čni mi se da sam danas u mercatoru "na akciji" vidjela ovu klimu http://www.ekupi.hr/VIVAX-COOL-klima...gr-235776.aspx za 2500 kuna
Printable View
čni mi se da sam danas u mercatoru "na akciji" vidjela ovu klimu http://www.ekupi.hr/VIVAX-COOL-klima...gr-235776.aspx za 2500 kuna
ma znam da nisu,al bila neki dan u konzumu za 1800kn a ovaj moj tudum opet kenj*ao.....sad mi žao što nisam uzela a više ih nema....
ne kužim se baš u klime, tak da mi je ovaj savjet gore od winnerice dobro došao...ak još tko ima kakav pametan savjet oko kupnje nek viče ;)
Lukas, od 11.07. će opet biti po 1799 kuna, zadnja strana kataloga sa narančastim gumenjakom
http://www.catalog.hr/katalozi/kategorija/konzum
http://www.konzum.hr/external/KatalogN2-07/katalog.swf
mislim da su to krivo napisali...to je katalog DO 11.07...konzum nikad nema unaprijed kataloge
Imaš pravo, na stranicama Konzuma piše do, a ne od...
Preporučila bih (tko može, naravno) inverter jer troši zaista manje struje i onda je čovjek pali bez grižnje savjesti kad god mu treba. Nama radi cijelu noć upaljena na 25 ili 26 stupnjeva u spavaćoj sobi i zaista spavamo kao bebe. I po zimi, budući da nam se grijanje gasi oko 23h po potrebi dogrijemo spavaću sobu (klinac nikad nije pokriven :)) i zato nam stvarno znači što radi do -15! Obavezno se treba raspitati koja snaga uređaja je potrebna za pojedini prostor inače efekt neće biti dobar.
koliko sam skužila te inverter klime su 1 skuplje od ovih "običnih"
ja je ne bi uzela prvenstveno zbog cijene
a i namjena je bitan faktor
ne treba mi za grijanje već za rashladiti prostor i to ne cijelo ljeto već samo 2-možda 3 tjedna godišnje kad su temp. vani ovako visoke 35+
Ja imam samo 2 jake Daikin inverter klime i na njih se i grijem i hladim....
Proslo sam ju ljeto okljevala palit radi male bebe,no kad smo se obe osule od znoja drzuci je po cijele dane na rukama brzo sam se predomislila!
Usisavam filtere svako 10dn,ne pretjerujem sa temperaturom,puse u strop i sve 5!
Nama ovih dana i noći klima radi non stop. Nisam sretna radi toga ali jednostavno drugačije nejde! Cijelu noć je lijepo stavim na noćni program i ona prozračuje cijelo vrijeme i održava finu ugodnu svježinu prostorije, bez da jako hladi ili puše.
Za cure koje će vjerojatno uskoro postavljati klimu imam još jedan zaboravljeni praktični savjet: prostorija u koju se postavlja klima - SVE si površine dobro zaštitite, kao da idete krečiti npr., i pod isto! Nemojte ostaviti ništa nezaštićeno jer ima dosta bušenja (buši se vanjski zid koji je u pravilu debeli i to jednom posebnom velikom bušilicom) i doooosta prašine (i previše). Lakše ćete poslije dovesti stvari u red, a i neke stvari se mogu zbog neznanja uništiti prašinom. ;)
Sretno!!!
Lucas, ja baš sa sinom ovih dana komentiram da sva sreća pa smo je postavili onda kad je tata bio u Makedoniji na putu. :lol:
winnerica moze se sprijeciti ako se usuivac poveze s tom busilicom, no to ovisi i busilici i o majstoru, ali savjet je stvarno OK
eris jeste ste poceli hladiti?
A može se naravno... Samo ti svi majstori sad u sezoni kad prži (bar tu u Zg) imaju gužvu, pa gledaju što prije onda postavit klimu i ići dalje raditi, a ne se zafrkavati s tuđim usisavačima (to samo tak sami radimo). Inače, postoji i specijalan način rada s tom ogromnom bušilicom, pa neznam radi sigurnosti kak im to može uopće ići ali to je drugi par rukavica...
Cure pogledajte ponudu u Pevecu i sl.
ja kupila 8-)
sutra mi dođe majstor pogledati gdje će ju i kako postaviti (ja sam mislila da ju stavimo u hodnik da hladi sobu i kuhinju)
kupila u interšparu za 2099kn, vivax, 3,5 kw hlađenje, A klasa ,ostale detalje sam zaboravila, piše mi na kutiji,a ona je u mm-ovom autu.
tak sam hepi da vam nemogu opisati :-D i jedva čekam da ju postave da se možemo naspavati
Bravo Lucas, veselim se za tebe!!! Nisi je puno platila, o.k. ste prošli.
e to ću ti sutra znati reći.... šogorica je prije 2 godine platila 800kn, tak da, pojma nemam...javim kad postave
edit: hvala winnerica
mi imamo klimu u boravku i blagavaoni, a na katu u našoj spavaćoj sobi imamo stropni ventilator, koji me je doslovno spasio vrućina kad smo ga stavili prije tri godine.
Totalno je bešuman, cijelu noć vrti na najmanjoj brzini i doslovno nas spašava.
Pa ukoliko netko iz bilo kojih razloga ne može staviti klimu, toplo preporučam stropni ventilator, barem za spavaće sobe.
Mi smo ga platili oko 250,00 u Bauhausu.
Mi smo platili 1000 kn (to je do 3.5 metra od vanjske jedinice do unutarnje udaljenost, sve iznad te udaljenosti se dodatno naplaćuje). Njihov je bio sav materijal (cijevi), nisu ugrađivali cjevi koje su došle s aparatom (Quadro) jer da su njihove bolje. Prošle su 3 god. od tad i zadovoljni smo.
Postavili smo klimu, i to u hodnik, tako da lijepo rashladi čitav stan. Uglavnom, super smo zadovoljni, ljudi su došli odmah postaviti, klima i ugradnja su koštale oko 340eura, vivax je u pitanju, nadam se da će raditi dugo. Dva dana je već vani pakao, i sad se pitamo kako smo bez nje živjeli sve ove godine.
i da, puno je prašine prilikom postavljanja, ja sam u subotu, nakon majstora, imala mini generalku po stanu. Zato, zaštite prostor dobro.
A ima li itko ikakvo pozitivno iskustvo sa pokretnim klimama?
mislim da smo pisali o tome nekad davno i tad nije bilo pozitvnih iskustava.
problem je crijevo koje treba izbaciti van. a siroko je.
i bucna je
Super cure, baš mi je drago!!! Vivax su vam dobri aparati ;)
imamo klimu negdje od 2007 kad je bilo isto pakleno vruče ,stavili smo je onda zbog dijece koja su imala tad 3 i 1 godinu.noćima nisu spavali ,bili cendravi ,mokri znojni i tak.stavili klimu i sve 5.ne koristimo je puno ,mislim da je prošlo ljeto nismo ni palili ,ali jesam u jesen na grijanje kad je u stanu bilo hladno (dok se centralno nije pustilo u pogon).
Zato klima šajba ovih dana od jutra do mraka jer je jednostavno nemoguče bilo šta radit ,a da ona nije upaljena.
mi imamo panasonic i odlična je, uz mrežice na trohadil prozorima dvije ključne stvari za kvalitetu životu u našem stanu.
Nama je u vikendici na moru nepodnošljivo pa razmišljam (kao i svake godine) o uvođenju klime, no ima silnih prepreka tome (a glavna je novac) - tako da svake godine ispočetka razmatram te pokretne klime, to bi nam bilo vrhunsko rješenje, no nisam još u životu pročitala da je netko negdje pohvalio pokretne klime, čujem same loše stvari o njima.
ja sam pobrala svu svoju zlatninu,prodala je i skupila taman za klimu i ugradnju 8-)
njie nešto,al eto, čovjeka veseli...
da sam se toga prije sjetila, nebi se kuhali sad
Pa Lucas, koliko je te zlatnine bilo?! :-o
2 lančića, 1 narukvica i 2 mala privjeska.... 3000 kunića ....velim, nije puno al eto čovjeka veseli.
eh, sad se kajem što sam za krizmu vikala:"neću zlatoooo,meni je to ružnoooo"....sad bi si možda i minus otplatila :lol:
Mraaakkk!!! Ajd super, niti ja ne volim te đinđe (ni prave ni krive), al si si barem pomogla dugoročno. Jel se hladite?
Inače sam bila jutros u Interesparu i gledala kak grabe klima uređaje, a cijene su ovakve: Vivax 1900 kn s kuponom njihovim, Quadro 2100 kn - garancija 5 god.!, Panasonic 2600 kn... Dosta povoljno. ;)
ne hladimo se, čekamo majstora...trebao bi doći danas popodne ili najkasnije sutra....sam je, a radi ko blesav od jutra do mraka,. veli da ovak dugo nije bio zatrpan pozivima.
baš jučer susjed vidio da nosimo klimu pa pita gdje sam uspjela nać, da je on obišao pol Zagreba i našao samo one od 2,6 kW
da, u interšparu su te za 1900kn jačine 2,6 (il 2,8) nisam sigurna i dobiju se nosači gratis...
jučer je na branimirovoj bilo još desetak komada svih
i ja sam na kraju uzela vivax klimu 3,5 u frigu za 2099 kn. danas su mi je postavili :sing:
Lucas samo da pohvalim avatar
:mrgreen: hvala.....
evo klima je postavljena, hladili smo se,naspavali,sad par dana je nismo palili,al mislim da ću predvečer opet morati....
i trebalo je 6 dana da je postave.... prvo je sklopka izbacivala, pa smo morali kupit novu sklopku,pa čekaj strujića, pa je taman bio vikend, pa.......
uglavnom, blažena bila....
Ma ja ću vam reći cure moje (Beti i Pomikaki) da je svako izdržavanje bez veze... Patiš umjesto da si olakšaš.
Ali, ja vooolim kad je toooplo. A ljeto je tako kratko. Ni u autu ne palim klimu kad sam sama. Da mi je živiti u širinama gdje je uvijek 28 stupnjeva...
ne razumijem argument "klime su nezdrave"...što to znači, da su vrućine zdrave ?!
ja ne mogu zamislit da danas postoje kućanstva bez klime. mi svoju praktički ne gasimo ima 2 tjedna, stan nam je cijeli na suncu i mislim da ne bi preživjeli bez nje. prije tjedan dana je u St u 22 sata izmjereno 34 stupnja
ima li tko kakvo iskustvo sa pokretnim rashlađivačem zraka ovako nešto http://issuu.com/catalog.hr/docs/pev...owFlipBtn=true
to je ovaj u kutu šta košta 699,00 kn
gdje god sam gledala Metro, bauhaus i sl. svugdje su se rasprodali u roku odmah (ako nije kakav za***)
znači nije pokretna klima, nema onaj "top" za vani, radi na principu vode i/ili leda u posudama