trebalo je pisati 10%
Printable View
trebalo je pisati 10%
Ja imam tu fritezu. Ma, u biti to i nije friteza nego nešto kao pečnica na vruci zrak. I da, peče se duže i ne treba ti puno ulja ( može čak i bez). Mi imamo onaj veći model za 1,5 kg i ako pečem pomfri iz sveježeg krumpira mu treba cca 45min (za onaj zamrznuti treba manje). Zajedno s fritezom se dobioje i knjizica sa receptima, ima tamo svega od deserta pa nadalje.
To sam i ja pročitala da se peče dugo. Za 45 minuta ispečem u roli.
Da se kratko javim. Mi imamo Actyfry i zadovoljni smo. Kupili smo je jer jako volimo krumpiriće, a u njoj ih ispečem doslovce sa žlicom i pol ulja. Kao što je netko rekao domaći krumpir (narezan na četvrtine) peče se cca 45 min, kupovni pomfrit ako je iz frizera cca 30 min. Pečem u tome i kad nam treba samo par kiflica. Meso također ispada odlično sa svega par kapi masnoće (a sigurno bi moglo i bez masnoće). Već razmišljam da počnem štediti za noviji model jer on ima i neki kalup za kuglof, čini mi se :). Uglavnom, za svaku preporuku!
Podižem temu. U Sparu se prodaje friteze na vrući zrak Clatronics, 3.6 litara, cijena 500 kn. Ima li možda netko iskustva s tim modelom?
Može li općenito friteza na vrući zrak ponuditi nešto više od klasične pećnice s ventilacijom?
gledam sad na top shopu delimano fritezu na vrući zrak
zainteresiralo me
ima li tko i kakva su vam iskustva?
zanimljivo i kako je cijena za takav proizvod padala s godinama, na početku ovog topica bile su po 1.400 kuna, ova sad najnovija je 599
Pogledaj si ovdje, ona tvoja koju gledaš je relativno mala. Vidim i da je ovdje pala cijena naše, mi smo uzeli Cuisinier Delux.
https://www.mall.hr/trazenje?s=friteza
Cathy, a kakvi budu krumpirići i pohnaci? Isto hrskavi ili je ipak zamjetna razlika?
Imamo Delimano na vruci zrak. Ok je, ali meni milijon nedostataka.
Uzeli smo radi krumpirica, jer djeca bas vole, pa da ne jedu masno.
Nedostaci:
- pece se dugo - cca 20 min
- stane malo, znaci da treba peci vise rundi - za 3 runde treba 60 minuta, do toga prethodna runda ne valja, kamoli prva
- treba ih vise puta stresti da se ravnomjerno peku
- dosta su suhi
Pozzz..ja je imam. Odlicna stvar.
Koristim ju za sada uglavnom za pomfrit koji ispadne odlican. Bitno ga je samo posusiti prije pecenja i - samo pola zlicice ulja.
Moja prijateljica ima tefal i zadovoljna je, tefal ima lopaticu koja tijekom pečenja vrti pomfri, ona misli da je to dosta bitno da se lijepo ispeče. Ali veli da ta lopatinca razmrvi panirani sloj na pohancima, da nije za to. Ja bih nešto i za pohance, a opet, nisam sigurna da li friteza bez lopatice koja okreće pomfri, on ispada dobro.
Koliko vidim cuisiner to nema, pa pitanje za vlasnice takvih friteza, pohanci ispadnu ok? Pomfri isto? Pečete još nešto drugo? Planiram uzeti veću (ovu od 5,2l ili takvo što). Hvala
je l ima netko iz lidla (8L)?
ja sam fan kuhinjskih gadgeta 8-):angel:
nije da mi je neophodan aparat, ali eto... svatko ima svoje slabosti
Nisam ni ja mislila da mi treba dok ju nisam kupila. Doduše, Philipsovu ali radi na sličan način. Skoro da mi potpuno može zamijeniti pećnicu. Čak i kruh pečem u njoj. Prije sam imala tefalovu i u njoj nisam uspjela napraviti ništa osim krumpira.
Kad već voliš takve gadgete, sada ima za kupiti multicooker koji ima dva poklopca, jedan koji funkcionira kao airfryer a drugi kao express lonac. Samo nemam pojma bi li hrana iz njega bila kao i iz običnog airfryera.