ako kuhate puding doma, probaj ga napraviti u mikrovalnoj.
Printable View
ako kuhate puding doma, probaj ga napraviti u mikrovalnoj.
Okus je najnormalniji.
Kod nas je mikrovalna nezamjenjiva za podgrijavanje jela, i sasvim je sigurna za dijete. I puno je brže i jednostavnije od podgrijavanja na štednjaku.
I na poslu podgrijavam ručak u mikrovalnoj i nikad nisam primijetila razliku u okusu u odnosu na netom kuhanu hranu.
Tak je. Mi iskorištavamo mikrovalnu već godinama. Pa zato je u kući - da nam služi kad god treba.
MM i sinovi koriste mikrovalnu za:
- grijanje kave ili čaja (ako se ohladi)
- grijanje svih glavnih obroka - stave si u tanjur meso i prilog ili varivo ili kaj već ima i frk u mikrovalnu
- kuhanje kobasa (mojim sinovima je to spretnije nego kuhati na plinu - manja je opasnost da se nešto zapali, zapravo gotovo nikakva)
- izradu toplih sendviča (manje prljavo nego u tosteru, koji gotovo uopće više ne koristimo za to)...
Ja u mikrovalnoj otapam maslac, čokoladu, ponekad zagrijem i džem ako treba (za one non-plus-ultra zvjezdice), sušim začinsko bilje (na salveti) i tak. Ne mogu se sjetiti, sigurno ima još toga.
Čistim mikrovalnu tako da ubacim šalicu do pola punu vode + 1 čajnu žlicu sode bikarbone + malo alkohonog octa, to zakipim cca 2 minute, da se zapari i samo obrišem spužvastom krpom. Ponekad u tu šalicu/zdjelicu ubacim i spužvu za suđe, da se i ona prokuha, iako spužve češće iskuhavam na klasičan način, sa žlicom klasičnog deterdženta za bijeli veš.
na kolko dugo za zagrijavas?
ajde i prijedlog koja ali da je manja
ambalaža u kojij smije nešto ići unutra oaim tanjura?
ja iskljucivo grijem u staklenim posudama. i na posao nosim u istim. sad i kod nas mozes kupiti takve posude s lock poklopcima.
za duljinu zagrijavnja ovisi sto je. uvjezbas s vremenom.
Za čišćenje 2-3 min na maksimalnoj temperaturi.
Kaj se tiče suđa - uglavnom koristimo staklo, rijetko porculan bez ukrasa, još rjeđe keramiku (zagrijava se) uz iznimku kaserola za složence - to ide bez problema.
Postoje plastične posude koje smiju u mikrovalnu, ali moraju biti deklarirane za to i obično na njima piše do koliko W (npr. max 400W). Takve imaju poklopac s odzračnikom koji treba otvoriti, da se posuda ne razleti unutra. Nikad to nisam davala djeci. Imam samo jednu jer sam je dobila, ali nekako mi nije draga. Nikad ne znaš s tom plastikom, bolje je to izbjegavati.
Stakleno suđe je najbolje za mikrovalnu - posude od kaljenog stakla s pokolopcem, tanjuri stakleni arc-opal bez ukrasa, staklene šalice i zdjele...
U mikrovalnu ne smije suđe s metalizacijom (pozlatom i zlatnim ukrasima) jer iskri. Ne smije ništa metalno. Pogotovo ne smije aluminijska folija, ali to ionako ne koristim.
Ovakve posude koristim kad grijemo kompletan obrok za sve: https://entronic.hr/berghoff-vatrostalna-posuda-3l (imam ih u tri veličine)
Kad se jelo grije u tanjurima, često zna zašpricati unutrašnjost pećnice, ali to ne smatram problemom jer se lako čisti. Dok su djeca bila mala, čistila sam samo ja vikendom, a sad uredno očiste sami ako vide da je nešto špricnulo, da se ne zapeče.
kod mene je ciscenje mokrom spuzvicom. svatko iza sebe ako usvinji i ja povremeno
sta ce ti detalji ciscenja prije nego ju kupite :)
od posuda stavljam sve osi metalnog i alu. plastiku imam za mikrovalnu, ako nema poklopca, poklapam malim tanjurom
Vidim da sam prije god. dana pisala ovdje i dvoumila se glede mikrovalne...U meduvremenu smo dobili rabljenu i dosta ju koristimo tako da ju zbilja preporucujem...Uglavnom ju koristimo za podgrijvanje, ostalo nisam ni probala, npr. odmrzavati ili kuhati nesto, ako moja uopce ima te mogucnosti jer je dosta stara...
Koliko se dugo duši matičnjak za čaj i na kom programu i jačini?
program 2 i jacina 4
Ok hvalato je 4 minute
Stavi se na ubrus?
sto je 4 minute? i na kakav ubrus?
jelena.o, svaka mikrovalna ima drugacije programe i jacine. za caj se voda zagrije do 80-100°C i preliju listici. osravi se nekoliko minuta, procijedi i pije ili prolije ako je nefino.
ne kompliciraj bespotrebno
Nikad nisam radila zato pitam kad već je imam da iskoristimo
Znači na tanjuru radim?
Sad još imam u vrtu pa bi te zadnje iskoristila trebat će mi ko će čekat proljeće
Zasto susiti u mikrovalnoj? Stavi na toplo mi npr.znamo na kuhinjskom elementu ili u boravku visoko gore gdje je topli zrak
Ma mogu malo i u pecnici bum već