To sam i pretpostavljala, jer ih je martinaP gore spomenula.
Mi smo uvijek imali onaj sirup koji se baš zove Ibuprofen, sa drugima nemam iskustva.
Printable View
To sam i pretpostavljala, jer ih je martinaP gore spomenula.
Mi smo uvijek imali onaj sirup koji se baš zove Ibuprofen, sa drugima nemam iskustva.
mi dobijemo dalsy na recept.
Apsu, moje cure i muž imaju streptokok, evo na antibiotiku već 5 dana..isto nikakvih simptoma nije bilo osim temperatura preko 39, sad pred 2 dana je krenuo kašalj.Starijoj sam davala lupocet čepiće, nisu joj skidali temperaturu ispod 38,5 ali ništa drugo nisam mogla dati, jer ona kad god ima jako visoku temperaturu povraća. Manjoj sam kad je imala preko 39 dala neofen sirup i skinuo joj je temperaturu na 37,8. Neofen sirup ti ide bez recepta.
Naša je noćaš zakurila sa 39,5. Dali smo joj lupocet sirup dozu od 8ml (15-16 kg) iako je apotekarka na kutiji napisala 6ml. Uspjeli smo skinuti temp.
Ma da, zato baš i pitam, nedavno mi se dogodilo da sam skužila da sirupu koji sam imala kod kuće ističe rok, pa smo na brzinu zvali doktoricu da pošalje recept u ljekarnu; zato me i zanima može li se koji dobiti i bez recepta.
ide na recept ali se može i za novce kupiti.
usput
prije 3 tjedna je muž klincu (132,5 g) dal prvo lupocet a onda kad nije skinula sam ošla do Dalsy, dali smo jednu dozu i skinulo je , ali me doktorica našpotala da je trebalo s malo većom dozom Lupoceta, a tek nakon dan dva na Dalsy
mojima lupocet nikada nije uspio skinuti visoku temperaturu,
tako da odmah dajem dalsy.
Djeca različito reagiraju, a nije ni svaka bolest ista. Mojima je nekad paracetamol znao skinuti i jako visoku temperaturu, a nekad uopće nije spuštao. Ibuprofen ne bi smio biti prvi izbor. Radije pojačati dozu paracetamola.
je to je i doktorica rekla, s time da je bio stvarno drugi izbor
Evo srećom nama za sad pomogao lupocet, nema temperaturu. Sad ide na popodnevni spavanac pa ću vidjeti kako će biti nakon spavanja.
Ja svojima dajem panadol sirup, jer im je lupocet bljak i ono sto mi je nevjerojatno - slabije ima skida temperaturu :unsure:
Kod jako visokih - neofen sirup
Dalsy mi niti u jednoj ljekarni nisu htjeli dati bez recepta (kao, ono sto je na listi i moze na recept, ne moze u slobodnu prodaju)
I najmanja mi je nedavno, znaci sa 12,5 mjeseci, imala temperaturu
Stavljala sam joj cepice jedan dan, al je tako urlala da je to strasno
Onda sam joj dala sirup i pila ga je bez problema
Al jos je danima imala ispade kod prematanja, cim skuzi da se radi oko guze...
Malena zakurila 38,5 i dala sam joj 5 ml panadola u 4.30
U 8.30 temperatura je 38,8 i dala sam joj 3,5 ml neofena (13 mjeseci, malo vise od 8 kg)
Sat i pol poslije temperatura je 39,1
Sad sam je tusirala - isto je
Pedijatrica radi popodne i sad ne znam sta i kad da joj dam :-/
pa sad joj možeš opet dati paracetamol
Mogu vec sad?
Proslo je malo vise od 2 sata od neofena
je možeš ak je prošlo 4 sata od paracetamola
Od paracetamola jest
Al sad joj je malo pala temperatura
Skoro tri sata od sirupa :?:
Evo, sad je 38,1 i bas je puno bolje
Pa ne mogu vjerovati da mu je toliko trebalo
I nemam pojma sta joj je, nosic curi samo kad place...
Zavrsila na antibiotiku, crp preko 80
Kuri i dalje, ali manje
I sirup djeluje
:(
Moja je isto zavrsila na prvom antibiotiku.
Skoro je ozdravila, ovaj tjedan je bila bez jaslica, cuvala ju cuvalica.
Ah...
Moja se prvi put razbolila nedavno, isto pila atb
Ovo joj je drugi u mjesec dana :nope:
Drž'te se cure :heart:.
Moj je od rujna i kretanja u jaslice do sredine siječnja bio šest puta na antibiotiku, sedam puta pod temperaturom do 40, nema što nije imao, od streptokoka, adenoviroze, upala uha, rotavirusa, laringitisa, kašlja, a četiri puta sam i ja od njega pobrala, što god to bilo. Bit će doma s čuvalicom dok ne prođe sezona gripe, on sve to još dobro podnosi, ali ja sam pukla, fizički i psihički, moram se maknuti od kuće, pa makar i na posao.
Sad je već mjesec dana doma i zdrav, ali i dalje povremeno pod temperaturom (dva dana ništa pa dva dana do 38). Ne znam mogu li to biti zubi, večeras mu se baš fino vide obje gornje četvorke kako su izbile, oko njih je sve nabubrilo i crveni se. Prije par dana se probudio ujutro u pet plačući, temp. 39,2, nakon čepića je pala i iduća tri dana sve ok, skroz hladan. Nemam pojma što da mislim...
Vikki, mislim da je moguće da je povezano sa izbijanjem zubića.
Klempi su izlazile četvorke pa za njima trojke oko dva mjeseca. U tom razdoblju je bio zdrav svega par dana. Viroza pa crijevna viroza pa opet viroza i tako ukrug.
Sad je (kuc, kuc) zdrav već dva mjeseca, a petice još nisu na vidiku. :-)
Ova godina je koma, moja djeca inače nisu boležljiva, ovi veći ni ne pamtim. I sad prošli vikend najveći zakurio. A ovaj vikend Ela i to kao nikad do sada. Kombiniram panadol i ibustar. Jedva se spusti sa skoro 40 na 38.2. Danas popodne sam joj prvi put dala neurofen i to je spustilo jako temperaturu, živnula, je, čak je i jela, Ova dva dana inače je samo ležala u krevetu, žalila se na glavobolju, kašljala, kihala, Čak je i jučer i danas ujutro povraćala. Sad me baš zanima kako će biti kad sirup pretsane djelovati, a čula sam da neureofen djeluje i do 10 sati! Uglavnom, sutra ideo kod pedice
Maco, nadam se da je, nema šta drugo biti. Mada su dosad svi izašli bez simptoma i puno nervoze (osim proljeva na dan izbijanja).
vikki :love2:
evo moja malena opet zakurila, s na sumamedu je :-(
Dajte mi neki savjet. Beba mi je 3 i pol mjeseca. Prije 10 dana dobio je visoku temperaturu koja je trajala do prekjučer- znači 8 dana...u međuvremenu smo bili i do 3 puta kod pedice i išli smo na hitnu. Nalaz o.k. pretpostavljaju viroza. I noćas se opet pojavila povišena temperatura od 38.2 rektalno. Stolica mu je zelena. Dok plače zvuči mi promuklo. Otići ću svakako opet kod pedice....sve me to plaši i zbunjuje..zašto sad ima temperaturu nakon što je nepuna 2 dana nije imao..
Sad je već 38.8...
Nazovi hitnu
Može biti nova viroza, pa onda ima viroza koje imaju baš takav tijek da temperatura padne pa se opet vrati, ili se možda nakalemila nekakva upala.
U svakom slučaju trebate ići doktoru, jer se radi o jako malom djetetu.
Pisala je sasa da ovogodišnja gripa ide u dvije faze i da se temperatura vrati nakon par dana.
Ali, budući da je beba malena, najbolje u doktora.
Opće stanje je u redu, ona smatra da je to sad nekaj novog....neka druga viroza. Bili smo na vađenju krvi, popodne će nalazi..