Super, to znamo. U IVF centru na red za postupke preko HZZO-a došli su i pacijetni koji nisu njihovi privatni pacijenti.
Molim vas, vidite naslov teme i pročitajte postove broj 30 i 34.
Slazem se sa Kadaunom da smo otisli daleko off...
Htjela sam jos samo dodati da ja u biti ne znam po kojem principu Cito dodjeljuje postupke preko Hzzo, niti znam po kojem principu Ivf poliklinika dodjeljuje iste. Sve izneseno su moja razmisljanja i stavovi, temeljeni na mom iskustvu. Takoder, s obzirom na to da nitko nije provjerio i podijelio prima li jos poliklinika Cito pacijente za postupke preko Hzzo-a, necu vise mlatit praznu slamu. :-P
Raspravu o tome kako bi trebao izgledati/kako izgleda sustav zdravstva u Hr, te kako bi trebale biti organizirane klinike, privatne i drzavne... mozemo, po meni, nastaviti u filozofskom kutku.
Ni ja ne znam po kojem se principu dodjeljuju postupci i ne mogu prejudicirati...samo sam htjela reći da je moje osobno iskustvo takvo da sam u jedan jedini postupak u Cito išla prošle godine preko HZZO-a. Nikad prije toga niti poslije toga nisam išla privatno. Poslala sam mail. rečeno mi je da moram doći na prvi pregled. Nakon pregleda dobila sam termin. Doduše, morala sam čekati nekoliko mjeseci. Nikakve druge privilegije ni veze nisam imala, niti sam se na ikoga pozivala, Tako da vjerujem da su iskustva različita.
zvala sam Cito. sestra koja se javila rekla je da ne zna, da nema trenutno dr P i da se javim popodne kad on dodje. nije li cudno da osoba koja radi u odredjenoj ustanovi ne zna takve stvari?
Ako si zvala za postupak do kraja 3. mjeseca...u Citu postoji lista za HZZO postupke i posljednje dvije godine koliko rade preko HZZO-a bila je popunjena nekoliko mjeseci unaprijed. Nema šanse da u 2. mjesecu do kraja 3. nije popunjena.
A dr. P je taj koji vodi sve vezano za HZZO. Sestre ti jedino mogu zakazati konzultacije ili spojiti na njega ili za neku drugu stvar dr. Š. One ti sigurno neće davati informacije o terminima postupka - bilo plaćenog, bilo preko HZZO-a - barem je u toj klinici takva politika.
Ja sam u prvi postupak u Citu usla skroz neplanirano, na ho-ruk. Dosla na konzultacije igrom slucaja 3dc, stanje jajnika bilo odlicno i dr. Poljak nije htio propustiti priliku pa smo odmah usli u postupak. Taj sam naravno platila jer nije bilo ni vremena ni okolnosti za traziti da bude preko Hzzo-a. Nakon negativne bete sam pitala dr. za postupak preko hzzo-a i covjek mi ga je dao bez problema, cak me je ugurao u neki raniji termin jer je netko bas otkazao. Dakle, nije taj termin cuvao za neke dugogodisnje pacijente kod njega, vec ga je dao meni koja sam mu bila poprilicno nova.
Na srecu, ni ja nisam taj postupak preko hzzo-a iskoristila jer nam je sekundarni od ovog prvog postupka bio uspjesan.
Ja uglavnom imam odlicno iskustvo s Citom i dr. Poljakom i bas sam stekla dojam da je njemu jako stalo da pacijenti uspiju, spreman je brda pokrenuti da nam pomogne i nije mu vazan samo profit. To je moje iskustvo! I to sam pricala i prije nego sam zatrudnila ko njega!
evo off topica :-)) i već smo prešli u pro i kontra Cito poliklinike :mrgreen:
Hajmo vidjeti jel tko može saznati što se sad zbiva u Cito poliklinici., da li se još može doći do HZZO-ovskih postupaka ............. i molim još jednom cure koje su možda kontaktirale Cito polikliniku za postupak na teret HZZO-a u periodu siječanj do ožujak 2013. da se jave.
E ovako ovo je informacija za koju sam sigurna.
Prvi postupak u poliklinici ivf ide preko hzzo-a. Pregled,uzv,i ako radite papu kod njih plačate,a cijeli postupak (lijekovi,folikumetrija,punkcija,transfer..) se ne plača. Punkciju rade bez anestezije,ako ima više folikula dobijete neku koktelić koji pomaže ćorak! Barem kod mene tako bilo,a nisam neka plačljivica i imam dosta visoki prag boli.
E sad vec drugi postupak koji radite kod njih plačate,meni su rekli sve zajedno otprilike 8.000 kn.
Što se tiče cijele ekipice,svi ljubazni,osjećaš se kao kap vode na dlanu,pogotovo sestra Božana...
Dr Crvenković mi je nešto bolji od Dr Šimunića.Ali sve u svemu super.
E sad ja nisam išla dalje kod njih jer nam financije to nisu dozvolile,tako da ako uspijem doći do tih para,svakako se vraćam k njima.
Prvi ivf kod njih dobitan :-D mada nije dobro završilo:-( (u potpisu)
Baš sam se raspričala,ali nadam se da sam barem malo pomogla! :bye:
Evo najnovije informacije.
Dakle i u Poliklinici IVF je popunjeno sve dugim protokolima. Rekla mi je gospođa da se možemo predbilježiti eventualno na kratki protokol ako želimo što nam nažalost u našem slučaju ne znači puno zbog niskog AMH-a jer smo kod dr.L. konstano iskoristili 20+ Gonala.
Ali je rekla da je moguće da im HZZO i nakon 31.3. produži ugovor ali mi to u ovom trenutku nije mogla potvrditi jer ne znaju ni oni sami, ali poznajući dr.Š. i politiku koju vodu vrlo je lako moguće da se to i desi.
M@tt, jesi li ti nju dobro skužio, pa i u kratkom protokolu se može dobiti (i obično se dobiva) više od 20 gonala? Razlika je u tome što se u dugom duže dobiva supresija, što vama baš puno ne igra ako ti je draga low responder...
M@tt, ako je draga spremna, idite i zgrabite taj postupak u privtnoj poliklinici.
posto se ovo odnosilo na moj post da objasnim,
nema tu sta biti cudno , opce poznato da se preko hzzo u cita dogovara godinu dana unaprijed zbog velike potraznje, da je tamo dobit mjesto slobodno bas trebas imat srece, toliko je parova koji idu na ivf u cito , ili koji idu u kbc st ili koji putuju u zg jer nemaju novaca za cito pa ako se saznalo zadnjih dana da je produzeno do kraja 3mj to je brzinom munje popunjeno, ili ako su se neki parovi vec na ljeto upisali za 2013
potpisujem macu u svemu
;-)
ne vidim nista lose u tome sto dr. da prednost svojim pacijentima , sta je tu lose, netko je dole ostavio 50 000kn i vise ,zasto sad ne bi taj par imao prednost , a nije bas da dr. da svima prednost
i posto to dr. poljak odlucuje i vodi onda se treba s njim o tome razgovarat a ne sa sestrom ,
Upravo mi je prijateljica rekla da je zvala Cito i da nemaju više slobodnog mista....
Dugi protokol ti je supresija od 21. dana (prethodnog) ciklusa kojem se 3dc - dakle za cca 10-ak dana - pridružuje stimulacija.
Ima varijacija na temu, tipa početak supresije/stimulacije koji dan prije ili poslije, prethodna kontracepcija, ali ovo je mislim najčešća varijanta dugog u Hrvata.
Kratki je supresija od 1dc uz pridruživanje stimulacije 3dc (sve u istom ciklusu), taj ste zapravo vjerojatno već i imali.
I iksam Inesz, trk po postupak, možda vam promjena ruke donese sreću!
Ovo što je niki78 napisala za dokup lijekova je razbudilo moj paranoični um pa samo da dometnem - ne zaboravite primjere prijašnjih protokola, da ne bi bilo nekih eksperimenata s manje lijekova...
Samo da se nadovežem na ovo moja prijateljica je bila u Citu na konzultacijama u 2. mj ili krajem 1. i dobila je termin preko HZZO u Citu i drago mi je radi nje (inače je tamo bila nekoliko puta) a ja kad sam pitala lani preko maila dr. mi je odgovorio da više nema mjesta. Eto mislim da to sve govori!