X :heart::heart:
Printable View
Ja sam se nadala da ce ih osuditi toliko da ipak mogu danas kuci.
Oslobađajuća presuda... Ni u peti.
Presretna sam :)
Sreća i suze radosnice!
Hvala svim braniteljima za Hrvatsku!
meni se zgadila izjava premijera...
dal da spominjem druge??... mislim da bih dobila ban :lol:
al najtužnije od svega, ponavljam opet, Hrvat na Hrvata....
a čak se i na ovom forumu spominjalo da neki (ak se dobro sjećam konteksta) stoje uz zločince.....
kad li evo, sloboda!!
minji otrok je dobro napisala :)
:klap: :-D
A iz srpskih medija stižu komentari da je oslobađajuća presuda skandalozna i da je Haški sud sada izgubio svaki kredibilitet, bez komentara:-(
Ponosna sam i sretan što su generali oslobođeni, i mislim da ovaj dan ne smije ništa pokvariti, ali...
....ali, zločina je bilo i nisu svi branitelji bili u tom trenutku sveci ....
Tim žrtvama treba dati legitimitet. Treba im se priznati šta su prošli. Treba biti pošteno suđenje.
Ima Netko tko to sve vidi, ali i u ovom životu trebaju biti kažnjeni.
I, dok razmišljam o tome, često se pitam koliko su tek silovali kad su se vratili od kud su došli??
Pa zar stvarno mislite da "ljudi" koji su mogli raditi šta su htjeli kome su htjelu i tim kućama, mogu nastaviti živjeti normalnim obiteljskim životom? Da ne traže djecu i bake za nasilno silovanje? Da mogu biti zadovoljeni normalnim partnerskim odnosom? Pa oni su imali šansu "pustiti na slobodu" najgore moguće devijacije.
Trebamo se moliti i za stare i za nove žrtve!
Pa i po odazivu ovdije možeš vidjeti da mnogi plaču. Ne od sreće.
žmarci me prolaze od sreće :heart:
Pa to je ova presuda i rekla. Da je bilo zločina, ali da nisu organizirani s vrha.
Ovdje nije suđeno generalima, već svim građanima. Poslušaj malo šta govore strani izvjestitelji.
Nitko normalan ne negira zločine koji su počinjeni od strane Hrvata. Trebaju biti procesuirani!
zar nije nedavno bio skup žena koje su proživjele to maskariranje?? neš nazvano "Sunačica"...?
i jel ko došao od vladajućih?? ak se dobro sjećam, NITKO!!
a o tome da su mnoge tužbe vezane za ovu temu ležale i još!! leže u ladicama.. nemam riječi...
ne mogu to razumijeti... nikako...
zgazi svoga i budi faca pred svitom!! užas
x
djeca bez očeva... mala djeca... strašno.... ne mogu pojmiti... :(
nažalost, u ratu se svađeg nađe.. to je valjda svima jasno. ne znam za ijedan rat da da je bilo lijepo...
no sad me to ponese na odlikovanje nekog, čini mi se amerikanca, koji je, nepotrebno, bacio negdje (mislim na Istoku) bombu, pobio neke civile, i onda za to dobio odlikovanje :-o
i nikom niš..
oni mogu svakog, a mi ni svoje branit ne smijemo...
Ifiiiiiiiiiiiiiiiiiii draga,ti s tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I to me beskrajno veseli!!!!!!!!!!
Moja je mama bila na Trgu, veli da su dojmovi presnažni da bi se riječima opisali, svi se grle,ljube,plaču...i u Katedrali zajednička molitva...neopisiv doživljaj zahvalnosti i zajedništva...
Pravda je ponekad spora, ali dostižna.
Bogu hvala!!!!
Treba procesuirati sve zločine i procesuiraju se - ima podataka o tome na stranicama DORH-a, a Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata prikupio je ogromnu dokumentaciju i o tom pitanju. Ima puno nepoznatih počinitelja, još uvijek ima puno nestalih ljudi, a najgori je slučaj sa silovanim ženama koji se nije ni počeo rješavati.
direkt s mjesta događaja čekanja presude od moje prijateljice...
"Puno je ljudi bilo skeptično...
ali kada su izrekli pravomoćnu OSLOBAĐAJUĆU presudu, mislila sam da ću umrijeti od radosti...
srce mi je lupalo kao ludo...kao da su mi oca oslobodili...
nešto neopisivo...plakali smo k'o ludi!
Ljudi su se grlili, zahvaljivali, vikali...
I onda...cijeli je Trg molio Očenaš, Zdravo Marijo, Slava Ocu...
Što reći, ljudi moji! Srce mi je ogromno u ovom trenutku!!!
Otišli smo u katedralu zahvaliti Svemogućemu Bogu i našoj Kraljici Hrvata, najvjernijoj Odvjetnici ovoga naroda!"
suze radosnice....hvala TI!!!
neka ovo bude slavljenicki topic.
meni je drago, stvarno, moj tata je bio branitelj, medu prvima, to je jedna druga dimenzija... drago mi je radi svih branitelja kojima je sad puno lakse.
:heart:
:klap:
pogleć, dobrog zapažanja:
"Veliki je apsurd da na dan kada je Hrvatska konačno oslobođena svake optužbe da je nastala na zločinu, Vesna Pusić, koja je najglasnije podržavala haške optužnice, postaje prva potpredsjednica Hrvatske vlade – primjećuje dr. Zdravko Tomac."
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatsk...c/1178572.html
odošmo svi vanka na trgove, na misu.. !! 8-)
čestitam Hrvatima, građanima ove Domovine, svima... i puse :heart:
ajmo se zadržati na slavljeničkom topiku. bit će prilike komentirati.
i meni je drago, nisam više žena zločinca :mrgreen:
A meni je drago što je još nekome branitelj bio muž, a ne tata :mrgreen:
:-D:klap:
Želim svu sreću njima i njihovim obiteljima.
:klap:
Potpisujem sve slavljeničke postove! :klap:
I malo mi je cool što su oslobođeni na rođendan dvoje od moje djece :)