Isto.
Kad imam masti, sve radim na njoj.
Printable View
Pečeno pile u rerni na masti, sve vrste pečenja,ribe, pomfri, pečenka na masti,jaja na masti,palačinke na masti, dinstanje luka na masti za čorbanac,gulaš,saft, masna terana, granatirmarš s tijestom,zaprška na masti(iako ju ja izbjegavam kolko je moguće) ,sve moguće zelje dinstati na masti,kiseli kupus,namazati na kruh odozgor ili malo vegete ili soli i uz to rajčica kud ćeš bolje. netko je gore napisao da umače kruh u mast mljac....
Kolači: prace,kalupaši,kojekakve kiflice slatke i slane,medena pita,mađarica,pite s jabukama i sirom,princes krafne....
Nama je nezamjenjiva i trošimo je oko 30-40 lit godišnje.
koristimo ju i kao lijek za hemeroide,kašalj,bronhitis....
Kako za hemeroide?
Btw, mi je koristimo za pečenje, jaja, palačinke... Kadgod dobijem veću količinu, dam mami jer je ona više koristi, pa mi ne ostane da isprobam u kolačima i poslije mi dođe žao :raspa:
Mm pak stavlja bolesne količine maslinovog u sve, a ja maslinovo ne volim, eventualno pinku mogu podnijet s ribom, ali ni s čim drugim, za salatu koristim suncokretovo (i prženje), a za grah salatu bučino.
ja sam radila pitu od jabuka po receptu što je stavila peterlin
bilo je jako fino tijesto
Domacu mast namazati na domaci (jos topli) kruh, malo posoliti i postipati sa slatkom paprikom...ne moze biti jednostavnije, a ni finije!
A može se i na kosu namazati, da potamanite uši.:mrgreen:
Čovječe, oćeš na ulaz ili na izlaz, ili kao insekticid, malo mi se mast smučila nakon čitanja ove teme.:sick:
Inače je koristim za pečena jaja, nekad za namazati na kruh.