A vis, ja sam bila u Monogliji s prijateljem i na njihovom pazaru svi su mu govorili da mora slusati mene i kupiti jer zenu treba slusati :p
Printable View
Ah, ti su ocito "slobodnomislitelji" :mrgreen:
Hm, prosli smo puno bazara po Tunisu (i "kontinentalni", i na Djerbi u Houmt Souku i u Midounu, pa do saharskih u vise mjesta), i osim sto je to njihovo dozivanje dooosadno, nije me bilo strah (a E. bila malecka, u kolicima, niti 2 godine stara) cjenkati se sama (MM na par standova dalje, npr.)... zapravo htjedoh reci da se nisam nijednom na bilo koji nacin osjecala ugrozena niti omalovazavana jer sam zena.
Uspjela sam se cjenkati (pravo kaze Jadranka, mogu misliti 'postignute dobre cijene' :mrgreen:), uspjela kupiti ono sto sam zeljela, nisam kupila nista 'na silu'.
A ima i "fix price" ducana, gdje se ne moras cjenkati ako neces - iako ako zelis, mozes. :D
Doduse, da danas idem, sa njihovom nesigurnom politickom situacijom, hm, ne znam... Bilo bi me vise strah terorizma i slicnog. Zbog toga na neko vrijeme izbjegavam te krajeve (Tunis, Egipat, Maroko i slicno). Velika mi je zelja Libija, ali do daljnjeg... ne.
ni ja se nisam osjcala ugrozeno.
MM se obozava cijenkati, to mu je duboko u krvi, cjenkao se i cijenkao za neku kutijicu sa sedefima mislim. cijenkao se pa bar pola sata i pa se okrenuo i rekao da nema sanse da to kupi za te novce. i krenuo, kad je frajer skuzio da ozbiljno odlazi, onda je on poceo trcati za njim. pa su se nastavili cijenkati :roll:
sve u svemu to je trajalo i trajalo, da bi na kraju MM kupio zadovoljan tu kutijicu, a covijek me tuzno pogledao i pitao me da li i samnom toliko pregovara. na to je MM odgovorio da se ni ne usudi ulaziti u pregovore 8-)
Malo o djeci- moji isto nisu bajno. Odnosno prvih dan dva bude katastrofa, a onsa se priviknu. tako je i na ljetovanju ili bilo gdje drugdje. Ali kako ne mogu djecu nigdje ostaviti a volim putovatui, koliko mi prilike dozvoljavaju, oni idu s nama.
Drugi problem je što svako od njih ima svoj interes i to je najteže uskladiti. Ali putujemo i stalno se natežemo/svađamo. nije lako ali ide. I kropz ta mala putovanja oni, a i mi svašta naučimo. Uglavnom obilazimo veće gradove u blizini, do kojih možemo doći autom, ali je u planu i jedno putovanje avionom. vidjeti ćemo kako će ispasti
curke, a jesu li od tog yasmine hammamet blizu svi oni ayua i zoo parkovi? ili je možda neki drugi grać bliži svemu tome? pokušavam se orijentirati uz gugl meps i sl, ali neide..:/
pa ako je netko baš bio s klincima i obišao to sve, pliz neke udaljenosti (u satima)
fala!
Ja bi svugdje :) Mi smo s tada dvogodisnjakom isli u Irsku, rentali auto i zujali po cijeloj Irskoj. Isla bi i na Kubu i na Maledive i u Njemacku u Legoland ili Europapark, ma svudgje uglavnom :)
elly, sad si me skroz uplašila...išla sam sad detaljnije čitati na netu o njihovoj revoluciji i kaže da je sad na vrhuncu...hmmmmm.
:roll:
iako na forum.hr ljudi redovito izvještavaju o svojim putovanjima u tusni, i nema nikakvih negativnih iskustava
Kudri, nije mi bio cilj plasiti. :love2:
To je moj trenutni izbor za tu (i druge destinacije koje sam navela u tom kontekstu), ne znam koliko je realan, no eto.... imam jos drugih mjesta po svijetu, pa dok se situacija ne smiri.... :slijeg:
Bokic svima. Imam pitanje; koju mi agenciju preporucate za putovanje ? Imam sto ponuda a svako hvali svoju.. :O Inace sam iz Zagreba, a zivim u Varazdinu, ako to kaj pomaze kod odabira :P Amm, voljela bi otic na krstarenja istocnim mediteranom :)