Ja se ne zamaram takvim stvarima. Kupuje robu i u Kineza i u Turaka i od Hrvatina. Meni sve to isto sranje drugo pakovanje.
Printable View
Ja se ne zamaram takvim stvarima. Kupuje robu i u Kineza i u Turaka i od Hrvatina. Meni sve to isto sranje drugo pakovanje.
Operete li djeci nove pernate jakne prije nošenja?
Odgovorite brzo, dok je još bura, inače mi se sušiti 7 dana :mrgreen:
ako ima jak miris plastike - da
Uvijek.
ne koristimo perjane jakne jer cupaju zivim guskama to perje, skroz ih raskrvare. nosimo veganske cipele koliko god je moguce (ja apsolutno nemam koznih cipela a malom tu i tamo nemam izbora nego za jesen uzeti i nesto sa kozom)
hranu, kavu i sve sto mogu kupujem prvenstveno fair trade
nakit ne nosim nikakav jer su i kamencici i zlato robovski rad, vrlo cesto djece
sva kozmetika i sve za ciscenje je ne-testirano na zivotinjama
i time sam si toliko skresala mogucnost kupovine da najcesce ne kupim bas nista i nosimo sve do nenosivosti, sebastianovu odjecu i vrlo cesto obucu dajem dalje
ja nove jakne samo ofurim. Odnosno prođem s parom po njima i malo proluftam ns bslkonu, ne perem.
Pernate ne koristimo (alergičari), ostale ne perem niti nosim na bilo kakva čišćenja. Ako mi se čini da imaju miris takve ne kupujem.
Perem sve jakne i večinu sušim u sušilici.
Ni ja. Da nisam pročitala pitanje (a to mi se redovito događa na forumu), ne bih se toga ni sjetila.
Stvari koje idu direkt na kožu perem, a ovo mi baš nije palo na pamet. Sad, nakon mozganja, ima smisla, miris, isparavanja, ovo, ono, ubacit ću ubuduće i jakne u mašinu, ko ih šiša.
A da ih je dobro izračiti i preokrenute izložiti suncu (UV dezinfekciji)?
ma ne pretjerujte :mrgreen:
vi nemate onaj običaj kad vam je nešto fora u dućanu, kupite, i ostanete u tome? :mrgreen:
čarape perete?
Baš sam i ja o čarapama mislila.
Sebi i mužu ne perem, djeci perem.
Zapravo već ni starijem ne perem.
Ja isto ne perem jakne a dječje inače perem sve, a za sebe skoro pa ništa.
perem kad se isprlja (mislim na jakne).
a ne kužim, što radite s kaputima?
na kemijsko čim kupite ili?
Kaput izluftam na suncu prije prve uporabe (svoj, dijete nema kaput).
Ajoj. ja ne radim ništa od toga. Djetetu perem sve osim čarapa i jakni, sebi i mm-u perem donje rublje i majice, traperice ne perem prije upotrebe, sakoe, jakne, kapute, nekad i suknje ili nešto što želim odmah obući.
Da li ste ikad pokušali nove dječje čarape oprati na ruke?
Meni se smuči kad vidim koliko boje i tko zna čega izađe iz njih.
i klincima perem robu koja ide na tijelo, ali jakne ne. pa i ovako imam osjecaj da sam non stop u veseraju, mozda da i krevet tamo prebacim 8-)
ahahaha vi to govorite o NAJLON čarapama? E pa to mi stvarno ne bi palo na pamet prati prije upotrebe.
Mima, opet moj savjet, operi jedne na ruke (tamnije), iznenaditi ćeš se.
Ne oblačim djetetu najlonke, da netko ne bi krivo shvatio :lol:
Jennifer, pa ionako ih pereš nakon uporabe (valjda)!?:mrgreen:
Ne kužim zašto bi im baš jedno dodatno pranje umanjilo rok trajanja.
Imam najlon čarapa starih po 10 godina, prane redovno, nisu izvučene niti, ni ništa.
I najlonke perem u perilici pa ne traju baš dugo.