Mi smo isto brzi kad sam sama s njima...
Mm nam poremeti rutinu pa nam mrvu dulje treba......
Printable View
Mi smo isto brzi kad sam sama s njima...
Mm nam poremeti rutinu pa nam mrvu dulje treba......
da, interesantno je da klinci najbolje surađuju kad je samo jedna osoba s njima. mojih troje klinaca i ja najbolje i najefikasnije funkcioniramo kad smo sami. ili kad su sami s tatom, isto je sve savršeno.
ali čim smo i MM i ja doma (ili recimo na moru), odmah je kaotičnije.
najgore je bilo ovo ljeto kad sam s njima bila kod bake i dede na moru, to je bio kaos nad kaosima. moji starci me odonda žale jer misle da su mi dani tako nemogući kao što je bilo s njima. i ne vjeruju mi kad kažem da su moja djeca pregenijalna kad su sama sa mnom i da to sve skroz drukčije izgleda u našoj svakodnevici LOL
Mi smo katastrofalno spori i ja sam se pomirila s tim.
Ja ustajem oko 6:15, mala oko 7:15. Nikad nismo gotovi prije 8:15.
Kad je bila manja to je išlo puno brže, sad mora pogledat crtani ujutr, pa odlučit kaj će obući, pa odlučit kaj će nosit u vrtić...
Probali smo ovo odlučivanje prebacit za navečer, ali onda se do jutra predomisli pa niš od toga.
Budim se u 5, sve pripremim, zgrijem mlijeko, za malenu (5 i pol god.) kakao, za malenog (2 god.) flašica, a i ja nešto pojedem.
Sebe spremim, osim oblačenja, to na kraju. Njih budim oko 5 i 30. Prvo budim njega, stavim ga pored seke i upalim tv sa crtićima. Dok on to polako pije, pokušavam probuditi gospođicu, koja nikako da se digne...konačno se diže, pije kakao, odlazi u kupaonu...ja za to vrijeme provjeravam jer imaju sve u ruksacima i biram im što će obuć...Na kraju još cipele i kapute, tu je nekad znalo doć do "okršaja", tipa neću cipele, nego čizme, itd...e da to toga više ne dođe spremim sve suvišno a ostavim samo ono što moraju obuti, i to je to...Izlazimo oko 6 i 20...
nama treba sto godina, ali ni ja se ne nerviram zbog toga. klinci se sami oblače i obavezno jedu, jer je u vrtiću i u školi marenda tek oko 10. najmlađa je još doma sa mnom. idemo ponekad busom, ponekad pješice, a po zimi uglavnom sa mužem. e da, dižemo se oko 6, 6 i pol. Škola je u 8 i 15.
ove godine smo samo jednom zakasnili na bus, znači- dobro smo organizirani. 8-)
Lakše mi je kad vidim da nema gdje su jutra na 1,2,3. Kod nas je minimum 1h doručkovale ili ne, gledale crtić ili ne. Jedno 5 x mi je uspjelo uvjeriti ih da se odmah prematamo i obučemo dok su u krevetu u spavaćoj (kad nam se jako žurilo) i tad smo stvarno bili ekspresno vani, ali to je neizvedivo na redovitoj bazi. Dakle bude se između 6.30 i 7 i obično smo u vrtiću oko 8 i sitno.(vodim ih u 2 različita vrtića pa tu ode dodatnih 15 min jer je onaj s jaslicama naravno dalje, a princeza ima mini korake)
I meni je isto lakše kad sam vas pročitala :)
Bubamaronji (2,5 godine) treba oko pola sata, ali samo ako sam ja već skroz spremna i mogu se potpuno posvetit njemu.
Najgore mi je kad, kao jutros, govori ono što i ja osjećam: Ja ne bih išao u vutić, ja bih tu još spavao. Mama, ajmo leć". Dobro nisam i ja proplakala
ja sam se samo došla pohvaliti8-) - danas probili sve rekorde - probudili se svi u 8.15 - dakle zaspali jer se inače budimo u 7.30... ja na poslu bila u 8.45, s time da sam u međuvremu spremila i odvela dijete u vrtić. kako - nemam pojma:lol: jest, da mi je posao od doma 7 minuta autom i vrtić je pokraj posla, i nisam našminkana uopće i možda mi je vesta malo prekratka - uopće nisam razmišljala što oblačim i djetetu nisam dala da se popiša doma uz objašnjenje - pojest će ti doručak:lol:, ali ipak:) ja ponosna na nas dvije!!!
a inače je slično kao i kod vas!!! :)