Rođendani se različito slave i na različitim mjestima.
U igraonicama se obično prijavljuje određeni broj djece i po tom broju se i plaća, roditeljima nije svejedno koliko će ih doći.
Oni sami najviše vole društvo vršnjaka, svojih iz razreda.
Ako se pak slavi doma, nekima opet nije svejedno jer imaju malo prostora (ja ne, kod mene je prostor velik i to mi ne igra ulogu).
Nekad je stvarno nezgodno kad 8-godišnjak slavi rođendan, roditelj se trudi njegovim vršnjacima ugoditi, a onda se netko sjeti uvaliti svoje dijete od tri godine da trčiš za njim.
I pritom još moraš ćaskati s mamom koja je baš tako odlučila ubiti vrijeme i odmoriti se.
Kad su susjedi, rodbina, prijatelji u pitanju, kad je rođendan jednostavno tako koncipiran da je pravi starinski grupnjak s različitim generacijama, druga je priča, naravno da tu dolaze sva djeca i roditelji koji žele.
No, svakoj se priči treba prilagoditi, nije mi prihvatljivo obrazloženje - morala sam ju dovesti jer će biti tužna. I to je dio socijalizacije i prihvaćanja pravila socijalizacije.
Onaj tko organizira, nameće pravila igre i tomu se treba prilagoditi, zašto bi se cijeli svijet prilagođavao "jer će moje dijete biti tužno" ako nije tako kako je ono to zamislilo.