kako nema, mujice? :-o
(tek sad vidim da si ovo jutros pisao...)
Printable View
Nema novosti, sve je po starom. Znaci kako si ti napisala. Da li ti je dijete alergično na nešto od hrane? Ako je, neka kaže prije cijepljenja.
ne cjepim dijete... vjerujem u lječenje kada je ono neophodno a ne za svaku sitnicu... ne lječimo se homeopatijom..jednako smo bolesni i zdravi kao i kad smo se cijepili....... Ja sam kao mala primila dva cjepiva...provela u bolnici prvih 5godina života....nema koji lijek na meni nisu isprobali a dijegnoze nisu dali - toliko o slijepom vjerovanju u medicinu
Ali, pročitala si članak na linku u uvodnom postu? Važno je to znati u možebitnim hitnim slučajevima.
Zato smo mi išli na cijepljenje u školski dispanzer. Nakon ispitivanja alergije na gljive. Nije bilo alergije, ali smo za svaki slučaj išli tamo, čekali nekih 20ak minuta nakon cijepljenja i kad nije bilo reakcije, išli doma. Sva tri puta. Sve je prošlo bez problema.
mujice kaj ti podižeš neku paniku tim tekstom kao i ovi novinari s ovim komarcima ... mislim protiv koliko bolesti ne postoji cijepivo a kojih bi se trebali itekako bojati pa nikom ništa ...jedino ak ovi iz laboratorija ne namjeravaju kakvu bolešćinu ponovno pustiti da bi zaradili na cjepivima....
Kaj da ja sad radim.... mi smo se cijepili do 1g nismo s Priorixom...imali su koma nus-pojave a i imali smo i autizam u obitelji i nisam mogla riskirati s daljnim cjpljenjem i tolikom živom.
Kad sam doktora pitala kaj sad, on je rekao; gle ta je cijepiva trebala primiti do 5g, kako ih nije primila više ni ne mora. Ono kaj dobivaju od 6g drugačije je cjepivo po sastvu od onog do 5g.
I sad ja tebe pitam što da ja radim kada mala krene u školu? Smije li se ona uopće cijepiti npr s 3u1 ili 5u1 kad je "sastva" drugčiji nego do 5g. I koliko bi npr. doza Priorixa morala primit da bude zaštićena i do koje godine života će ju štititi ta cijepiva ako računamo da zadnje primi s 14g, a predpostavimo da do 30g neće roditi?
Ja bih ju samo htjela cijepiti protiv rubeole, dječje paralize i eventualno ospica, (ali znam da su pojedine doze čak "gore" tj. imaju više konzervansa, žive itd. od normalne kombinacije cjepiva) sve ovo ostalo su mi idiotarije- pogotovo HepB- nema šanse da to genetski modificirano cijepivo dotakne moje djete više ikad!!!!
što nije u redu s cjepivom protiv hepatitisa B??:-o
Beti3, vi ste bili?
aj' daj par utješnih... :mrgreen:
Bili. Sve je prošlo bez bolova, bez temperature, bez ikakvih problema. I valjda je sigurnost od hepatitisa postignuta. Iako se nadam da to nikad neće morati testirati na vlastitoj koži.
Moram reći da mi nije svejedno kad idemo na cijepljenje. Uvijek postoji rizik. Ali, kad odvagnem, manji je od bolesti.
Ne bih htjela da mi ikada spočitnu da sam ih mogla cijepiti, a nisam i da radi toga obole. Na taj rizik nisam spremna.
Tnx, Beti3, nadam se da će tako isto, bez problema, proći i kod nas...
Uglavnom slično razmišljamo po tom pitanju...
Nema nam Mujice večeras, mislila sam još koju pametnu čuti i od njega...
kaj je hepatitis na gljivama ?, ak da onda ni jedno malo dete ne bi smjelo to uzet,moj klinac koji nije cjepljen protiv hepatitisa (berba 2001) uvijek u školi povrača ak su gljive, doma gljive ne jedemo već 6 godina, od kad imamo alergičarku
Na kvasnicama.
Saccharomyces cerevisiae.
Kvasac.
http://en.wikipedia.org/wiki/Saccharomyces_cerevisiae
ali onda bi to trebalo značit da samo oni koji ne smiju jest kvas bi trebali imat neke probleme, ili općenito
Naravno da moramo razmišljati prije nego cijepimo djecu, ali nam neke stranice neće pomoći. Kao atma. OK, ima točnih podataka, ali recimo upalo mi je ovo u oči:
"Nedavna obdukcijska studija provedena na starijim osobama utvrdila je da je 20% mozgova sadržavalo žive viruse ospica te 45% drugih organa također je sadržavalo žive viruse ospica"
Pa se pitam koliko su stare te "starije " osobe kada se zna da je cijepljenje protiv ospica uvedeno 1969. Kako da vjerujem i ostalim podacima?
A osobe koje su preboljele ospice? Imaju li i one žive viruse u mozgu? Jer, tokom bolesti je organizam izložen daleko većem broju živih virusa nego iz cjepiva. Takva sam, uvijek se nešto pitam...
Pisali sam već neki dan o tome:
http://forum.roda.hr/threads/77267-Z...-djeci-i-skoli
Članak iz Novog lista.
Iso miki koja glupost!
Jedini scenarij u kojem ova vreća bedastoća pije vodu je izvanredno stanje s potpunim ukidanjem građanskih prava.
Već viđeno, takvu nebulozu su već pokušali progurati s onom nevjerojatnom izmišljotinom od pandemije svinjske gripe. Tko zna što sad spremaju?!
Inače sam baš znatiželjan na koji način, osim krivotvorenja, prijevare ili iznude, netko može dobiti potpis na izjavu s kojom se potpisnik ne slaže. A! Izvanredno stanje, naravno.
Molim vas za savjet. Da li netko zna kakvo je stanje u RS s cijepljenjem? Kolegica mi je ispričala kako joj je sestrična odbila svu svoju djecu cijepiti ovdje u Bosni sa svime osim osnovnim cjepivom (rekla mi je pitati koje je to "osnovno") jer je i sama zdravstveni radnik i zna šta se sve događa djeci od cjepiva- u velikom postotku. Uz to joj je bliža rodica izgubila curicu jer su se 3 mjeseca nakon cjepiva pojavili znakovi cerebralne paralize (što se povezalo s cjepivom) i malena se borila sve do 5 godine kada je umrla. Sve mi se nekako nije činilo tako ozbiljno kad sam čitala svakakve postove na forumima, ali kad sam čula uz to i ovo iz usta nekoga koga poznajem... totalno sam prestravljena!
Uz moje pitanje - koje bi to bilo "osnovno" cjepivo-, imam još jedno- Ako ćeš već odbiti neka cjepiva, da li ti to sam moraš reći, i kome, ili su doktori dužni tebe pitati pod obavezno- i kada???
Ne znam sto bi bila "osnovna " cjepiva. Ne vjerujem da postoji ta kategorija. Postoji kategorija selektivnog cijepljenja ( sa samo određenim cjepivima), i postoji kategorija odgodenog cijepljenja ( kad se sva ili neka cijepljenja odgode za malo kasnije). Ali obje kategorije nose određene rizike od bolesti , kao sto i cijepljenja nosi određeni rizik od nuspojava. Dijete o kojem pričaš je vjerojatno primilo cjepivo za polio oralno ( koje je aktivno) , ono je kod nas prije desetak godina zamjenjeno inaktiviranim koje ima značajno manje nuspojave.