-
Rozi, hvala ti puno sto si podijelila svoje iskustvo, puno mi znaci
Da, nakon prvobitnog soka i straha, i ja sam dosla do tog zakljucka - ima i puno gorih stvari od epilepsije :-( ako to i bude
Al svejedno sam u strahu
Strah me tih napada, bojim se da se ne ponove
I hocu li ja, ili onaj tko bude uz nju, postupiti kako treba
Ne znam pustiti ju u vrtic ili ne...
Na aktivnosti koje ide...
Znam da trebam, al strah me...
Mozes li mi molim te reci kako se dobiva opca prije magnetske?
-
U Klaicevoj smo bili i 100 puta su nas svasta pitali, a od pretraga smo samo vadili krv (to je bilo povezano kasnije i radi lijeka) te bili na turbo kratkom razgovoru kod anesteziologa koji je zapravo samo pogledao sve sto su zapisali doktori s odjela, napomenuo da se cuvamo bilo kakve prehlade i temperature ta 2-3 dana do termina za MR i objasnio nam kratko kako ce to sve izgledati, ovo sto ti pisem:
najveca je muka bila sto se (ako se dobro sjecam) pet sati prije anestezije nista ne smije jesti i dva sata prije nista ni piti. Jaaako rano smo se probudili, u nadi da ce zaspati i prespavati taj dio dok mora biti gladna. Nije, a moram priznati da sam joj davala stapice i male perece na kapaljku jer se sat pregleda pomicao zbog nekog hitnog slucaja. Dok smo onda docekali, ona je bila turbo umorna i bez previse negodovanja legla u taj 'krevet', ja sam je drzala za ruku dok su joj stavili maskicu i kada je zaspala, izasla sam van. Anestezija je minimalna za to kratko razdoblje koliko mora spavati. Trajalo je oko pola sata. I sad me jeza dok se toga sjetim jer u tom trenutku moras biti spreman na svakakav nalaz, a u bolnici svasta vidis :-/
Nakon toga odvezli su je na odjel, smjetili nas u sobu, bila je dosta nervozna, no uspjela je opet zaspati i odspavala je oko dva sata. Kad se probudila, sve pet. Pojela je lagano i zatim u manjim obrocima, nije povracala. Ekipa s magneta i neuropedijatrica su nam odmah rekli da je nalaz uredan i da nema nikakvih promjena, tako da smo bili mirni iako je sluzbeni nalaz dosao tek kasnije.
Upravo se danas vratili nakon kontrole :-) EEG je uredan, minimalna terapija ostaje, ali se ne povecava, kontrola za 6-7 mjeseci. Samo da tako ostane :-)
Nadam se da cete i vi brzo dalje, koliko sam citala kod privatnika je lakse radi tocnih termina jer je nama bilo koma ovo cekanje i pomicanje satnice za MR taj dan zbog gladi. Ali izdrzi se to sve nekako, samo da sve bude u redu
Cuvajte se :-)
-
Rozi, hvala ti puno na informacijama
mene malo strah toga, kako će sve to proći, tj. kako će ona reagirati
iako, uopće nemem sumnje da će nalaz biti dobar :-)
al me malo strah da se ne razboli kad bude trebala ići... mislim da ću je jedno 10 dana ranije izvaditi iz vrtića
da se oporavi ako bude virozna ili da ne pokupi nešto baš tada
inače, malo sam se opustila, ne skačem više na svaki njezin pokret (iako sam i dalje na oprezu) i krenula je u vrtić :-)
tetama sam naravno sve objasnila i odnijela jednu klizmu, zlu ne trebalo
-
i da, super za vaše dobre nalaze
neka tako i ostane!
-
evo, mi u petak bili na kontrolnom eeg-u, mjesec dana nakon napada
neuroped. je zadovoljna, kaze da je nalaz bolji od onog prije mjesec dana
vide se jos malo neke promjene, ali je bolje, tj. rekla je da ne zna da je imala napad i da nema prethodni eeg, rekla bi da je to uredan nalaz :-)
jako je zadovoljna sto se u mjesec dana nije ponovilo
kontrola za 6 mjeseci, al ceka nas mr u 5.mjesecu
uglavnom, nemamo konacnu dijagnozu, i dalje je nespecificne konvulzije... to je valjda dobro...
-
baš mi je drago da je curka dobro. neka tako i ostane :)