pa auto se ne moze zakljucati izvana ako je kljuc unutra! i ne moze se samo tako upaliti motor, ima blokadu koju dijete tesko moze skuziti.
mislim, ne ostavljam bebe same u autu (zapravo, vise i nemam bebe), ali kod ovakvog kljuca nema frke :D
Printable View
Slicna situacija kao i mami iz ovog clanka se dogodila i meni.
Isli smo s plaze, starijeg sina (godina i 10 mj) sam stavljala u sjedalicu dok je mladji cekao u kolicima (7mj). Kljuc mi je bio u ustima i kako sam starijeg stavila u sjedalicu uzeo mi je kljuc da se igra. Pustila sam mu da bude na miru tu minutu koliko mi treba da spremim i mladjega. Ne razmisljajuci zatvorila sam njegova vrata i krenula s mladjim na drugu stranu. Koliko sam zatvorila vrata stariji je slucajno pritisnuo dugme za zakljucavanje (ne zna sam zakljucati auto) i tu je drama pocela.
Pokusala sam ga nagovoriti da pritisne drugo dugme na kljucu, nije uspjelo.
Pomagali su mi decki koji su se tu nasli, ali nismo mogli ni spustiti bunker jer su dvije sjedalice u autu.
Nakon desetak minuta (koje su meni trajale kao sati) jedan decko je jedva uspio kroz bunker dignuti kucicu na vratima.
Sreca je bila da je auto cijelo vrijeme bio parkiran u hladu. Da je bio na suncu ne bi ni trenutka razmisljala, razbila bi staklo. I ovako mi je malo falilo da to napravim.
Ja sam se osjecala grozno iako moj sin nema nikakve traume od dogadjaja. On je na pocetku mislio da se igramo, a tek je pred kraj poceo malo plakati. Ali, ja sam trebala vise razmisljati i ne dopustiti da se to dogodi.
I danas se osjecam krivom iako moja prica nije medijski popracena i nisu moje slike izasle u novinama.
Mogu samo misliti kako je toj mami iz clanka. Nije joj lako, sigurno. A to je nesto sto se svakome moze dogoditi.
Moza je trebalo clanak napsati vise opcenito,da se roditelji upozore na opasne situacije i opasnosti, a ne bas na primjeru te mame. Iako nije nista lose o njoj napisano (tipa: kako je mogla) ne svidja mi se sto su ju tako stavili u novine.
Sto se tice ostavljanja djece u autosjedalicama dok se ide nesto kratko obaviti ja se maksimalno trudim izbjeci takve situacije (npr. trudim se tociti benzin dok je jos netko od odraslih samnom u autu)
Ali, ponekad je to neizvedivo pa ostavim klince u autosjedalicama, zavezane naravno. S velikom, velikom nelagodom obavim to sto trebam i trcim natrag u auto. Joooj, sto mrzim taj osjecaj.....
a što u situacijama kad čovjek nema baš nekog prevelikog izbora?
MM je jedan dan tako ostavio mlađeg u otključanom autu (upravo zbog jelte ovih strava sa zaključanom djecom), jer je maleni upravo zaspao i to na doslovce 5 minuta jer je starijeg vodio na wc (nedaleko)
dilema je bila buditi mlađeg koji je jedva i tek zaspao (to mu je u posljednje vrijeme fora da popodne hoće zaspati isključivo u autu što nije neki problem ako smo svi skupa, ali ako je sam s obojicom zna biti nezgodno) ili starijeg ostaviti da se pokaka u gaće
mislim vratio se stvarno brzo i zatekao nepoznatog muškarca kako drži naše uplakano i prestravljeno dijete u rukama
na pitanje što radite s mojim djetetom i zašto ulazite u moj auto, čovjek odgovara da mu ga je donio neki drugi čovjek :-o jer je dijete u autu plakalo (dakle, probudio se odmah :/) i nisu znali što da rade
ne moram ni reći da je to teža neugodnost, a da ne kažem da je dijete sigurno doživjelo veći šok nego da su ga i ostavili da otplače tih par minuta dok se MM ne bi vratio
eventualno bih to razumjela da se radilo o duljem vremenu, jer ni izbliza se ne radi o bebi, nije bilo vruće da bi se dijete davilo, niti on inače tako burno reagira, ali ovaj put je to baš bilo tako
jao Stijena, grozna situacija!!