Trudim se litru dnevno (sto je uduplano od inace), i piskim svako 20 minuta, vise mi neugodno na poslu stalno u wc :)
Mislim da je maternica bas na mjehuru. A i kad se stomak stvrdne jako je nisko. Nadam se da ce se podici.
Printable View
Trudim se litru dnevno (sto je uduplano od inace), i piskim svako 20 minuta, vise mi neugodno na poslu stalno u wc :)
Mislim da je maternica bas na mjehuru. A i kad se stomak stvrdne jako je nisko. Nadam se da ce se podici.
cini li ti se sta bolje s mg?
ja ga pokušavam smanjit na 300, zbog proljeva, al bude trbuh ko kamen, s 600 je ipak malo meksi
eto me...
jucer sam nakon jedno 5 odlazaka na wc, napokon popila spasmex, legla i ostala u krevetu veci dio dana tako da je sve stalo i smirilo se.
no.. evo sam opet ista stvar, bila na wc-u jutros.. i maloprije u lezecem polozaju ma krenulo šiljiti opet, trbuh ni priblizno tvrd kako zna biti, ali me utomatski potjeralo na wc. dosla do wc-a, prestalo..
sad sam opet popila spasmex i lezim., zvala doktora i sutra cu na pregled.
nisam tip koji inace ide kod doktora na prvu, ali na drugu ili trecu svakako da.. tako da je vrag odnio salu i sutra prijepodne idem.
ovo je drugacije od samo tvrdog trbuha, to mi se desava dosta cesto i jeste neugodno, ali ne boli.. ovo stegne na nekom drugom mjestu i ne sviđa mi se vise.. :/
bumo vidli..
samamama, nemoj se ljutiti, ali to su simptomi s kojima se ide i na hitnu. Ne želim te preplašiti, uvijek postoji ogromna šansa da nije apsolutno ništa, ali točno tako izgleda prijevremeno otvaranje, a budući da si u 30 i nešto sitno tjednu, nikako nije vrijeme na porod.
U takvim trenucima u trudnoći se ide kod dr. - odmah, bila ja paničar ili ne.
Uvijek je najljepše kad dr. zaključi nije ništa, odite doma, ali nakon kvalitetnog pregleda specijalista (u ovom slučaju vjerojatno i CTG - a).
Magnezij pomaže kao prirodna preventiva i za opuštanje mišića maternice, ako su jake kontrakcije koje otvaraju magnezij nije dovoljan. Npr. meni je Mg pomagao u ranijem stadiju trudnoće, kasnije ne. A pazila sam i na hidraciju.
samamama, cekamo vijesti!
meni je dosad posebno tvrd trbuh znacio da raste, tako i sad-ko da sam dupla u zadnja dva dana, al kad je to tek pocelo-dvaput sam viska isla na pregled da potvrdi da zbog toga nema otvaranja
divno, cestitam za curu, sad si mirna, lakse se dise!
Curke, je li normalno da mi je trbuh u 16. tjednu tvrd i napet? Ima 2-3 dana baš ga osjećam kako se napeo, pogotovo sa strana. Kontrola mi je tek za 2 tjedna pa ne znam trebam li otići ranije ili je ovo normalno u ovom stadiju trudnoće?
tvrd i napet povremeno ili cijelo vrijeme?
cijeli trbuh ili samo neki djelovi?
ako te ovo toliko brine ja bi na tvom mjestu otišla na hitnu u bolnicu, čisto radi bebe i svog mira.
Ma bio mi je nekako najviše tvrd sa strana i imala sam neki osjećaj težine dok hodam. Nije mi više tvrd a valjda je sad period kad raste, pa sam zbog toga imala taj čudan osjećaj...ne znam...sve mi je ovo novo pa čitam kolko mogu...ne želim paničiti bez potrebe.
Inače, bila sam na strogom mirovanju mjesec dana (zbog hematoma) i nedavno mi je dr rekla da smijem pomalo šetati.
E sad me je zabrinulo to što me je sinoć, nakon što sam se pomokrila, zabolio stomak odmah iznad stidne kosti i presavijena sam došla do kreveta. Pustilo me je nakon 5 min. Danas sam išla na wc 5-6 puta i nije se ponovilo.
Stvarno je trudnoća "drugo stanje"...ne znam više što je normalno a što ne!