Jurana, još sam bila i selektivna, nisam ni izdaleka ovdje napisala sve što smo mi roditelji i naša djeca čuli i doživjeli. Srećom, nije to sve što čujemo. Čitava obitelj, prijatelji i većina normalnih ljudi u okolini prihvaća nas kao obitelj, što mi i jesmo. A nosimo se, kao i svi, s onim što moramo. Nekad educiramo, nekad ignoriramo, a kad treba reagiramo i borimo se protiv predrasuda i za prava naše djece i naše obitelji. Pomažemo si međusobno jer smo se povezali u Školi za posvojitelje i dvjema udrugama posvojiteljskih obitelji.
Casa, slučaj razvoda koji navodiš ne može se ni na koji način uspoređivati s ovim u naslovu, jer kad se roditelji rastanu još uvijek ostaju roditelji i imaju roditeljska prava, pa i ono da viđaju svoje dijete, ukoliko ne postoje drugi razlozi za suprotnu odluku. Nasuprot tome, u ovom i sličnim slučajevima sudskom odlukom je iz određenih, zakonom propisanih razloga, nastupio raskid roditeljskih veza djeteta s biološkim roditeljima, isto tako i drugih obiteljskih veza. Biološke veze su neizbrisive i one ostaju, ali zakonski oni više nisu obitelj niti mogu ikad više biti.
Tek nakon što se na taj način raspadne biološka obitelj i zakonski prestane postojati, dakle, kad je sve to pravomoćno, posvojenje uopće dolazi u obzir. Ono stvara novu obitelj sa svim zakonskim pravima koja proizlaze iz obiteljskih odnosa.