koristim od prvog dana omekšivač i nikad mu nije smetao.
Printable View
koristim od prvog dana omekšivač i nikad mu nije smetao.
Ma jučer je zabio ruku u papicu i mrljao po stolu, a onda ga je u trenu zažuljalo oko i sve po licu i okicama! Disaster! A naravno, najdraže mu je onak me 'zašprehavat', ja se opustim i on 'hop' rukicom u tanjur i mrljaona! :lol: Prljave hlače, majica, bodi i čitava ja!Citiraj:
nama ti bavarini/slinceki/podbradnici ne igraju jer leo, npr. kad jede ne mrlja nista, cista mu majica i onda na kraju jela punih ustiju sam sebe "ujede" za rukav... rukavi su - strava...
Grozno :P
Mislim na omeksivac od prvog dana
Tko bi rek'o da sam završila jezičnu :mrgreen:Citiraj:
i čitava ja!
A jel znate vi omeksivakuse da vam se roba brze prlja ako se koristi omeksivac?
Zašto?Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Ne koristim omekšivač za njegovu robicu niti za naše gaće i čarape, pa kad se to ne nalazi u mašini, onda ga stavim, pa me zanima?
Zato sto se ti tzv. kationski tensidi (glavni sastojak omeksivaca) zadrzavaju na povrsini odjece. I tako onemogucavaju tkaninu da upija onoliko znoja i pokupi "prljavstine" onoliko koliko bi pokupila da je tkanina cista. Namjerno kazem cista jer roba oprana u omeksivacu nije cista.Nego je nakljukana kemikalijama koje su zamaskirane jakim parfemima. Koji su opet sinteticki produkt koji je los za zdravlje. Losa reakcija nije samo oku vidljiva reakcija. Imunoloski sistem je opterecen i onda kad nema crvenila koze, osipa ili cega vec, a sto mi ubrajamo pod reakcije. Bojim se da su ove nevidljive reakcije puno gore.
Potrebno je minimum deset pranja da bi se omeksivac poceo izbacivati iz zatrovane odjece.
People are discovering that fabric softeners are some of the most toxic products made for daily household use. They contain chemicals (like chloroform, benzyl acetate and pentane) that are known to cause cancer and/or damage to lungs, brain, and nerves. These chemicals are even more dangerous when heated in clothes dryers. The toxic fumes then go into neighborhood air and everyone for blocks around is forced to breathe them in.
Fabric softener chemicals are made to stay in clothes fibers and slowly release for a very long time. That slow release of chemicals into the air affects the health of those wearing the clothes and of people around them.
Some symptoms caused by fabric softener fumes are: tiredness that is not cured by resting, difficulty breathing, nervousness for no known reason, difficulty concentrating and remembering, dizziness, headaches, sick stomach, feeling faint, rashes and/or difficulty controlling body movements.
Babies, children, older people, and people who are already sick are especially hurt by these chemicals. Damage can be permanent, causing lifelong illness. Babies often react with rashes, frequent crying and/or diarrhea. Disinfectants can have the same effects. Experts suggest a possible connection between Sudden Infant Death ("crib death") and the use of these products for washing baby clothes and crib sheets and blankets.
Most fabric softeners have fragrance added to them, which makes them even more toxic.
Sad ce mi opet netko skocit za vrat :mrgreen: , ali morala sam.
a to mi ne znači baš puno jer sve majce nosimo maximalno 1 dan pa se peru, a hlače 2-3 dana :mrgreen:Citiraj:
A jel znate vi omeksivakuse da vam se roba brze prlja ako se koristi omeksivac?
i to ne zato što se naočigled zmažu :mrgreen:
ja danas prvi put umjesto omekšivača ocat + eterične kapi (šumsko voće) :P
ne smrdi po octu ;)
zorana i ekipa 8) , eto i mene u vaš klub (eko početnik :lol: )
a gdje vi stavite taj ocat (alkoholni koliko sam skuzila)?
sa deterdentom ili u posudicu gdje ide omeksivac?
najbolje da probam kad dode beba pa vidim jel smeta omeksivac...
a sto se tice peglanja i ja bas nisam za to...sto se ne vidi-ne peglam...
:love:
ja bih imala jedan prijedlog za razmatranje moderatoricama.
cini mi se da bi bilo smisleno otvoriti novi podforum, nesto kao ekoloski kutic ili slicno. svako tolko dodu neke slicne teme, omeksivaci, prasci, ovo, ono.
i ako ne stignes (barem ja ne stignem :P ), odmah pohvatati sve konce, poslije se izgubis u bespucima izmedu neurednih ormara, ;) , gljivica u kupaoni i svekolikih drugih tema.
ovako bi bilo pregledno, pa ako zatreba ocat, lavandino ulje ili slicno lako se nade i nastavi diskusija.
molila bih moderatorice da razmisle.
no krasno.
no more softeners ever.
seni - dobar prijedlog :love:
Dia - stavila sam tamo gdje inače ide omekšivač. za sada još ne znam točnu količinu, ulijem onako odokativno. zgrozilo me ono kaj je zorana napisala kako čist veš i nije zapravo čist sa tim omekšivačima :shock:
Kad smo kod ekologije i ušteda, jučer sam stavila, zbog dvije majice koje su se prale, bijeli veš na 60 -inače uvijek na 90. Istina, stavila sam i pretpranje s malo deterđenta, reda radi. Bile su tu i neke salvete sa višegodišnjim rubovima od stajanja u ormaru. I sve se bajno opralo - stvarno ne treba prekuhavati.