da je kozje mlijeko baš tako učinkovito, prodavalo bi se kao lijek
došla sam napomenuti da je na ovome topiku napisano puno osobnih iskustava od kojih su neka i jako loša
pa molim sve one koji čitaju, da dobro provjere
Printable View
da je kozje mlijeko baš tako učinkovito, prodavalo bi se kao lijek
došla sam napomenuti da je na ovome topiku napisano puno osobnih iskustava od kojih su neka i jako loša
pa molim sve one koji čitaju, da dobro provjere
voljela znat koja su tu loša osobna iskustva? jel meni je zbilja bitno pošto nije mi djete dojeno da joj pružim najzdravije što mogu..
davanje neadaptiranog mlijeka djetetu od 4 - 5 mjeseci je jako, jako loš primjer.
na čast pedijatrici koja ti je to odobrila.
ok! jel mogu reć da si me zabrinula?! ali nitko nam nije rekao da je to loše.. mogu li znati zašto loše?
nemoj sada više brinuti, što je bilo - bilo je.
životinjsko mlijeko nije prilagođeno djeci do 18 mjeseci, kaže Svjetska zdravstvena organizacija.
može biti uzročnikom alergija, izazvati kapilarna krvarenja i time uzrokovati anemiju, opterećuje bubrege, jetru... sve organe probavnog sustava... jer je prilagođeno malim životinjama, a ne malim ljudima.
ako tvoje dijete nema problema, odlično :heart:, ali nikako ne bih voljela da se na našim stranicama pročita kako je to u redu.
jer nije.
a moram reći da sam i tu već negdje pisala da zbilja imamo problema sa probavom.. mislim imali smo taj problem od početka i kada je bila samo na adaptiranom, moguće je da se to sve produžilo zbog davanje kozijeg mlijeka.. ali kako kažeš šta je tu je.. kravlje sam joj dala prvi puta sa 18 mj..
Nama je dr rekla da joj ne dajem kozje mlijeko nikako ( ovoj najmanjoj, starijima slobodno) jer zbog njega djeca imaju problema sa nedostatkom željeza. Imam svoju kozu, mlijeko je super, inače je samo cca 4 % ljudi alergično na kozje mlijeko za razliku od onih alergičnih na kravlje. Meni dosta teško pada na želudac, imam refluks i gastritis i izaziva mi gadno podrigivanje i težinu. Sir mi je prefin i ne stvara mi probleme.
Ja isto imam gastritis ali me ne muči to mlijeko. Ok, nisam ga puno popila, možda 2 dcl.
I sad ste me skroz ubile u pojam...da dajem i dalje malom il ne?
Nikad nije imao problema sa željezom, čak štoviše super mu je krvna slika al nebi htjela to sad upropastit.
Ne vidim na njemu nikakve fiziološke promjene tipa proljeva, zatvora, vjetrova, grčeva...sve je najnormalnije kao i dosad.
ne znam ja bi na tvom mjestu nastavila, ne vidim veliku razliku između kravljeg i kozjeg ( mada moji sad piju kozje, ovi veliki), a klincu ( najvećem) sam kravlje počela davat s 13 mjeseci.
Mislim da umjereno uzimanje nema štetnosti, svakodnevno ima, ali povremeno sigurno ne, još ako je od provjerene koze :)
Kombinacija jogurta, sirnog namaza i povremeno šalice kozjeg mlijeka, čist dosta. a kalcij nadoknađujte sa sjemenkama i ostalim povrćem.