-
Da se odmah ogradim :) , nisam ja za neuzimanje kontraceptiva pod svaku cijenu. Svatko nek procijeni za sebe. Sto se mene osobno tice, protiv sam i ne bi ih sama vise nikad uzimala. Vidjet cu kako ce biti kasnije, tj. kakvo cu misljenje imati.
Ja sam samo protiv nekih iskljucivih informacija tipa: nesto nikako ne moze biti stetno. Tko je taj tko garantira nekome da nece mozda!! dobiti rak ako se dvadeset godina kljuka hormonima???
Ista stvar je i sa drugim stvarima tipa cijepljenje itd. Normalno da medicinska struka i farmaceutska industrija sipaju iz rukava samo ono sto ide njima u prilog. Medijske kampanje, reklame na sve strane, doktori u koje imamo povjerenje, manipulacije podacima.....pa prakticki je nemoguce dobiti danas bilo kakvu objektivnu informaciju.
Ja sam prije drugog djeteta uzimala kao konc. sredstvo onu spricu sto se daje svaka tri mjeseca. Necu sada detalje o tome zasto mi je bila grozna. Doktorica mi je to hvalila na sva usta. Da bi onda dosla kod druge doktorice koja je dizala u nebesa spiralu, a za tu spricu izrazila samo sumnje i kriticko misljenje. Ova moja prva doktorica je, s druge strane, jako kritizirala spiralu. Pa ti sad budi pametan i vjeruj.
Moguce je da nekome nesto pomogne u odredjenom periodu zivota. Npr. kod problema s cistama itd. Ali, to nije nikako razlog da se sve druge popratne pojave odbace i da se kaze kako je to nesto a priori super.
-
ja nisam ni rekla da je super.ima nuspojava kao i svi lijekovi,a lijekove također koristimo,zar ne?
nitko ti ne garantira da nećeš dobiti rak, isto kao što ti nitko ne garantira da ćeš doživjeti duboku starost ako zdravo živiš.
moj doktor ne živi od zarade na kontracepciji pa ne znam zašto bi nešto hvalio ako to ne valja.k vragu,ako on nema pojma onda nitko od nas ni ne mora ići liječniku kad smo svi tako pametni i znamo bolje od njih.
ako ti reguliraš začeće na prirodan način i time si zadovoljna,bravo za tebe.
ja sam zadovoljna svojom spiralom.
-
Moja prijateljica je bila neko vrijeme na tim injekcijama zbog hipermenoreje. Udebljala se 9 kila koje već godinama ne može skinuti...
-
Vidim da je u temi pisano davno...
Hajde mi sad pomozite, da li ima vas sa pozitivnim iskustvima danas? I koju spiralu koristite? S negativnim iskustvima? Koju spiralu koristite i zašto je loše?
Hvaaaaaala!
-
Od šestog mjeseca mog mlađeg sina imala sam klasičnu bakrenu spiralu godinama. Odradila je posao. Kasnije sam zbog pretjeranih krvarenja i ulaska u klimakterij dobila mirenu (koja otpušta hormone) - ta je još bolja.
Posavjetuj se sa ginekologom koja opcija ti je najbolja.
Ulaganje spirale nije baš ugodno, ali ni strašno. Najbolji opis je "neugoda". Zahvat traje kratko, dobiješ savjet da popiješ tablete protiv bolova (nisu mi trebale, ali sam ih imala pri ruci) i gotovo. Par dana se osjećaš "čudno" a onda se sve sredi. Uklanjanje spirale bilo je isto jednostavno i brzo.