Traži oprost za ono što si napravio kontra svoje savjesti, i nastavi živjeti dalje najbolje što možeš, jer nazad ne možeš. Osobno ne bi brijala da mi duša djeteta kojeg sam se rješila dolazi u san i zajedno sretno živimo u paralelnoj stvarnosti.
Printable View
Traži oprost za ono što si napravio kontra svoje savjesti, i nastavi živjeti dalje najbolje što možeš, jer nazad ne možeš. Osobno ne bi brijala da mi duša djeteta kojeg sam se rješila dolazi u san i zajedno sretno živimo u paralelnoj stvarnosti.
Prije nekoliko dana, poslušavši savjete, koji, kad se sve zbroji, kažu: 'Pusti to iz sebe, oprosti si i traži oprost od ex-djevojke (iako fizički nije tu prisutna) i curice koja je jako dugo već sa mnom u sebi, razgovoraj sa nekim! ---> to je obavljeno :yes:- i bilo je zaista pročišćavajuće razgovarati o tome sa osobom kojoj vjerujem, jer nisam baš bio siguran - zato sam i postavio post na ovakav, virtualan način, spreman na svakakve reakcije i spreman ih bio ignorirati ali sam se potpuno iznenadio sa pozitivnim i konstruktivnim kritikama i savjetima...
Marna tvoj je savjet odavno u pogonu, a pošto mi je pisanje u krvi od malena (zato se i bavim novinarstvom) već je puno stranica ispisano i spremljeno. U Splitu su mi sve te bilješke snova i malih pričica i jedva čekam doć doma izvadit ih iz ladice i pročitati ponovno. Dugo nisam o tome pisao, jer kako vrijeme ide tako se i ja mijenjam i ne osjećam više tako jaku potrebu pisati o tome....
Prije samo dvije godine mislio sam da je to to - nikada neću imati dijete i nekako sam se pomirio sa tim, ali u te posljednje 2 godine nešto se u meni promijenilo i kažem vam, trenutni mame i tate - čak sam počeo misliti da sa mnom nešto nije u redu jer tako jako osjećati želju za djetetom (i obitelji) mislio sam da se samo ženama dešava (ne shvaćati doslovno, SAMO ženama, naravno da i muškarci o tom razmišljaju, i žele, i svašta nešto - ali ovo što ja osjećam, takav impuls negdje duboko u sebi, to sam mislio da je rezervirano samo za majku), ali očito sam u krivu. Kad sam pročitao postove gdje neke od vas mama velite kako su vaši muževi/partneri imali sličan poriv, opustio sam se - NISAM LUD :-D
Ljubim vas sve :))) - prejaka ste ekipa, i užasno mi je drago da ste me ovako prihvatili jer iskreno, jako sam želio sa nekim podijeliti ovaj moj 'problem' a nisam znao kako.
Svojoj dragoj prijateljici upravo sam ja preporučio se posavjetuje sa RODA-ma kad joj je klinka nakon prvog kontakta sa vrtićem pokupila temperaturu, proljev i povraćanje (i naravno, bila je izvan sebe zbog toga) jer sam vjerovao i računao na to da će joj pomoći međuroditeljska solidarnost i iskustva mama i tata malo starije djece. Nisam se prevario. Nakon 10ak dana što ih je provela na ovim stranicama, ushićena sva mi se javila i rekla: 'Moraš se priključiti!!!' i evo me...
Mislio sam da će na moj post bar 80% komentara (ako ih uopće bude bilo) biti negativni, al ste me razuvjerili i uvjerili da roditeljstvo u ljude donese nešto pozitivno, barem takav osjećaj imam, jer da sam na bilo kojoj drugoj društvenoj stranici 'otvorio dušu' na ovaj način mislim da bi se ljudi ful obrušili na mene i popljuvali me bez da uopće razmisle malo o onom o čemu pričam.
Sve u svemu - puno puno poz energije izbija sa ekrana kada sam na ovim stranicama, i još jedan savjet zlata vrijedi - manje foruma a više...... :)))
T H A N X X X X ! ! ! ! !
Maka :heart:
Davno me neki frajer nije rascmizdrio. :)
Maka, tnx (u know what I mean) ;)
Maka, nekako sam imala osjećaj da imaš spisateljskog dara, da si fina duša (bez obzira na tvoju profesiju, novinarstvo, iako su mnogi pisci bili i novinari!).
Dobro je da si pisao, da si imao tzv. prepisku sa samim sobom, oblikovan unutrašnji monolog - iznijevši svoje misli, osjećaji, želje ...
Savjet: ako ne želiš da to itko čita, spremi na sigurno mjesto (ako takvo postoji) ili uništi.
Kad si spomenuo Split, eh, ne mogu pobjeći od emocija ...:heart:
yes, I do... it againnnnnn
bravo maka baš mi je drago i imaš pravo što se tiče ovog foruma eto ja nisam roditelj ali već godinama visim na podforumu Potpomognuta oplodnja i tamo sam pronašla brdo dobrih savjeta, podrške a i prijatelje:heart:
fijuuuu - vidim Mali Mimi po postovima da si stvarno u aktivi. meni je osobno ova stranica jedna od boljih koje sam ikad vidio al ne vjerujem da cu ikad toliko postati jednostavno zato što nemam vremena, ali kad god uhvatim i 1/2h, prošetam po temama i zakon su.
Pogotovo ona - 'Što danas kuhate' - ta mi je pojednostavila život :))))))))))
Veeliki pozdrav
da ni ja ne vjerujem da sam ih toliko nakupila ali to je u 4 godine pa ajde nije strašno
Maka, ja sam imala strašnu potrebu za jednim djetetom. I to još jednim, jer smo MM i ja tada već imali dvoje, kćer i sina, idealan broj i kombinacija, zar ne?! Ali u jednom momentu, počela sam da osjećam potrebu da imam dijete, neko novo, ispočetka dijete, da mu se "žrtvujem" i da me ono"opravda" svojim postojanjem. Nije nam uspjevalo, a želja je samo rasla, graničila se sa opsjednošću, i tada sam se bez razmišljanja bacila u potpomognute pokušaje, od kojih, opet, nije bilo vajde.
I onda, jednostavno se desilo to. Što mnas je sve zajedno učvrstilo, mene upotpunilo, smirilo, olakšalo mi dušu. Samo san na stranicama Rode pisala o tome, jer okolina bi ostala zabezeknuta, da su znali, šta sve radimo da bih ja ispunila svoj san. Moj san je bio mali crnokosi dječak, a rodili smo veliku, kovrdžavu, svjetlokosu djevojčicu. Samo nam je ona nedostajala. I to je to. Razumijem te, i sigurna sam da ćeš naći svoj mir.
Prije te čežnje desila mi se porodična tragedija, u kojoj sam ja kao, najstarija bila i najjača i najhrabrija, izvana, ali rane su ostale duboke, jednostavno sam otupila od bježanja od boli.
ima koji dan u ruke mi je dospjela knjiga znakovita (u odnosu na tvoj uvodni post) naslova i teme:
Karin STRUCK, "Vidim svoje dijete u snu"
imate bar dvije dodirne točke, autorica i ti....
svako dobro tebi i tvojima :)
Ja sam sanjala svo troje svoje djece, dvije godine prije nego sam postala mama, i spol, i boju kose, i okolnosti njihova dolaska. Vjerujem da mi svi u sebi nosimo puno više sposobnosti nego što ih koristimo, i da veza između ljudi može postojati puno prije nego se ostvari u realnom životu.
ivanas, moja su mi djeca rekla da su znali da ćemo im MM i ja biti roditelji!
Kad su to izjavili, bili su jako maleni, nitko nije utjecao na njihov odgovor.
Neki u obitelji tvrde da dječja mašta nema granica.
Ok, ali ipak ...
Po nekim filozofijama, djeca biraju roditelje prije rođenja.. pa, eto :mrgreen:
Doga da, to sam i ja čuo. ovaj topic nekako skrenuo u ezoteriju (baš tamo gdje i spada:))
ivanas - stvarno?????? znao sam da to ima 8-)
doga nije to dijagnoza već recept :)
moj klinac je, kad ga je sestra pitala gdje je bio prije nego što se našao u maminom trbuhu, rekao da je on bio u čajniku :lol:
Maka meni se čini ta tvoja želja i razmišljanje o djetetu vrlo važnim, ne dolaze takve stvari u glavu bezveze.
Ja sam silno poželila dijete u vremenu dok sam bila studentica, s hrpom ispita ispred sebe, partner i ja podstanari, i pustila sam da me život i želja vodi, i sad kad se osvrnem unazad sve se dogodilo baš kako se trebalo dogoditi, i nitko mi ne može reći da je to sve samo hrpa slučajnosti, postoji neka sila veća od nas samih koja nas vodi ako ju pristanemo poslušati, ma kako god to nešto netko nazivao. I tek onda kad se slijedi tja unutarnji glas čovjek osjeća mir i kao da je sve na svom mjestu.
Hmmmm.... ne znam jesam li ikada napisao svoje mišljenje o pitanju iz prvog posta....
Mislim da to nije normalno.
velika želja za djetetom kod muškarca nije ništa neobično, logično bi bilo da su žene te koje imaju jači taj nagon od muškaraca, ali nigdje ne postoji to pravilo pa...zašto ne! a pojavljivanje djevojčice u snovima mislim da je velikim djelom zapravo tvoja podsvjest. razmišljaš često o situaciji u kojoj ste bili i o djetetu kako bi danas izgledalo.. takva intenzivna razmišljanja vraćaju nam se i u snovima. pokušaj sa kratkom meditacijom prije spavanja..kada se budeš naučio opustiti do te mjere da tokom kratke meditacije ne razmišljaš o apsolutno ničemu, mozak će ti se uspjeti odmoriti šta će rezultirati i kvalitetnije prospavanim noćima. pokušaj...ništa te ne košta.. :)