro funkcioniraju, vi ili ja :P
Evo i ja se pridružujem oduševljenju - malo sam rezervirana, doduše, jer naprosto ne mogu prepustiti fazu potopa fliesu... Ali za slabije dane super, a za dnevne genijalno (osobito zato što ih mogu baciti u obični veš), ova namakanja su mi malo tlaka.
Hildegard, koji je onaj s fliesom, 2D ili tanji?
super, a sad jos da te ugnjavimo pa da se prepustis skroz (ako mogu ja, mogu valjda svi....)
2D iz mog posta je bio 2. dan :)
mamazika mislim da je je 2D. Probaj kad si doma ;)
Cure, ja još od prvih menstruacija imam traume da će mi procuriti na odjeću. Sjećate se, tad su postojali samo Vir ulošci - čista vata u mrežici. Veliki dio neugode od menstruacije pripisujem upravo tom strahu da imam mrlju na hlačama. Kad sam otkrila one Vir koji na dnu imaju i sloj plastike "za ne daj bože", malo sam odahnula. Ja vjerujem da me i sad ta trauma sprečava da razmišljam ozbiljnije o nečemu što nema bilo kakvu plastiku "za ne daj bože".
Ma ne bi vjerovala koliko toga je u stanju uložak upiti, a flis zadržati ;) .
To skužiš tek kad sve to ožmikaš rukom.
Aleta i ja sam se dugo dvoumila za ili protiv tih platnenih uložaka jer su i moje menstruacije bile jako obilne da sam ponekad čak i doma morala ostajati i u jednom ciklusu bi i do tri paketa potrošila ali eto od kada imam platnene ,preporodila sam se.Ciklusi su mi kraći(i do 3-4 dana) i krvarenja slabija tako da ako ništa drugo probaj jednom kada budeš doma za vikend ili slično i možda ti se i svidi :mrgreen:
za ovu traume te kužim. ja imam traume i od ovih novih plastičnih... koliko put sam ja imala mrlje :shock:
moji platneni još u fazi šivanja. :)
Dok ja dobijem slijedeću menstruaciju, a nadam se da to neće biti još barem godinu, godinu i pol (koji dugi ciklus :mrgreen: ) vi ćete to već sve lijepo posložiti, otkriti koji su najbolji, najpogodniji i sl., a onda vam se možda i pridružim.
Možda stvarno u tim ulošcima leži tajna te Candide, upala i sličnih gluposti
Malo sam čituckala (počela sam od trećeg dijela ove sage o platnenim ulošcima :mrgreen: ) pa me zanima - kak ih perete? Jel odu sve krvave mrlje dolje s njih? Kak to izgleda, ima li gdje slika (naravno, ne onih koji su friško rabljeni :mrgreen: )?
Sireno, upotrijebljene možeš čuvati na dva načina do pranja:
-ili ih malo ispereš kroz hladnu vodu, pa staviš tako u kantu da čekaju pranje
- ili ih staviš u kantu s hladnom vodom, možeš dodati i malo lavandinog ulja ili deterg. i tako do pranja.
Pereš ih u mašini na 60C.
Meni do sad ni jedan nema fleku, a nisam ih nešto revno ispirala, neke uopće nisam do samog pranja, a dalje izgledaju super :) .
Slikicu sam stavila negdje prije na ovom topicu.
Evo ja našla
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mam...e2.jpg&.src=ph
Ja upravo odrađujem zadnji plastični ciklus, ali toliko sam sad u tim platnenim ulošcima (putujuuu, a koristimo i platnene pelene) da sam zamalo umjesto u smeće s alwaysom pošla prema lavandinu :p
Može jedno pitanje?
Zar flis nije poliester, tj. najlon, tj. plastika fino i meko obrađena :?
je! već je bilo govora o tome. ne dolazi u dodir s kožom, pa nije problem. dobro upija i nepropusan je. i ima netko na forumu kome se gadi dotaknuti ga :)
dobro sam proučila ovaj topic
e sada i ja da pitam...
kako je onda moguce da sam na sajtovima (pretezno sa platetnim pelenama) nalazila da je pelena od flisa i to jos organski flis..
kako sada to da shvatim, organska plastika..hmmm, moze li mi neko objasniti?
Pamučni flies?!?! Hmmm?
Mene malo kod tog fliesa muči (sad me nije, na -10) kako je to po ljeti, bojim se da jako grije.
I opet ću spomenuti onaj materijal, pamučni filc, koji se stavlja kao podloga u krevetiće, koji fantastično upija a 100% je pamuk, iskuhava se, pegla itd. Mi smo to imali u kindaču i zapravo vjerujem da je ugodnije spavati na tome nego bez (stavi se između madraca i plahte).
Ja bi to stavila u uložak, možda kao opcija u džepić.
Ma ja sam, kad god nisam doma, a i po noći, prva 2-3 dana tamponašica... Nema tog čuda tehnike koje se meni ne izmakne, osobito dok spavam. Kad sam rodila spasilo me noćno buđenje, inače stvarno ne znam koliko bi madraca promijenila.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
pa da, nocno budjenje, zar netko moze bez tog?
:? A šta se dižete po noći i mijenjate uložak? Ja nikad.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
sandy - taj organski fleece kojeg spominjes ne moze biti sintetika, to je pamuk ili mjesavina vuna/pamuk.
ali pamuk se natopi tekucinom, ne zadrzava je... pa vjerujem da to nije taj koji se koristi za vanjski zastitni sloj platnenih pelena i ulozaka, vec se tamo stavlja sinteticki fleece.
ne samo da bi ja trebala mijenjati madrac nego i susjeda kat ispod mene.Citiraj:
ivancica prvotno napisa
Ja se sama od sebe ne budim, a ne bi si baš navijala vekericu na usred noći, pa zato 1-2 najgore noći tamponiram. Plus maxi-goodnight-krilca, i to debeli...
ne treba meni vekerica, probudim se da se ne utopim.
Iv :lol:
Ne grije. Nema osjecaja kuhanja kao kod plastike + ne smrdi kao s plastikom. :)Citiraj:
bojim se da jako grije
Fleece je navodno propustan za zrak (dakle, strateski dijelovi su na prozracnom), a jako dobro drzi tekucinu.
ja se ne dižem po noći, ali zato ujutro - nema obuvanja šlapa, ogrtača i sl. nego najbržim trkom u kupaonu.
ja imam platnene :-)
trebala mi pomoć oko šivanja, flis je pod mašinom preskakal, ali su K R A S N I 8)
Kak misliš da ti je flis preskakal? Hoćeš reči da ti se nije petlja radila kod svakog uboda? Ako je tak probaj promijeniti iglu, konac, nemoj šivati po flisu nego po flanelu.... možda napetost nije dobra?
Uf jedva sam ovo napisala do kraja, zamirisali mi štrukli
bok, hilde :-)
kad je flis bil s donje strane, mašina je štucala.
ondak smo stavili ispod još jedan sloj flanela i riješen problem.
:/
možda bi je mogla dati naštelati jer to se ne bi smjelo događati.
:/
bez obzira kaj je jadna stara i bila nedavno na servisu? :(
curke, već danima proučavam ove topice o platnenim ulošcima...mislim da ću vam se pridružiti a nadam se tako i riješiti dosadne i odvratne kandide :/ .
....da ne duljim, nekako mi se čini da mi je najjednostavnije naručiti one štorkljine pa me zanima da li ste zadovoljne s njima i da li postoji kakva razlika između njih i onih naručenih preko e-baya....vidjela sam na sličicama da mamma Juanita ima i jedne i druge....htjela bi kupit komplet od 10 kom (500,00 kn) jer mi je tako povoljnije a ne bi se htjela zeznut...
....uh što sam odužila...pliiiizzz help me....
sa storkljinima se neces zeznuti. sad sa malim odmakom, nakon prvih odusevljenja stranim uzorcima, storkljin sistem, velicina ulozaka, sve - stavljaju mi ih na mjesto prvog izbora.
ali ne trebas kupiti od njih cijeli komplet, kupi 5-6 a ostale od forumasica.
thnx ivarice....a koje su to forumašice?Citiraj:
ivarica prvotno napisa
nadam se da ce ti se javiti na pp :)
joj, pogledajte ove, kako su genijalni:
http://www.sckoon.com/PadhomeE.html
Aaaaaa, ja bih! :DCitiraj:
marta prvotno napisa
i ja sam :shock: :P
diiiiiiiivno!
Ja škicnem po kojem sajtu, a onda zavirim u ladicu i kažem si, draga Cekana, a gle kako su tvoji lijepi :roll: i odamah nadođem :lol: (za razliku od situacije s pelenama)
Cocci :love: