Pa da, samo ogromna je razlika popiješ li dnevno pola litre mlijeka, ili neku namirnicu gdje ga ima možda trećina deci.
Printable View
Pa da, samo ogromna je razlika popiješ li dnevno pola litre mlijeka, ili neku namirnicu gdje ga ima možda trećina deci.
Ajme pa što da onda više jedem...
Ako se najedem mahunarki postat ću subjet Kyoto protokola.
mamazika, samo žvači!!!!!
A kalcija ima u sezamu, spirulini, zelenom povrću.....
Ja Irmi nisam davala kravlje mlijeko, jede npr svježi sir i vrhnje, putar i jogurt, ali i to relativno rijetko.....
Ja fakat vjerujem da ljudima netreba kravlje mlijeko!
branka, evo nešto za tebe ;) ,
stari topic o dojenju u trudnoći http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=563
Osobno mislim da se s kravljim proizvodima i kravljim mlijekom treba voditi računa koliko se unosi u organizam u vidljivoj i nevidljivoj formi. Mislim da moramo posebno razmisliti o nevidljivoj formi. Ta je gadna i češća. Znači i o nevidljivoj formi problematičnog izvora kalcija moramo misliti.
Najlakše se hraniti pojedinačnim namirnicama, a ne mješavinama, ako mislimo na to. Moj je največi problem vrijeme.
Ovo o trudnim kravama da pojasnim je slijedeće. Krava nosi 9 mjeseci kao žena. Nakon poroda osjemenjuje se recimo kad prođu dva mjeseca. Toliko o kravljem babinju. Ako upali od prve krava nosi 9 mjeseci i zasušuje se dva mjeseca prije planiranog termina poroda. To znači samo prva dva mjeseca nakon poroda krava nije gravidna. Međutim tada je pucaju drugi hormoni i hormoni su uvijek u mlijeku ovakvi ili onakvi.
Pitanje je samo zašto doktori razbijaju glavu o dojenju u trudnoći i njihovoj štetnosti?
Zabranjeno je davanje bilo kakvih hormona rasta ili bilo kakvih hormona mliječnim kravama. Daje se busorelin kravama kod umjetnog osjemnejivanja da bi uspješnost bila veča, a i to je hormon. Želi se potaknuti ovulacija...
MJ, tek sad vidim ovo. Hvala :love: . Uopće se više ne živciram. Čak mi se bliži i onaj famozni 24. tj. kad navodno oksitocin može početi štetiti, a ja se uopće ne uzrujavam, iako sam mislila da će dotad možda prestati. Ipak doji puno manje i dalje ćemo po feelingu (i nalazima, naravno).
ovo što kaže samaritanka mi je super dokaz u prilog dojenju u trudnoći