Hmmm, Adal, u Zagrebu ih ima po biljnim ljekarnama i u ponekim centrima-imaju svoj pult/štand.
Čaj košta 65kn i traje 2 mjeseca.
Printable View
Hmmm, Adal, u Zagrebu ih ima po biljnim ljekarnama i u ponekim centrima-imaju svoj pult/štand.
Čaj košta 65kn i traje 2 mjeseca.
složila bih se sa magriz.
ja sam bila u Vinogradskoj na orl kod dr.Bedekovića(doduše zbog nosa)
ali čovjek je ljudina i stručnjak kaj se tiče štitnjače(operirao je Janicu Kostelić i Blanku Vlašić)
doduše bilo je to prije dosta vremena ali raspitaj se ak je još tamo toplo ti ga preporučam:-)
Kad je mm imao problem s tim i završio na hitnoj, naručili su ga za nekih pola godine, pa smo otišli k dr. Laciću. Ne bih stavljala kontakt ovdje da ne ispadne da mu radimo reklamu, ali mm je jako zadovoljan. Sad je već godinu i pol na lijekovima i opet je "onaj stari", a bilo mu je...ufff, baš gadno.
Kolegica s posla kaže da se na Vuk Vrhovcu ne čeka tak strašno i zadovoljna je. Ja imam isto čvorove, ali hormoni su uredni i na svakom sistematskom odbijam punkciju, ali baš sam si mislila da bih mogla to tamo napraviti. Vidjet ćemo, nemam nikakvih simptoma osim što mi na uzv vide čvorove, pa mi se ne da s tim petljati.
mailom sam se javila na centralno narucivanje u vinogradskoj i nazvali su me nakon par minuta s uputom da dodjem u odredjene dane i odredjeno vrijeme bez narucivanja s uputnicom na nuklearnu.
tako da cu pregled obaviti u ovoj godini (neke ce se sjetiti koliko puta mi je to bila novogodisnja odluka :mrgreen: )
valjda im se ne javljaju svakodnevno ljudi bez pola stitnjace koji 17 godina nisu bili na kontroli
tak sam i ja preko Vinogradske, sve si pripremim od nalaza, i onda s tim papirima odem na uzv u Leptir, privatnik je, ali kaj kad su mi u bolnicama samo krive terapije davali, a ovaj me obradi onak kak mislim da me za tu lovu i reba... uzv je trajao ziher nekih 20 minuta, i sve mi objasnio kao malom djetetu... i učinio da sve nekako lakše shvatim, da prepoznam simptome, našao točnu terapiju... u bolnici nije bio taj slučaj, i sve je nekako dugo trajalo... naručivanje, kontrole, još je vađenje krvi najmanji problem... tak da je ovo moj recept koji mi baš fino funkcionira... :-D
Ja sam si umislila da pomaže alga kelp. I kao da zbilja malo pomaže. Jedna tableta dnevno. Jest da smrdi kao kad na moru netko u ranu zrou čisti ribe na obali, ali progutam je brzo.
Val izvini sto te peglam ali mozes li mi molim te napisati satav tog caja?Posto nikako ne mogu doci do tog proizvodjaca mozda neko kod nas priprema isti caj pod drugacijem nazivu pa da ga pokusam pronaci....i da li znas koliko i da li su te trave stetne u slucaju planiranja trudnoce?hvala unaprijed...
Samo ti pitaj. (A gdje živiš, ne može ti nitko poslat?)
Ne znam za trudnoću, mislim da kadulja nije dobra, ali bolje da se raspitaš sama.
Evo sastojaka: list matičnjaka, metvice i kadulje, cvijet nevena i biljka kičica.
Inače, i ciklus se pomalo regulia, barem je ovaj mjesec ok. Ja presretna.
Hvala ti puno,mislila sam potraziti ovdje kod nas a ako ne bude imam rodbine u Osijeku pa cu vidjeti s njima za slanje....raspitat cu se jos o tim travama pa cu vidjeti sta dalje...hvala ti
Hej cure evo još jedne friške s hašimotom
dg od prije mjesec dana
Ja sam valjda imala sve moguće simptome: umor, umor, neprestani umor, nervoza, drhtavice, migrene, suha blijeda koža, suha kosa, opadanje pamćenja žešće, "knedla" u grlu, grebanje grla, gušenje, kratak dah, ciklus strašno poremećen s nekim grozim iscjedkom danima prije...zadnje dane prije no što sam dobila dg ljudi su mi govorili da izgledam užasno i jesam li dobro
na eutiroksu sam prvo 25 pa 50 dakle mjesec dana
osjetila sam neka poboljšanja (na godišnjem:-)), i sad kako sam se vratila opet isto: užasno sam umorna i ne mogu ništa
ciklus opet ne štima
...je li terapija već trebala djelovati, odnosno kad je vama počelo?
2-3 tjedna nakon početka terapije
Mislim da poboljšanje treba nastupiti za par dana ali najbolje da pitaš doktora. Možda ti nisu dobro odredili dozu.
Nekakvo poboljšanje bi trebalo biti relativno brzo, a dva dr. su mi potvrdila da Euthyroxu treba 6 tjedana da se vidi na hormonima što je napravio.
pa ok ne osjećam više grebanje u grlu i od početka uzimanja terapije nemam glavobolje
ali sve drugo je još tu
već sedam dana imam neko predmenstrualno krvarenje
anitalu, baš mi je žao da ni tebe nije prekočilo
hvala draga na sosjećanju
moja je prijateljica trenutno sama sebe sredila u granice normale.
uvijek sam bila teški hiper da bi mi nakon ovog drugog poroda otišlo u drugu krajnost, hipo.
no, dr mi je iskusan s rodiljama, dojiljama pa me je držao svo vrijeme bez tableta (dok ja mogu izdržat stanje, a mogla sam), uz kontrolu svaki mjesec, iako bi me mnogi odma nakačili na terapiju prema nalazima.
i bio je u pravu, iz mjeseca u mjesec, tsh mi se sam spušta lagano.
sad je došao unutar granica normale, no sad pratimo ponašanje štitnjače jer kako stalno ide lagano ka ubrzavanju da opet ne ode u hiper.
Hashimoto za koji znam kojih 10 godina
hormoni uredni, protutijela nebu pod oblake, čvorovi
3 trudnoce
svake godine ponovim kuru od mjesec dana kada svaki dan pojedem 3 listića čuvarkuće (savjet čula od sestre i tamo nekih pacijenata)
nakon toga nalazi bolji
možda pomaže?!
evo jos jedne na euthyroxu.
Imala povisen tsh 6, uz uredne T3 I T4.
Dobila sam terapiju, nakon 1mj je bio 2,98, nakon toga 4 tjedna 2,11, sada cekamd a se idem treci put testirati da zaokruzim 2 mj.
nije proslo nego dva mjeseca, a ja posla na pregled. jutros.
narucila me dr sutra na vadjenje krvi, a sljedeci tjedan, kad nalaz bude gotov, na kontrolni pregled s uzv
svaka im cast na brzini, nisam to ocekivala. ali dr kaze - sad kad ste dosli, nakon hmmmmm godina, ne smijem vas pustiti da dugo cekate, da se ne predomislite :mrgreen:
koliko placam participaciju na krvne pretrage, hormoni, antitijela
Vec sat vremena trazim temu gdje mogu postavit ovo pitanje i ne ide ni naopako :-(
zato cu ga ovdje postavit....
Bila sam na kontroli stitne z.i na uz se vidjela cista koja je mala 4mm,nalaz hormona je sljedeci
TSH 3.5 mU/L
FT-4 17.2 pmol
FT-3 6.3 pmol/L
ono sto me zanima je da li je moguce zatrudnit sa ovim nalazom stitne :?:
(nije mi prepisana nikakva terapija)
meni u tvojim nalazima nije ništa strašno da bi ti poremetilo začeće.
ja sam od 2007. i prve trudnoće do druge 2011. šetala s tsh vrijednostima od 0,0004 do 14 i nisam imala nikakvih problema.
Vidra hvala ti :-*
:cekam:
adal ni ja ne vidim ništ loše u tvojim nalazima
TSH je normalan
ja imam problema sa štitnjačom od 2006. imam hipotireozu
pijem eutyrox,počela sam sa 25,pa 50,pa 75,pa 100,sad sam na 50 2 puta na tj,a 100 5 puta na tj
bez problema sam ostala trudna 2009,rodila zdravu curicu,jedino sam kroz trudnoću morala hodati svaki mj na kontrolu TSH,pa sam u trudnoći pila 150 eutyrox
ja smatram da zbog štitnjače nebi trebalo biti problema zbog začeča
meni je neki dan doktorica na pregledu (aha, bila) rekla da se javim u slucaju da zatrudnim jer se u trudnoci tsh trude drzati ispod 2
ali nije nista spominjala razinu tsh za planiranje trudnoce
a meni bilo milo da ona misli da ja jos stignem zatrudniti :)
Hvala vam :naklon::naklon:
ja sam danas bila na kontroli,TSH je koma,opet povišen,kontrola za 3mj,povečao dozu hormona
a ja si mislim od čega sam tolko nervozna i živčana
adal, moj dr. smatra da tsh mora biti ispod 2 ako žena želi zatrudnit. mišljenja se razlikuju, a ov ovome sam već davno čitala pa mislim da
ne bi bilo loše pokušat snizit tsh.
i meni povišen tsh, znači od toga sam tak živčana, povečali mi dozu, ko i tebi boška
Hvala Val i ja sam citala isto to ali mi ne preostaje nista drugo nego cekati i nadati se :-(,doktori odmahuju rukom ja sizim i sve tako u krug...nekad mi se cini da je sav strucni kadar davno umro i da ovi sadasnji doktori veze nemaju...barem ovi kod nas...
jos jedno pitanjce jel menstruacija moze kasnit zbog stitne..mislim nikad mi nije bila bas redovna ali sad bas steka..
Dijagnoza: struma nodosa cystica euthyreotica gl.thyreoideae
Laboratorijski nalazi T3, T4 i TSH su uredni, ali je ultrazvučnim pregledom nađen čvor u istmusu od 16x7x15 mm, a sam istmus mjeri 28x3x19 mm.
Više cisti u oba režnja.
Najveća cista u desnom režnju je 4x4x4 mm, a u lijevom 9x5x9 mm
Moji simptomi: ubrzano lupanje srca, ciklus skraćen na 22 dana, umor (nakon 19,00 - 20,00 sati ja više ne funkcioniram - ugasi se motor :-)), porast težine, knedla u grlu - koju i osjećam i vidim golim okom dok gutam, promjena glasa zbog povećane štitnjače.
Još prije par mjeseci preporučeno je da vadim antitijela, što nisam učinila :oops: (sve kao: hoću, hoću, ali uvijek nešto preče iskrsne).
Začudio me odgovor liječnice da se tu nema što raditi, sve dok su nalazi hormona uredni.
Ali - jako mi smetaju sve popratne "radosti"!
Čak me počela loviti panika, kada mi srce počne nekontrolirano tući.
Valjda postoji neka pomoć. Imate li kakvu preporuku za liječnika, preparat, bilo što?
Nabavila sam si psa i bez obzira koliko glupo zvuči, do sad se pokazao kao najbolji lijek za štitnjaču.
:mrgreen:
Imam ga tek tjedan dana, ali uz njega jednostavno ne stigneš misliti na simptome, nego trebaš djelovati.:heart:
Novi clan obitelji :-)
Lijepa novost. Pas pruza toliko radosti i ljubavi, da cesto djeluje "ljekovito" :-D