Sumnjam da bi na informacijama uciteljica zaboravila reci roditeljima o slanju djeteta defektologinji.
Printable View
Sumnjam da bi na informacijama uciteljica zaboravila reci roditeljima o slanju djeteta defektologinji.
Piše - defektolog.
ja bi se isto osjecala kao anka, naprosto mi je ok znati sto se dogadja s nojim djetetom, posebice ako se sumnja na neke probleme...i to onda kada se dogadja.
Nisam sve čitala, ali ja se vama - većini - čudim.
S obzirom na model komunikacije i odnosa sa korisnicima, zaposlenicima i javnošću općenito koji je uveo prvi čovjek MZOŠa ne znam što očekujete od škole i učiteljice?!
Mislim da roditelja uvijek treba informirati (ako nikako drugačije, porukom u informativku) i da je tu bila jedina pogreška.
Inače moje je iskustvo da nije svugdje uvijek ružičasto, a baš ni stručno.
Kad mi je dijete bilo predškolac, već je "službeno" imala ADHD i bila u tretmanu vanvrtićkog psihologa. To svejedno nije omelo vrtićku defektologicu da je post-festum nekoliko puta pobere u svoju sobu i nad njome provodi "testiranje i vježbe senzorne integracije" (ma što to značilo) bez da mi je itko išta spomenuo (dijete reklo nakon tjedan dana). Kad sam došla pitati o čemu se radi, defektologica me je hladno otpilila i rekla da će se program provoditi u sljedećem razdoblju, a ona će me izvijestiti o tome na kraju godine i da ne mogu biti prisutna niti znati o čemu se točno radi. Na spomen našeg privatnog psihologa sva se nanervirala jer socijalne vještine nisu ono što mom djetetu treba. Naravno nije dolazilo u obzir da prihvati da štošta o ADHD-u i o SI znam - jednostavno nisam bila dostojna njenog nivoa. Da ne pričam o uvjeravanjima kako već pri upisu u školu moram tražiti individualizaciju jer ću u suprotnom naštetiti djetetu....kao da ima pred sobom polupismenu mater.
Zanimljivo mi je da sad kad mi mlađe dijete treba logopeda (a vrtić ga ima), lijepo mi kažu da njihov logoped radi samo s onom djecom čiji roditelji ne vide ili ne žele vidjeti problem.
Deset mjeseci kasnije, naša škola ima defektologicu koja je odlučila pomoći mom sinu s lošim rukopisom :klap:
Rekla je da je to sitnica i da se lako može ispraviti pa će mu svaka 2 tjedna dati neke vježbice. Poslala ga je učiteljica jer je bila zabrinuta da bi mu se u višim razredima moglo desiti da se netko ne želi gnjaviti s tim švrakopisom (a otkrili smo da ponekad i on sam ne može pročitati što je napisao). Uglavnom, ako se to rješi, svima će biti lakše.
Veselim se, i znam da se i ti, Peterlin, veseliš sa mnom :-)
Jurana, super je da defektologica ima dobru volju, ali ne očekuj čuda, tj. ne postoji recept da se ružan rukopis putem vježbica pretvori u lijepi. Da postoji, ja bih ga sigurno znala :mrgreen:. To je stvar fine motorike, koja se naravno može vježbom malo popravljati, ali nervoza poteza neće nestati.
: odgonetačica_hijeroglifa :
Ma dajte , molim vas. Brzi recept za poboljsavanje rukopisa ? Za ne povjerovati.
Vjezba i druzenje sa defektologom sigurno nece skoditi , ali da ce se dogoditi cudo - tesko.
Pa ne bih baš rekla, ne radi se vjerojatno samo o urednosti rukopisa nego generalno o grafomotorici, organizaciji prostora i tome slično, i bome se jako puno tu može popraviti.
X
Jurana, nadam se da se nisi razočarala. Ja i danas svog sina tjeram da barem sastavke koje ima za domaću zadaću prepisuje rukom iako to čak ni profesor hj ne traži od njega, ali taj "nervozni" stil zaista ostaje, točno kako je čokolada napisala. Čitkost je...mhm... ispodprosječna, ali bolja nego prije par godina.
Svaki napredak će biti dobrodošao.
je li ikako moguc scenarij da je ovdje rijec o briznoj uciteljici, koja je, da ne bi unaprijed plasila roditelje, dijete poslala kod strucnog suradnika i odlucila o tome izvjestiti roditelje kad i ona sama bude upoznata s rezultatima? ja radim kako strucni suradnik i uzimam djecu za rad, ali mi onda treba vrijeme da bodujem, izracunam rezultate, tako da ne mogu odmah dati povratnu informaciju.
a sto se tice upoznatosti roditelja sa suradnjom sa strucnim suradnicima Ured pravobraniteljice je jasno rekao da dozvolu od roditelja ne trebamo. sad, mi mozemo reci, pristojno bi bilo da je izvjestila roditelja, s cim se slazem, ali isto tako je ok i ako je odlucila ne plasiti roditelja bez razloga, vec sacekat rezultate obrade pa ih onda izvjestiti o svemu...
inace ja svojim roditeljima odmah na sastancima kazem da kad daju dijete u vrtic daju ga i teti, i meni, i kuharici...