zato sto nisu svi isti i jer je meni ti jako tesko palo, inkubator i razdvajanje od malenog, danima sam samo plakala... bila sam uzasno zabrinuta i takva vrsta tjesenja me je zivcirala!!
Printable View
zato sto nisu svi isti i jer je meni ti jako tesko palo, inkubator i razdvajanje od malenog, danima sam samo plakala... bila sam uzasno zabrinuta i takva vrsta tjesenja me je zivcirala!!
I mene. No, moja je beba u inkubatoru bila iz sasvim drugih razloga (rođena s točno 4 kile u dan život izgubila 1/2kg, visoka temp., žutica... dugo je bila kritično jer nisu mogli naći što joj je da bi skužili kako na porodu nešto nije bilo sterilno pa je dobila infekciju).Citiraj:
malena beba prvotno napisa
Iskreno, zavidim svim roditeljima čija su djeca do prvih svojih koraka dogurala bez hospitalizacija i zavrzlama.
Najgore je roditi, osjetiti tu neopisivu sreću, a onda odmah strepiti za bebin život. Ne zna tko nije probao.
Citiraj:
babyiris prvotno napisa
da,bas to!! lako je reci : ja sam bio u inkubatoru a pogledaj me sad! onaj ko je prolazio muke su njegovi roditelji a ne on!!
hebemu miša, ako je to istina zašto su mene onda strpali sa dvojčekima u bolnicu i kljukali me preparima i navijali dan po dan da što duže izdržim u jednom komadu :xCitiraj:
babyiris prvotno napisa
zašto me odma nisu priključili na drip, izazvali porod i poslali kući ako je bolje prije :?
M&T :lol:
Sasvim je logično da je bolje da beba bude što duže u maminom trbuhu. I točno je da može doći do komplikacija ako se beba rodi u trenutku kada se pluća počinju prirodno razvijati. Ali, sve to ovisi od bebe do bebe. Lovro je rođen u 32. tjednu i imao je puno problema s disanjem, doma je došao nakon dva mjeseca. A od cimerice iz bolnice je mali rođen isto u 32. tjednu, sve je bilo ok, doma je išao nakon 20 dana, čekali su težinu.
Mislim da smo se svi mi naslušali priča o ljudima koji su rođeni ranije, ja ih još uvijek slušam. I zapravo mi nisu smetale. Nekako sam u njima nalazila snage u trenucima kada mi je bilo jako teško.
Koje gluposti....
Što je beba dulje u maternici to bolje za nju.
Moj sin se rodio 4 tjedna ranije, dakle 36+2...malo je ubrzanije disao, morao je biti u inkubatoru i primao je kisik 3 dana. Hvala Bogu sve je dobro prošlo. Bio je težak 3260 g i 51 cm. Po mom računu to je bilo i više od 4 tjedna ranije. :love:
diva7 koliki bi bio da se rodio na vrijeme :mrgreen:
moj isto ko tvoj pa je imao samo 2 kila :heart:
jeste kasnije imali nekih problema?
Ovo je vjerojatno jedan od vrlo rijetkih slučajeva koji vjerojatno nema veze sa tjednom u kojem je rođen; vrlo vjerojatno da je bebica imala još nekih problema osim disanja. Inače, za disanje se daje injekcija kortikosteroida i definitivno je bolje roditi u 8. nego u 7. mj. Svaki liječnik će to potvrditi.Citiraj:
snjež prvotno napisa
Svašta....Citiraj:
princess leia prvotno napisa
Mene je mama rodila 40 dana prije termina i imala sam 2450 g i nisam bila u inkobatoru. Čak nisam dobila žuticu, a sva djeca na odjelu su je dobila.
Meni su svi rekli da je za bebača bolje da je što duže u trbuhu, pa samim tim ne vjerujem da je bolje u sedmom nego u osmom misecu! A na ovoj stranici http://www.poliklinika-harni.hr/teme...a/tjedan32.asp pise da su u 32. tjednu zrela i pluća, pa prema tome... Naravno da uvijek ima izuzetaka valjda!
nama je na trudnickom tecaju dr. Kos objasnio o kakvom mitu se tu radi.
dakle, taj je mit nastao zato sto se prije znalo govoriti da ako bebi nije dobro u trbuhu, ako zena dobije trudove ili tako nesto, onda je bolje da se rodi u sedmom mjesecu trudnoce, nego da se ceka osmi mjesec, jer prije nije bilo tehnologije i uređaja kao danas, kojima bi se moglo pratiti bebino stanje.
Eto, mit je razjašnjen!!! Sad više nije mit! :/
:klap:Citiraj:
bejb prvotno napisa
Meni je uvijek bilo glupo i nelogično da nešto imaš u 7.mjesecu,a nemaš u 8.Jedna "biserka"-užasno neuka-mi je prije par mjeseci govorila da se bebi u 7.mj.razvija mozak,a kad sam je upitala di im je mozak nestao u 8.mj.samo me čudno pogledala :shock:
BTW mene je mama rodila doma,sama, u 8.mj.,bila sam teška 2800 g i nisam bila ni sekunde u inkubatoru,kad su nas dovezli u bolnicu cimerice su joj govorile da neću preživjeti,pa je morao dr.dolaziti i smirivati je i izderao se na njih da umuknu sa tim bapskim pričama.
Meni je popularnost ove teme jedna od većih misterija :? :mrgreen:
Btw. dok je Lea ležala u inkubatoru MM-a je toliko kopkala ova priča o 7-8 mjesecu da je na informacijama pitao neonatologicu o tome :mrgreen:
Ponekad se čudim što nam nisu uskratili termin za informacije.
A da netko zovne opće informacije? :lol:
:mrgreen: :mrgreen:Citiraj:
Mima prvotno napisa
Popularna je samo zato jer se neka pametnjakovićka našla strašiti trudnice glupim izjavama da ne kažem medicinski neutemeljenim. Pitam se zašto netko takve gluposti ne briše....Citiraj:
Mima prvotno napisa
malena beba, hvala na pitanju...sve ok! :D A kod vas?
diva7 di si bila tri miseca? :lol:
kako je maleni sada? idete li na vjezbice?
kod nas su svi nalazi uredni, vjezbamo... jos ne sjedi ali pomalo puze i sjedne postranice. fizijatri su ako zadovoljni napretkom :D
zaboravila sam da sam ovdje postala :mrgreen:
sve je u redu, ne moramo na vježbe...samo neka tako nastavi.
diže glavu, pokušava se dići (kao da radi trbušnjake) zadovoljna sam i ja i dokica. :D
a koliko je star?
vidi se u potpisu...malo više od 4 mjeseca
moj bratić je rođen u 8-smom mj.Imao malih problema s disanjem ,kronični bronhitis i asmu od 9-14 godine , kao je prošao pubertet .. ni traga ničemu :mrgreen: :saint:
I ja ih rodila oba u 8 mj. Prvo sa 36 tj. i nismo imali nikakvih problema, drugo 35 tj. malo ubrzano disanje pol dana u inkubatoru idalje sve o.k.
Da napomenem nitko nije mogao skužiti zašto su se ranije rodili jer trudnoća sve o.k. dok fizijatar nije uočio smoju skoliozu kičme, i zbog opterećenja maternice na kičmu moje tjelo ih jednostavno izguralo van.