meni je savršeno otkriće bilo da se zobene pahuljice mogu prokuhati i sad ih obožavamo i mali i ja kuhane na vodi sa malo meda i cimeta (recept za klince 1+)
Printable View
meni je savršeno otkriće bilo da se zobene pahuljice mogu prokuhati i sad ih obožavamo i mali i ja kuhane na vodi sa malo meda i cimeta (recept za klince 1+)
Nama tj bebi su najfinije I najbolje mi pojede sitne zobnene pahuljice, natopljene u vodi 10/15min pa umjesane u voce.
Ako zelis da budu mekse drzis 15min u vodi, a kako beba raste I zna gristi 5-10min
I onda me ljudi pilaju da zasto ne davam svojoj maloj mljeveni plazma keks, da od cega ce se najesti od tih zobnenih pahuljica? Ah grrrrrrr
Pitat.cu usput, da li netko zna (negdje sam u prolazu pročitala) da žitarice uopće nije dobro miješati s voćem.... Zašto?
ma da, bolje je šećerom :roll: stalno nešto izmišljaju
To sam cula od zene koja jede sirovo samo, ne jede meso, dijete koje ima 2g samo doji,tek mu koji put da voce. Malo friki po mom...pije Suncevu vodu i samo eko sve preferira.
zato što imaju različito vrijeme probavljanja. voće se probavi u roku 15-20 minuta, a žitaricama treba puno dulje.Citiraj:
Pitat.cu usput, da li netko zna (negdje sam u prolazu pročitala) da žitarice uopće nije dobro miješati s voćem.... Zašto?
za to vrijeme, dok se probavljaju žitarice, voće trune i gubi svoju hranjivost i vitamine.
zato se voće ne jede nakon obroka, odnosno, uvijek se u pravilu jede pola sata prije bilo koje druge namirnice.
Zato onda bolje da u voce ne stavljam zobene pahuljice npr.?
Sve se metabolizira u isto vrijeme. loše je recimo pojesti za ručak kilu mesa pa pojest jabuku, onda će istrunut jer ne može mehanički ni krenut iz želuca dalje. ali za doručak pojedemo samo jednu zdjelicu žitarica, pa ne smeta ako je s voćem, dapače :-)
I ja kupujem Viola pakiranje od kile. nemaju okusa pa ih pomiješam sa svježim voćem jer je u njihovom pakiranju s voćem 90% grožđica.
ja više u 90% pokušaja, ne mogu voće jesti na prazan želudac, već na pun, ili barem da nije prošlo previše, jer imam sa želucem problema.Citiraj:
zato se voće ne jede nakon obroka, odnosno, uvijek se u pravilu jede pola sata prije bilo koje druge namirnice.
Nikada ne bih do voća došla ovako
annvilli, nije stvar u količini nego u vrsti namirnice.
VIP mama, jedno je kako izvući maksimum iz voća i zašto ga je bolje ne jesti uz druge namirnice, a drugo su naše želje i mogućnosti.
mašnici sam prenijela svoja saznanja u vezi ovoga što je upitala, u svakom slučaju lako se, ako ništa drugo, izgugla koga zanima.
osim toga, vidim da je ovo pdf "dohrana" što u prvi mah nisam skužila, pa se povlačim jer nije moj fah.
a to sto pojedu voca u zitaricama je nista.
i onako obicno djeca (a i mi) voce jedemo za uzinu, izmedju dva obroka, pa to onda bude to, sto AM pise, zar ne?